Şimdi Ara

Lütfen Yardım Edin Bu Sıkıntı Beni Bilgisayardan Soğuttu .s

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhaba. Öncelikle Sistemi Belirteyim ;
    Anakart: Asus M4A88TD-V Evo Usb3
    İşlemci: Amd Phenom II x4 960t 3.0 Ghz (4.2 Ghz Overclock ile Günlük Kullanım) (Ortalama 25 derece sıcaklık)
    İşlemci Soğutucu: Zalman Cnps-9500 Led
    Ram: G-Skill 4 gb 1600 Mhz cl9 ddr3
    Ekran Kartı: Ati Hd 4890 2 gb Vapor-X
    Hdd: 1*160 gb 7200 rpm sata 2, 1*250 gb 7200 rpm sata 2,1*500 gb 7200 rpm sata 2. Sistem 250 gb a Kurulu.
    Psu: Fps Blue Storm II 500 Watt 80 Plus
    1 adet Dwd-Rw ve 1 adet 14 cm Ledli, 2 adet te 12 cm Ledli Fan Bulunmakta.

Sorunum şu;
    Bilgisayarım çok kasıyor. Şöyle açıklayayım, bilgisayarı açtığımda en az 2 dk bekliyorum. Masaüstü açılana kadar 1 dk geçiyor. Masaüstü geldikten sonra 1 dk daha bekliyorum kendine gelen kadar uyuz oluyorum. Aynı sorun bir önceki Athlon II x2 Dual Core 240 işlemcide de yaşadım. Dah önce Hdd testi falan Yap dediler ama yaptım hiç bi sıkıntı yok. Bilgisayar kendine geldikten sonra explorer, media player, utorrent vs. gibi programlar açık oluyor genelde.5-6 Program açıldıktan sonra pc kendini kasmaya başlıyor. Ama daha çok ben masaüstündeki problemden sıkılıyorum. Daha önceden İntel'in e5200 dual core işlemcisi vardı, masaüstüne geldikten 2-3 saniye sonra msn açılıyordu.E benim bilgisayara bakıyorum 4 çekirdek en az 1 dk bekliyorum msn gelmesi için .s. İntele geçeyim diyorum intel pahalı ama bi sorun var çözemedim :( Birde Hddler Kullanılmadığında kendini kapatıoyr tahminimce. Dosyaları görmek istediğimde 3-5 saniye bekliyorum hdd nin çalışması için. Bu durum sistem hdd sinde de gerçekleşiyor. :( GTA IV EFLC oynarken bile bu sistemde donma yapıyor. Ama bazen geçiyo bazen düzeliyo. Genelde donuk oynanıyo .s

Yardımlarınıza muhtacım, şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi opelastra25 -- 19 Nisan 2012; 8:14:37 >

• Merhaba,

Öncelikle Overclok'u iptal ederek, sistemi default haline geri çekin.

Sadece işletim sisteminin bulunmuş olduğu harddiski çalıştırın ve diğer harddiskleri bir süreliğine iptal edin.

Hatta harddisk veri kablosu ve güç molexini değiştirin. Sistemi Güvenli Modda tam taramaya tabii tutun.

Gerekirse, yeniden sağlamlığına güvendiğiniz bir işletim sistemi kalıbından sisteminizi tekrar kurun.

Anakartınızın Bios güncellemesini yapın.. Mümkünse DOS ortamı altından bu işlemi gerçekleştirin. Windows içerisinden yapılan Bios Update pek sağlıklı bir işlem değildir.

Gerekirse, RAM Modüllerini test edin.. Hatta biraz Overclok yapabilirseniz, o şekil de deneyin. Şayet bulabilirseniz farklı marka RAM Modulü ile sisteminizi bir süre test edin.

Ek olarak, farklı bir Power Supply ile sisteminizi test edin.. Bana kalırsa ilk olarak, sistemiz de bağlı olan diğer harici bileşen donanımlarını çıkartarak deneyin.

Bildiğim kadarı ile anakartınızın üzerin de On board ekran kartı mevcut! sistemi yine bir süre On board ekran kartı ile test edin.

• Overclock iptal iken daha bilgisayrı kullanmak bile istemiyorum o derecek kötü.

Bios son versiyon.

