Şimdi Ara

Lütfen yardım edin !!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bizde Doğan SLX 1.6 ie araba var tüp taktırmadık daha şimdi düşünüyoruzda taktırmayı!!!
    Fakat taktıranlara sordum hiç kullanışlı olmuyomuş bu injekdiyonlu arabalarda taksicilere falan sordum hiç önermediler.
    Ama Bu gün sanayide sordum tüp taktırılan yere taktır diyolar biz her gün 2-3 arabaya takıyoruz diyor ve hiç bir sikayetle karsılasmamışlar.Birde düz arabalara göre daha yüksek fiyatı!!! KAFAM ÇOK KARIŞTI DOĞRUSUSU NE YAPIYIM YARDIM EDİN !!!!!!

Böyle arabası olanlar varsa nasıl olduklarını yazarlarsa sevinirim.

SAYGILAR...

• taktırma baya kaza oldu son zamanlarda hepsi yandı hem performans baya bi düşüyomuş
  • Performansın düşer. Can güvenliğin azalır. Taktırmak için tonla para verirsin. Ama sonuçta daha az yakan bir arabaya sahip olursun. Kararı sen ver..
    Bence dizel bir araç almak daha mantıklı...
  • eğer çok sık kullanıyorasan taktır.sonuç olarak tofaş bunların standart tüplülerinide üretti yani taksiciler için.tofaş servisleride takıyor orjinal tüp.bide onlarla konuş istersen.
  • kardeş tüple falan hiç uğraşma al bitane dizel rahat ol.kazalarda millet yanıp duruyo boş ver
  • benim arkadaşta TİPO vardı,lpg taktırdılar ama performası aşırı derecede düştü arabanın.bir kaç ay sonra çıkarttırdılar (Bursa ya, fabrikaya gitti araba servise)

bence hiç uğraşma..hatta eğer imkanın varsa satıp dizel bi araba al..ikinci el fiyatları çook uygun şu sıralar.gerçi dizel ikinci el bulabilir misin bilmem ama
  • Tüp taktırılan yere "tüp taktıralım mı?" diye sorunca elbette ki "taktır kardeşim , biz çok yapıyoz bu işi , şikayet de almadık" diyeceklerdir..Sana haıyr sakın taktırma diyecek bi yer olsa olsa iş değiştirmeyi planlıyodur Sen gidip asıl kullanıcıya sormuşsun ve "hayır" cevabı almışsın (doğal olarak)..

Ve zaten bana kalırsa da tüp takıp dert çekeceğine (+masraf) , arabayı değiştirip , bi accent veya 19 alsan rahat edersin..Tamam yakıt tüketimin belik tüp kadar rahat olmaz ama ilerisini de düşünmek gerek..LPG'nin performans problemleri..Silindir gömleği ve/veya başlarına bırakacağı kurumun getireceği extra problemler vs vs...motorun ömrünün azalması..aracın ikinci el değerinin (ilerisi için) düşmesi...ilk anda aklıma bunlar gelio..Ama dersen ki "..ben arabayı gözden çıkardım kardeşim.." O zaman hiç durma derim..

• BEN 10 YILDIR TÜP KULLANIYORUM,ÇOK ŞÜKÜR BİR SORUNUM YOK... TAKSİCİLERİN,ÖZEL ARABASI OLANLARIN ÇOĞUNDA BU LPG SİSTEMİ VAR.ARTIK LPG OLMAYAN ARAÇLAR BAYAĞI AZALDI...AMA MOTORUN PERFORMANSINI DÜŞÜRÜYOR,ZARAR VERMİYOR... BENZİN FİYATLARI MALUM..HELE BİRDE İSTANBULDAYSANIZ... DİZEL ARABALARA GELİNCE... DİZEL ARABALAR TÜRKİYEDE PEK TUTULMADI. BAKIMLARI SORUNLU,PERFORMANSLARI DÜŞÜK,İKİNCİ ELİ ÖLÜ... TAMAM LPG TEHLİKELİ DİYORSUNUZ AMA AYNI TEHLİKE BENZİNDEDE VAR. BİR KAÇAK OLSUN TUTUŞSUN BAKIN BAKALIM Bİ BENZİNLİYE... BÜYÜK KAZALARDA BENZİN PARLAMASI OLAYLARINIDA GÖRÜYORUZ... BENCE EMİN,GÜVENİLİR,MARKALI,GARANTİLİ OLAN Bİ YERDEN TAKTIR,AMA SAKIN UYDURUK BİR YERE TAKTIRMA... BU İŞİ PROFOSYONEL YAPAN FİRMALAR,HERTÜRLÜ GARANTİYİDE VERİYORLAR,AMA TABİ DİĞERLERİNE GÖRE PAHALI... BİR KERE TAKTIRIYOSUN ZATEN, TAM TAKTIR,DORU DÜZGÜN OLSUN... UZUN ZAMANDIR DENENMİŞ Bİ SİSTEM BU LPG... Bİ ARAŞTIR,BAK BAKALIM...

