Şimdi Ara

Lütfen kornaya basmaya bahane aramayın , acemilere saygı duyun. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
4.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Önümdeki sürücünün acemi olduğunu anlarsam tek yapacağım şey korna çalmak değil uzak durmak olur.Kornayı kuralları çiğneyen apaçilere ayırırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiredWarrior

İstanbul gibi bir yerde,yeşil ışık yanalı 0.9999999 sn olduğu anda kornaya asılan sürücülerin bulunduğu trafikte araç sürmeyi öğrenmek çok riskli bence

çeşke yeşil ışıgı bekleseler ankara da sarı yanarken kornaya asılıyorlar özellikle dolmuşçular
  • quote:

Orijinalden alıntı: CΛRPEDIEN

quote:

İstanbul gibi bir yerde,yeşil ışık yanalı 0.9999999 sn olduğu anda kornaya asılan sürücülerin bulunduğu trafikte araç sürmeyi öğrenmek çok riskli bence

çeşke yeşil ışıgı bekleseler ankara da sarı yanarken kornaya asılıyorlar özellikle dolmuşçular

Onları zaten Allah'a havale ediyorum.Dolmuşçular,kamyoncular (istisnalar kaideyi bozmaz)

• Saygı ve Eğitim Şart.
  • bende 2 yıldır ehliyet mevcut ancak trafiğe 1 aydır çıkıyorum. (daha yeni araba aldık o yüzden)

ilk olarak konunuza gelirsek evet insanımız malesef saygısız ve beklemeye tahammülü yok.

ancak sizde de malesef bir miktar hata mevcut ben ilk olarak bursa için konuşuyorum trafiğini bilen bilir. istanbuldan farkı kalmadı nedense heleki cumhuriyet caddesini kapattılar yol kenarlarını paralı otoparka çevirdiler. milleti illalah ettirdiler .

ancak ben trafiğe çıkmadan önce 1 hafta tarla yolunda dur kalk virajlara giriş çıkışlar. bayır kalkışları. geri vites talimi yaptım .

ve trafiğe hazır olduğum zaman gece 11 de arabamı aldım ve trafiğe çıktım sahur zamanına kadar sürekli gezdim durdum. çünkü trafik az ve hem kendinizi hemde trafiği daha az tehlikeye atıyorsunuz.

acemi olduğunuz içinde haliyle trafiği ve kendinizi tehlikeye atıyorsunuz . arabayı stop ettirdiğiniz paniğe kapılıyorsunuz fren mesafesini ayarlayamıyorsunuz ve bu yüzden arkanızdakide ne kadar tecrübeli olursa olsun sizin panik halinde ani freninizde malsef duramıyor ve kaza meydana geliyor.

kısacası teyzenize akşam saatlerinde eğitim vermeniz hem teyzenin panik havasını azaltacaktır hemde trafik ve sizin can güvenliğinize daha faydalı olacaktır :)))

• Saygı ve hoşgörü Türkiye'de ki şöförlerden beklenecek en son şeydir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zulfikar

quote:

Orijinalden alıntı: Jake LaMotta
    Neyse ben küçük bir yerde yaşıyorum kendi çapımızda kralız bana denk gelmeyin de naparsanız yapın..

yazdığından şunu anladım bizim orda herkes tanır istediğimi döverim foruma kabadayı lazımdı hoş geldiniz

1/4 Majeptil. Günde 1 defa. Üzerine gitmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jake LaMotta

Trafik test parkuru değil arkadaşım.. Gidin pistte atın acemiliğinizi, korna+sellektör her türlü uyarımı yaparım.

Kazalar hep bu acemiler yüzünden oluyor.

Acemilik pistte atılmaz.Şoförlük trafikte öğrenilir
  • Onceden bende kornaya basıyordum fakat artık daha duyarlı bir insan oldum.Bayanlara vede acemilere cok daha ılımlı davranıyorum.Cunku biliyorum ki ben kornaya basarsam onları daha fazla hataya iteceğim onları daha fazla korkutacağım.Hepimiz bu yollardan bir sekilde geçtik.Hayvanlara dahi saygı duyan bir toplumuz.Bırakında insanlara biraz daha fazla saygı duyalım

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dentex Dentex -- 13 Ağustos 2011; 0:43:24 >
  • avusturyada olması lazım kornaya basmak trafik cezasına tabi tutuluyor türkiyede herşey serbest kornada

ışıklarda sarı ışıkta yada yeşil yanmasına 3 4 saniye varken kornaya basanlara karşı tren kornası alıp arkasına geçip bir 5 10 saniye arkasından basmak lazım beyinlerine kan gitsin az biraz
  • sağ şeritte usulunde gidiyor ve dörtlüler yanıyorsa saygı duyarım.

akan trafiği sabote eden hareketlere saygı beklemeyin.
  • dörtlü'leri yakarak gidin
  • geçen trafik ışıklarında durdum, sağ şeritteyim, sağa dönücem verdim sinyali.

