Merhaba. Kendimden ve iki yıllık iğrenç Ygs-Lys maceramdan bahsedeyim öncelikle. Taşra bir ilkokul/lisede eğitim gördüm. İlkokulda gayet düzenli çalışırdım ama ortaokula geçince sadece sınavdan sınava çalışmaya başladım. Sonuç tabii kötü oldu. Sadece günü kurtardım. Lise sonda aklım başıma geldi ve ufak ufak çalışmaya başladım. Fakat yaşadığım yerde dershane olmayışı ve temel eksikliği nedeniyle ilk senemde bi halt edemedim. 122bin falandı sıralamam. Bu sene dershane için farklı bir şehire geçtim. Ciddi anlamda yemedim içmedim harıl harıl çalıştım. Sosyal hayatım yoktu. Tv ile ilişiğimi kestim. Bilgisayar desen zaten yok. Fakat bu kadar çalışmaya sonuç ne oldu? mf 3 46bin anca yapabildim. Moral sıfır. Ne yapacağım bilmiyorum. Sene başında tıp diye yola koyuldum ama imkansız şuan. Zaten soğudum gibi de tıptan. Şuan benim için 3 olasılık var. Tek tek yazıyorum şimdi bunları.
1- 3. seneye kalmak :( Aslında benim için en zor fakat en iyi yol gibi. İşin artık mesleğini, parasını falan geçtim. Arkadaş ben bu sene çalışmamın karşılığını almadığımı düşünüyorum. Kendimi mal gibi hissediyorum. Sonucum bu olmamalıydı. Aslında 3.seneye kalsam sıralamada yükselebilir miyim daha ondan da emin değilim. Bu sene sorularda gördük ösym farklı tip sorulara yöneliyor ve sana verilen süre içinde yapmak zorundasın. Fakat bi yandan da düşününce tekrar konuları anlamak için kasmıycam, temel eksikliğimi hallettim gibi, sadece farklı tip sorulara yönelebileceğim 3.seneye kalırsam. Ama diğer yandan da sınavdan sonra tembelliğe çok alıştım. Şimdi kalkıp ders çalışmak zor geliyor.
2- Yazıp Kurtulmak Bu ihtimali seçersem yazacağım 3 bölüm olacak. Bilkent Bilgisayar(paralı), yakın doğu tıp(ki bu biraz zor), yakın doğu diş. Şimdi bilkentte iyi bir eğitim alacağımı biliyorum. Ankara'da olması benim için ayrı bir artı. Maddi olarak da sıkıntı çekmeyeceğim. Fakat kime sorsam zengin bebelerin içinde idare edemezsin gibi yorumlar almaktayım. Burada okuyan biri yardımcı olursa çok iyi olur ya. Yakındoğu için ise anlamadığım noktalar var. Ya buranın puanı neden bu kadar düşük? Denkliği olmasına rağmen bakıyosun bakü tıp yakındoğunun puanından daha yüksek. Cidden hiç anlamadım. Bu konuda da biri yardımcı olursa çok sevinicem.
3- Yurtdışı
Ailem bir sene daha devam etmektense yurtdışını düşün diyor. Fakat burada da dil mevzusu var. Ayrıca yurtdışı üniversitelerinde de ayrı sınavları oluyor diye biliyorum. Ne biliyim bana göre en düşük ihtimal ama bi de sizin yorumlarınızı almayı çok isterim.
Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
upppp
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme