Şimdi Ara

LÜTFEN YARDIM EDİN :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba ben bu sene 12 ye geçtim haliyle yazın hazırlanmaya başladım ama şu zaman oldu belli bir çalışma düzeni oturtamadım hedef yüksek (SAYISAL-ilk 10k) sürekli uyuyorum bi türlü uyku düzenimde yok,annnem de car car konuşuyor bide onun baskısı kendimi çok kötü hissediyorum :( lütfen yardım edin şu kardeşinize mat2-sos-tarih mi kassam? kimya 11.sınıf-mat1-biyo-mat2 mi kassam? bi türlü karar veremiyorum program yapamıyorum yardım edin şu kardeşinize :(

Birde şu sosyal medya illeti var face yi kapattım ama bi türlü twitterı kapatamıyorum sürekli ona bakıyorum sizler nasıl kurtuldunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sbokty -- 4 Ağustos 2013; 0:28:59 >

• Sosyal medya konusunda ipler senin elinde. Sen geleceğini düşünerek sorumluluk almalı ve sosyal medyada geçirdiğin zamanı azaltmalısın. Yoksa benim gibi 63k ile bir üniversite okuyup bölümün sana göre olmadığını fark edip tekrardan hazırlanman gerekebilir, ya da ilk 5-10k içinde olmazsan diğer üniversitelerin pek de para etmediğini, mezun olunca sıradan bir işte çalışıp sıradan bir maaş alacağını anlayabilirsin, kendin için daha iyisini istediğini fark ettiğinde tekrardan üniversiteye hazırlanmak isteyebilirsin, bunlar zaman kaybıdır. Ne yazık ki ben bu hataya düştüm, sen de düşme diye söylüyorum. Ben de lise sonda internet bağımlısıydım, bizimkiler evdeki interneti kapattırdılar, ben dershaneyi asıp internet kafeye gidiyordum. Sonuç dediğim gibi 63k oldu. Kendini düşünüp sosyal medyadan uzaklaşmanı şiddetle tavsiye ediyorum. Uyku düzenin de sosyal medyada gece geç saatlere kadar takılıp sabah da kalkamamaktan kaynaklanıyor diye tahmin ediyorum. Çoğumuz aynı yollardan geçtik.

Annen konusunda yapabileceğin şey ona susmasını ve ders çalıştığını söylemek olabilir. Ders çalışmıyorsun diye söyleniyorsa susmasını sağlamanın tek bir yolu var: Ders çalışmak.

Hangi derse kasman gerektiği ise hangi dersten kendini eksik hissettiğine bağlı. Tabii istediğin bölüme de. Ama TS değilsen matematik en önemlisi. Eksiklerini tamamlamak öncelikli olsun, sonrasında ise tamamlanan konuları ve dersleri mükemmelleştirmeye bak

• Dersane, özel derse filan gidiyorsan paralel olarak gidebilirsin mesela konulara konu işlenir sen tekrar edersin bol soru çözersin konu iyice oturur hem de o kadar konu içinde kendini kaybetmezsin. 1 hafta kimya 1 hafta matematik kasarım deme hepsini aynı ölçüde git sonra ipin ucu kaçar bi bakmışın bütün konular birikmiş öyle olursa çabuk sıkılırsın. Sosyal medyaya gelince mesela de ki fizikten şu 5 testi bitirince mola vercem o ara bak face veya twitter a sonra tekrar kendine hedef koy sıkılmadan çalışmaya bak, başarılar dilerim umarım yardımcı olabilmişimdir
  • Eğer temel sağlam değilse ki değil anladığım kadarıyla,illa bu seneden üniversiteye girmek gibi bir mecburiyetin yok.2 seneye yay hem kafan rahat olur hem de çok daha sağlam hazırlanırsın.Ama sen gene tabiki bu sene yerleşecekmiş gibi çalış ama aklının bi ucundada bulunsun derim önerdiğim şey.
  • Hangi derslerde yoğunlaşman gerektiği hakkında pek bir şey söyleyemeyeceğim yani bana kalırsa hangi derslerdeki açığını okul zamanı kapatamayacağını düşünüyorsan onlara çalış.
    Sosyal ağlara gelirsek ben twitter ı kapattım, kapattığım için de mutluyum yani :D Çünkü inanılmaz zaman alıyor. Bir de şöyle bir şey var; bir şeye bakmak için açıp, timeline da takılıp kalıyorsun. Bana kalırsa kapat derim. Onun dışında kendini motive etmeye çalış ve bir yerden başla :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederiim sosyal medya konusunda radikal bi karar aldım facem zaten kapalıydı twitterımıda kapatıcam.
    Diğer cevaplarınıza gelirsek temelim var sağlam sadece 9 da 1-2 konum zayıf(mantık falan) onları hallederim sorunum sadece ne çalışacağıma karar verememek ikii harita çizdim
    1.Mat2-sosyal-biyo-türkçe
    2.mat1-mat2-biyo-fizik-11.sınıf kimya

Bütün sene lys odaklı çalışacağım ama yaz için kimi sözel kas diyor kimi fen kas tam karar veremedim :/
  • sayısalsan bence sözeli boşver arka planda dursun yani he illede sözelede bakcam diyosan cep kitaplar var güvenderin falan onları al türkçede ise ygs fem türkçe al yeter bence sayısal kafası sözel dersleri şöyle üstün körü okusun yeter
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yardım Lütfen
    18 yıl önce açıldı
    Arkadaşlar Lütfen Yardım Edin
    2 hafta önce açıldı
    Lütfen bana yardım edin?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • up yokmu tavsiyesi olan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.