[font="Times New Roman"]arkadaşlar konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum zira daha yeni üyeyim ama yardımcı olursanız sevinirim
bende bir laptop var(xp) bir de masaüstü var(xp) ben bunlar arasında cross kablo ile bağlantı kurmak istiyorum. aslında bağlantıyı kurdum çünkü kabloyu birinden çıkarınca ikiside yerel ağ bağlantısı kesildi diyor takınca da bağlandı diyor. her şey normal gibi gözükürken maalesef birbirini çalışma gruplarında göremiyorlar.İkisi de "selab" adı altında bir gruptalar. Bir gariplik de şu ki laptop yalnızca kendini görüyor ama masaüstü ne laptopu ne de kendisini görüyor yani çalışma grubuna tıkladığımda bomboş ekran geliyor.
lütfen yardım edin günlerce uğraştım yapamadım [/font]
cross kabloyla bağlayınca ip yapılandırmasını kendin elle yapman gerek şu anda ip yazmadığın için görmüyorlardır birbirlerini, ip maske ve geçici kendin yaz düzelecektir dns ye gerek yok tek dikkat etmen gerken maske ve geçit iki bilgisayarda da aynı olacak, ip ler farklı olacak 192 li yada 10 lu ip yazabilirsin
ben öyle de denemiştim ama olmadı. gerçi artık sorunu hallettim bağlantıyı kurdum sonunda. yine de ilgilendiğin için teşekkür ederim. ama ben bağlantıyı kurmama rağmen hala çalışma grubunda göremiyorum kendimi ve diğer bilgsayarı. ağ bağlantılarıma sağ tıklayıp bilg ara deyince görüyo ben de dosya paylaşımını öyle yapıyorum artık