önümde markasını hatırlamadığım b sınıfı bir araç ve içinde acemi kadın sürücü ve yanında sanırım kocası.

yeşil yandı, baktım bekliyorum ki gitsin ama nerde.. yol biraz yokuş yukarı ve kaldıramıyor arabayı..

dörtlülerini yakmamış, bu arada da kırmızı tekrar yandı.

bastım kornaya yanından geçerken de küfreder gibi baktım

dörtlülerini yakmış olsaydı, arkasına geçmezdim, kornayı küfürü de yemezdi...
  • Rampada kalan acemilerin yerinde olmayı da hiç istemem.Fatih'i bilen bilir.Rampa ve dar sokaklar.Geçen ben aşağı doğru inerken yukarı çıkmakta olan acemi şöför istaop ettirdi kaldıramadı aracı.İşlek ve trafik sık olunca arkadan asıldılar kornaya.Adam panik yaptı 4 5 kere daha istop ettirdi el freniyle kaldırmaya çalıştı,adeta ter banyosu yaptı.Tam el frenini çektim inip gidip hiç olmazsa kenara çekeyim mi diyecektim sonunda kaldırdı.Çok kötü bir durum gerçekten.
  • Solda geçecek yer varsa korna çalmak abes.. Usta geçinen "hızlı şöför"lerin saçma bir gövde gösterisi olsagerek..

Ayrıca acemi de olmayabilirdi.. Geçen gün balta limanına inen yolda etrafı seyrede seyrede sağ şeritten kağnı gibi gittim.. Canım öyle istedi, kim ne diyebilir? Belki aracımda arıza var, belki o an telefonum çaldı, belki öksürüyorum hapşırıyorum.. Hayret bişey..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeolojici

Merhaba arkadaslar. Bi süredir teyzeme yeni aldığı aracında direksiyon dersi veriyorum. Dur kalk vites at söndür çalıştır geri git park et bu gibi temel kavramları yapmaktan yeminle yüreğim tükendi artık. Bu konuda yeterli olduğunu farkettim ve pek kalabalık olmayan bi yerde trafiğe çıktık. Yahu şağ şeritten giden arabanın bile arkasında korna yapılır mı? Yanından geçerken küfür edilir mi ne kadar sinirlerimiz bozuldu anlatamam. Hadi bunları geçtik ; acemi işte ister istemez bazen kaldırırken sönüyor araba , insanlık hali illa ki söndürecek. 30 saniye beklemek yerine oruç insanın ezanda suya saldırısı gibi saldırıyorlar kornaya , acemi sürücümüzde ne istek kalıyor ne özgüven kalıyor. Inanır mısınız biri ışıklarda diyor ki kardeş o acemi sen sür diyor yahu ben sürersem o nasıl acemiliği atlatacak diyorum cevap yok. Uzun lafın kısası ; lütfen acemi sürücülere karşı daha duyarlı olun , hepimiz anne karnında öğrenmedik araç kullanmayı. İyi akşamlar.

4 lüleri yakarak yapın :) ben genelde bayan sezince direk uzuyorum hem kendi rahatları hem kendi rahatım için

• acemi iken ışıklarda arkamdan korna basana bende korna basardım.inadına ışıklarda bekler tam sarıda geçip arkamdakini bekletirdim
  • yarım debriyajı öğrenmeden yokuş yollara vurmak cesaret işi..

@djoz, akan trafiği engellemiyorsan, istersen 10 ile git.

sol şeritte durup, sağa dönersen de en iyi ihtimalle küfür yersin, dua et arkandaki acemi kadın fren yerine gaza basıp çarpmasın...

selametle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4638581F3 -- 13 Ağustos 2011; 1:32:47 >
  • quote:

Rampada kalan acemilerin yerinde olmayı da hiç istemem.Fatih'i bilen bilir.Rampa ve dar sokaklar.Geçen ben aşağı doğru inerken yukarı çıkmakta olan acemi şöför istaop ettirdi kaldıramadı aracı.İşlek ve trafik sık olunca arkadan asıldılar kornaya.Adam panik yaptı 4 5 kere daha istop ettirdi el freniyle kaldırmaya çalıştı,adeta ter banyosu yaptı.Tam el frenini çektim inip gidip hiç olmazsa kenara çekeyim mi diyecektim sonunda kaldırdı.Çok kötü bir durum gerçekten.

Yazık adama. Öyle bir durumda bir daha araba kullanmak istemez insan.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.