Merhaba arkadaşlar öncelikle bu konumu okudugunuz için şimdiden çok teşekkür ederim...
dslr makine alıcam ve seçim yapmam gerekiyor güzel bi makina alıp uzun bir süre amatörlükten başlayıp profluğa doğru gitmek istiyorum.
bir iki kişiye sordum bana nikon d90 veya canon eos 600d almamı tavsiye ettiler bakıyem 2500 tl aldıgımda hemen yanında objektif alamaya bilirim ama zaman içinde zoom veya macro almayı düşünüyorum...
sizden tavsiyelerinizi bekliyorum marka olarak nikon veya canon bana daha uygun cünkü daha rahatlar ama nıkon olursa daha iyi olur fakat önemli degil iyi olsun gerisi sıkıntı degil şimdiden tesekkürler...
Video çekmeyi düşünürseniz 600D satın alın.Foto kalitesi bakımından 2 makinada harika.Elinize aldığınızda hangisi içinize sinerse onu alın.Şahsi görüşüm D90
600D videoda daha başarılı ancak bana sorarsanız Nikon D90 sizin için daha iyi olacaktır.
600d
İkisi de değil. Spot canon 60D + 18-55mm.
60D'nin yanına 18-55 alıp o makina öldürülmemeli. daha iyi bir lens ile de fiyatı artar. ---------
d90+kit lens fiyatı spot 1800-1900 arası. 2500'e 600-700 lira kalıyor ki bu fiyata 35mm f1.8 de alırsınız, hem zoom hem prime lensiniz olur tadından yenmez
arkadaşların dediği gibi, video önemliyse 600D alın.
Bencede spot alacaksanız 60d 18-55 alın 600d 18-55 almaktansa bu daha iyi bir seçim olur. Zaten ileride başka lens alırsınız. Hiç olmazsa yarı prof. body niz olur.