• BİRŞEY DAHA EKLEMEK İSTERİM, DİYORLARKI ARABAYI GÖZDEN ÇIKART... HAYIR ARABAYA TÜP OKADARDA ZARAR VERMİYOR,TECRÜBE ETTİM...TAMAM MOTORA ZARAR VERİYOR AMA 10 YIL FALAN KULLANACAKSINDA HİSSEDİLEBİLİR Bİ ZARARI ÖYLE VERSİN. E YANİ 10 YIL BOYUNCA SEN BENZİN KULLAN YAKITA İKİ KAT PARA VERMİŞ OL, YA PEKİ BU ZARARI NE YAPACAĞIZ... BENZİN FİYATLARINI BİLİYORSUN,LPG FİYATLARINIDA... BİRİSİ 2350 YTL DİĞERİ 950 YTL ...KARŞILAŞTIR VE 10 YIL İÇİN DÜŞÜN... EĞER ÇOK KM YAPIYORSAN Bİ DAHA DÜŞÜN... EĞER AZ KM YAPIYORSAN LPG KESİNLİKLE TAKTIRMA... KARAR SENİN... AYRICA İKİNCİ ELİ FALANDA ÖYLE SÖYLENİLDİĞİ GİBİ DEĞER KAYBETMİYO... BENİM ŞİRKETİN LPG Lİ ARABASI VARDI,LPG SİZ ALDIM,LPG TAKTIRIP BİR SÜRE KULLANDIM VE SATTIM,DEĞER KAYBETMEDİ... PERFORMANSI DÜŞER AMA ŞEHİR İÇİNDE SEN 120 İLE Mİ GİDECEKSİN HEP,ŞEHİRLERARASINDA ANLARIM AMA ŞEHİR İÇİNDE DOĞANIN PERFORMANSININ O KADARDA DÜŞÜKLÜĞÜ BENCE ÖNEMLİ DEĞİL... ADAM SIFIR DOĞANI SATARKEN TÜPLÜ VERSİYONUNUDA SATIŞA ÇIKARTIYOR,ARABAYA ZARARI ÇOK OLSA BUNU NEDEN YAPSIN... AZ KM YAPIYORSAN LPG Yİ DÜŞÜNME DERİM ARKADAŞIM...

• en büyük hatayı yapmıssın..zaten araba hemen hemen 70 hpb bunu dahada düsürmenin bi anlamı yokk.zaten arabanı uzun ömürlü kullancaksan benzini herzaman tercih et.tabi arabanın pistonları gazla calıstıgı sürece asınmalar sonucu motorun kullanılmaz hale gelecek ..bence sen hem performans hemde güvenlik icin benzin kullan ..bol sanslar.
  • kardeşim bu işten para kaldıran adam sana tabe taktır dicekne demesini bekliyosun yok efendim çok kullanışsız,çok şikayet geliyo,sübap kafalarına zararlı,bloğa zararlı v.s. falan felanmı taktır dicek tabikide.

allah korusun her hangi bir kaza durumunda neler olabileceğini görüyosundur.bunun dışında çekiş çok düşecektir.ben asla otomobilde lpg olayını desteklemiyorum şahsen.ne bu kardeşim sobamı yaaa?

çok çok ta benzinden şikayetçi olanlar her allağın günü mecbur kalmadıkça binmasinler otomobile.benim de otomobilim var ama her gün binmiyorum mesala.ama her gün okula gidiyorum.sonuçta toplu taşıma die bişi var.

değerli kardeşim benim sana tavsiyem tüp olayına bulaşmaman yönünde saygılar sunarım

• Doğan SLX 1.6 lar Tempra motoru dur birebirdir..

İnjeksiyonlu arabalarda sibop ayarı yoktur taktırsan bile benzinliye göre yada gaz'a göre ayar yaptırman gerekmiyor çünkü karbüratör yok injeksiyon var onun için taktır eğer maddi durum sıkışıksa ..

Ama buaraba ile benzili iken 190-195 görüyorsan gazla taş çatlasın 150-160 arası . Kararını kendin ver.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.