Merhabalar, sistem özelliklerim asus z490 prime v (en dandik z490 anakart) i5 10600k corsair 3200mhz 8+8 msi gtx 770 cooler master 750 watt 80 plus power( h500 ile gelen power) iki gün önce işlemci ve ekran kartına oc yapmıştım. İşlemci 5.1 1.42v ile 60-70 derece arası sabit çalışıyordu. Ekran kartınada 80-300 gibi bi oc işlemi yapmıştım. Pc geceden açık bırakmıştım sabah kalktığımda pc kapanmış açmaya çalıştığımda tepki vermiyordu. Saatlerce uğraştım en sonunda ekran kartını çıkartınca açıldığını farkettim. Ekran kartını başka bir arkadaşın pc ye taktım ondada açmadı. neyse ekran kartsız onboard gpu ile takılırken pc açıkken bir tane fanın çalışmadığını gördüm ve anakarta dokunmadan iki kabloyu birbirine bağladım. O an bir çıt sesi geldi ve öndeki rgb ışıklar gitti(yandı yani çalışmıyor artık) pc kapandı. Şu an pc yi açmaya çalıştığımda sadece ışıklar yanıyor ve başka tepki yok. Ne görüntü ne bi şey. Hiç birde en ufak bir yanık kokusu yok. sorun yüksek ihtimal anakart ama powerdan korkuyorum. Yeni bir anakart alsam powerın yakma ihtimali var mı ? YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myphilosophy -- 15 Mart 2021; 19:11:15 > |
Bildirim