Şimdi Ara

LÜTFEN YARDIM A 160 SERİSİ 1998 MODEL

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR HEPİNİZE MERHABA YARDIMCI OLANDANDA OLAMAYANDANDA ALLAH RAZI OLSUN,,BİR TANE 1998 MODEL A 160 MERCEDES ARAÇ BULDUK BEN MEMURUM VE İLK ARABAM OLACAK HAYATIMDA HİÇ MERCEDES KULLANMADIM VE NE SERVİSİNİ NE DİĞER ÖZELLİKLERİNİ BİLİYORUM..BU ALACAĞIM ARAÇ BİZE UYARMI BİZ 3 KİŞİLİK BİR AİLEYİZ HONDA JAZZ .BAKIYORDUK OTOMATİK VİTESLİ KENDİ BÜTÇEMİZE GÖRE BULAMADIK BİZİ AŞTI BİR TANE İSTE MERCEDES A 160 BULDUK YARI OTAMATİK OLARAK GEÇİYORMUŞ,İNANIYORUM BENİ YADINLATACAK BİLGİ VERECEK ARKADASLAR VARDI. BU HAFTA KARAR VERECEĞİZ CÜNKÜ HEPİNİZE TSK EDERİM BU ARADA A 160 İN FİYATİ 15,500 ARKADSALR HONDA JJAZZ DA 17000 FALAN AMA 17 ÇOK GELİYOR BİZE ALIM SATKIM VB SEYLERDE OLUNCA..TSK EDERİM SEVGİLERLE

• Aslında güzel bir araç ancak 98 model olması pek iyi değil. Yani ilk üretilen A sınıfından. Belki biliyorsunuzdur geyik testinde esp bulunmadığı için takla atmış bir model. Sonradan ESP devre dışı bırakılamaz şekilde standart hale getirildi. Ancak bu 98 modellerde de böyle oldu mu onu bilmiyorum işte yani 99 yılındakilere esp koymuş olabilirler. Ve her araç gibi ilk üretilen olduğu için 1-2 hata bulunabilir tabi firma daha sonraki modellerde düzeltmiştir mutlaka. Yani size diyeceğim en azından 99-2000 modelini bulabilirseniz keyifle binilecek bir otomobil.
  • valal bilmiyorum esp varmı yokmu var yazıyor ama baktım o modellere yok gösteriyor..yinede cok tsk yardımlarını bekleyorum
  • http://www.sahibinden.com/yari_otomatik_debriyajsiz-87WQQaXQQ12410346WQQpXQQdisplayitem

araç bu tüm arkadaşların fikrini ve yardımını bekliyorum

• ya abicim pek açıkcası içime yatmadı..biraz daha bekleyeceğim bakalım otamatik bir jazz bulabilirsem alacağım insallah uygun bir fiyata hayırlısı.ama esp olsa alırdım bu arabayırda cünkü kilometresi falan bayağı iyiydi diğerlerine göre.
  • iyi araçtı renktaş ama sen bilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sevgili Kardeşim önce araç için bazı bilgiler vereyim.
    Bu araçlar 1997-2001 yılları arasında üretilen Mercedesin o segmentteki ilk çalışması. İlk olduğu için ve hem deneme hem çok özenildiği için ( sakınılan göze çöp misali) geyiklettirilemeyen bir araç. ASR / ABS var.
    1598 cm3 motor hacmine 75 KW / 102 HP gücünde. Şasi tipi W168 Hathback. Motor kodu M 166.960. Üretim aralığı Temmuz 1997 / Ağustos 2004 (Long Versiyona 2001 de geçildi). Boş 972 Kg. Azami yüklü 1347 kg. Lastikler 195 50 R15. Ben ona kısaca minik kuşum diyorum.

Benimkini 5 Ay önce aldım Mercedes - Benz A 160. Bence yarı otomatik vites. Kullanımı çok kolay çünkü adamlar öyle bir şanzıman kullanmışlar ki debriyajsız pedalsız uzun yolda yormuyor. Şehir içinde "istop" etmiyor. Şehirler arası benzinde 0,18 Krş Şehir içinde 0,23 Krş yakıyor. Agresif kullanırsam 0,26 Krş kadar şehir içi yakıyor. Gerçi en son sıvı Borlu sistem taktırdım ama daha hesaplayamadım. Tasarruf sağlamasa bile doğaya az zarar verip Küresel ısınmaya daha az sebep olduğu için vicdanım rahat.

Son sistem bilgisayarlı araç vize istasyonuna normal süresinde gittim. İçimde kötü bir his vardı. Büyük hasarda tamirat için bilmemkaç euro mu vereceğim diye. Ama 11 yıllık olmasına rağmen sadece rot kollarında küçük 100 TL lik bir tamirat ile vizeden geçti.

Yedek anahtarı satıcıdan iste yoksa Almanyadan getirtmen lazım.

Bence önce zamanı gelmese bile son sistem bilgisayarlı TÜVTÜRK vize fenni muayeneye sok. Aracın temiz olduğunu teyit et. Gerekirse tanıdığın tamirciye göster. Sonra rahatça güle güle kullan.

Ayrıca benim de içinden çıkamadığım bir sorunum var. Marşa bastığımda GIIYYYY diye bir ses geliyor ve araba marş basmıyor. 3. 4. veya 5.6. marşa basışımda çalışıyor. Daha önceki hiçbir arabamda (şahin tempra honda falan) böyle bir arızaya raslamadım. Araştırmalarıma göre en ufak bir marş motor dişlisi değişirmek 700 tl. ye falan maloluyor. Çünkü marş motoruna ulaşmak için motor indirmek gerekiyormuş. Yahu dedim ki o kadar alman mühendisler marş motorunu niye derine koymuşlar diye düşündüm. İşin içinden çıkamadım. İsteyen araştırsın Marş motor dişlisi 150 tl civarı. Motoru sök tak al sana 700 tl. Birileri de bana yardım etsin lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖZZEYTİN -- 27 Nisan 2009; 10:47:36 >

• 2000 model, triptronik, katlanır tavan tam dolu orjinali 100 bin km de 18 bin TL. ye sattım 2-3 ay önce..

ESP li oldukdan sonra korkulcak bir şey yok.Almadan önce bende kararsızdım fakat aldıkdan sonra düşünceleri değiştiriyor alet..
  • MERCEDESİN EN TUTULMAYAN GEYİK TESTİNDE TAKLA ATAN VE DAHA SONRA AĞIRLIK DENGESİYLE OYNANMIŞ BİR ARAÇ KESİNLİKLE TAVSİYE ETMİYORUM MERCEDES OLSA BİLE ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.