Şimdi Ara

Lütfen Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yaklaşık 2 hafta önce Amerikadan gelen iphone 3g 8gb telefonumu şuanda kullanamıyorum... Unlock yapılmadığı için versiyonu telefon elime geçtikten sonra 2 kere update ettim ve versiyonu şuanda 3.1.2 yani bu versiyon için araştırmalarıma göre unlock yok... Benim sorunum çıldıracak olmam blakcrain nedir firmware nedir jailbreak nedir yahu deli olacak herkes kafasına göre bişey yazmış... Birisi bana adam akıllı açıklayabilirmi isteyene msn adresimide veriyim bana adam akıllı bi anlatsın ya vallahi kafayı yiyecem..
    İstediğim Konular:
    Jailbreak?
    Firmware?
    Blackrain?
    unlock? bana bunları açıklarsanız çok sevineceğim...

• jeilbreak; telefonu hacked icin yapilan islemin adi ve bu islem cok degisik yollarla (blackrain,ultrasnow,yellowsnow,PNGtool,vs...) yapilabiliyor.Yani jeilbreak yapilmis bir telefon sinirsiz oluyor istedigin uygulamayi ucretsiz yukleyebiliyor ve telefon uzerinde istedigin degisiklikleri yapabiliyorsun...

Firmware; Yaklasik 2-3 ayda bir apple telefonlar ve ipodlar icin yazilim guncelliyor bunun sebebide jeilbreaklere karsi tetbir almak. ve her seferinde jeilbreak dahada zorlasiyor ve her defasinda farkli yontemler oluyor. bu firmware (telefonun calistiran program) 2 farkli oluyor 1 orjinal (apple cikisli) 2 custom (dev-team diye bir grup var apple ile ilgili program kirim isini yapan grup Bu gurup tarafinda orjinal firmware uzerinde degisiklik yaparak jeilbreak yapilmasini saglayan ekibin cikartdigi yazilim)

Blackrain; Bu terim yeni cikti yani 2 hafta oncesine kadar yoktu,, benim alanima girmedigi icinde hic incelemedim...Bilmiyorum yani..Simdi ogrendim bu islem telefonda jb (jeilbreak) yapmaya yariyor

unlock; Simdi Her ulkede apple ile anlasmali gsm sirketleri vardir ve bu sirketlerin sim kartini kullanilmasina izin veriliyor kilikleniyor yani bu kilit acma isinede unlock deniliyor..Turkiyeden turkcell ve vodafone bu ikisi haricinde kullanilamiyor normalde... ama dedik ya jb yapilinca hersey mumkun jb yapildiginda unlockda olmus oluyor.

Arkadasim delirmene gerek yok rahat ol... bu sikinti sadece sende degil... guncelleme cikar cikmaz hadi yukleyelim mantalitesinde olan herkezde var... aslinda suan icin bir kac yol var ama sen daha yeni oldugun icin bu islemi sana tavsiye etmiyorum... 1-2 hafta daha beklersen 3gs icinde birseyler cikaracaklardir...

Yaw arkadas bende sendeki cihaz 3gs diye senin icin cevaplar ariyorum.... neyse senin is basit.... Hemen pm atiyorum....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efendy23 -- 15 Ekim 2009; 6:39:33 >

• Arkadasim tekrar kontrol ettimde...amerikan nereden alinmis telefon? yani herhangi bir magazadanmi yoksa bizdeki gibi turkcel veya vodafone magazalarindami? bu onemli eger normal magazadan alinmissa senin sorununu cozebiliriz... eger bir gsm magazasindan alinmissa biraz daha beklemen gerekiyor redsnow beklemelisin yani... ama yinede jeilbreak yapariz en azindan hazir olur oyun felan yukler oynarsin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LÜTFEN YARDIM
    9 yıl önce açıldı
    Yardım Lütfen
    18 yıl önce açıldı
    Lütfen yardım...
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.