Onboard ekran kartınıda yine daha önce dediğiniz şekilde kullanmıştım değişen bişey olmadı.

hddleri de çıkardım hepsini tek tek denedim hiç birinde sıkıntı yok, kablolarında da.

Ram modülümde sıkıntı olmadığını düşünüyorum daha yeni aldım.

Malesef başka power supply yok elimde. Bu power ile 4870x2 yi bile çalışıtrdım yetersiz kalacağını sanmıyorum.
  • Unutmadan ek olarak yazayım,

Anakart üzerin de bulunan "Kuzey Köprüsünü" kontrol edin, aşırı derece de ısınma varsa üzerindeki pasif soğutucuyu çıkartarak tekrar dan termal macun uygulaması yapın.

Isınma söz konusu ise, bulabilirseniz buna göre bir fan bulup aktif olarak soğutmasını sağlayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: opelastra25

Overclock iptal iken daha bilgisayrı kullanmak bile istemiyorum o derecek kötü.

Bios son versiyon.

Onboard ekran kartınıda yine daha önce dediğiniz şekilde kullanmıştım değişen bişey olmadı.

hddleri de çıkardım hepsini tek tek denedim hiç birinde sıkıntı yok, kablolarında da.

Ram modülümde sıkıntı olmadığını düşünüyorum daha yeni aldım.

Malesef başka power supply yok elimde. Bu power ile 4870x2 yi bile çalışıtrdım yetersiz kalacağını sanmıyorum.

RAM modüllerini yeni almanız, sorun olmuyacağı anlamına gelmez..

Böylesine ufak detayları atlamayın lütfen.
  • Ram modülünde sıkıntı olduğunu düşünmüyorum çünkü önceden çok ram denedim ama farkeden bişey olmadı.

Ayrıca Kuzey köprüsünü ısısı gayet normal. Kasamda Hava sirkülasyonu çok iyi ısınan bişey olduğunu söylemek pek zor :)
  • Peki,

Tüm bu işlemleri dikkatlice kontrol ettiğinize göre geriye iki ihtimal kalıyor.

- İşlemci

- Anakart

İşlemcinizi farklı bir sistem üzerin de test edebilirseniz, en azından akıldaki şüphe kalkar ve anakart üzerine yoğunlaşırsınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dedim ya kardeşim daha önce 4830 ve Athlon II 240 vardı elimde aynıydı diyebilirim. Daha önce Athlon işlemcimi M3N78-Vm anakartta kullanıyordum onda da aynı sıkıntıyı yaşıyordum işlemciyi sıfır aldım zaten 960t yi :(
  • Harddisk için yazdığın durum,

Belli bir süre kullanılmadığı zaman Tasarruf yapmak için harddisk kendisini kapatıyor. O durum normal.

Verimliliği yüksek farklı Power Supply ile deneme yap sen yine de.

Hatta cihazı farklı bir prize bağlayarak test et.
  • Sanırım Sorun Hdd'de. Fakat Hddyi Aldığım ilk zamanlarda böyleydi nasıl bi işe düştüm arkadaş yaa .s

• Error Scan sekmesine gelip Quick Scan seçeneğini seçip tarama yaparmısın?

Sonucu koyarken Healt sekmesi altında bulunan S.M.A.R.T. tablosunu da eklermisin?
  • Kullanmış olduğun Hd Tune eski sürüm.

Buradan! Hd Tune yeni versiyonunu indirip tekrar dan test et bakalım.
  • İşte Sonuçlar.

• .

• buda 3

• Ultra DMA CRC Error Rate;

Veri aktarımı hataları ile ilgilidir. Genellikle kablolar veya bağlantı uçlarındaki zayıf temas yüzünden kaynaklanır. Kalonuzun sağlamlığına eminseniz port da da sıkıntı olması bir ihtimal.

Bak istersen, yeni bir kablo ile farklı bir porta harddiski takıp tekrar dan kontrol edebilirsin.
  • Sistemi diğer harddisklerden bir tanesine kurabilme şansın var mı?

Sorunsuz olan bir harddiske işletim sistemini kurarak da deneyebilirsin.
  • Kabloyu dediğin gibi en ksıa zamanda değiştirip bakacağım. Fakat daha önceden başka hddlerede kurmuştum sorun değişmemişti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.