Arkadaşlar öncelikle herkese hayırlı ramazanlar diliyorum sistemimden görüntü alamadığım için Yeni anakart yeni PSU aldım fakat hala görüntü alamıyorum sistemim şu şekilde Anakart:MSI H310M PRO VDH-PLUS İşlemci:İ3 8100 Ram:16GB 8X2 DDR4 3200Mhz HDD:500GB SSD:128GB Arkadaşlar HDMI kablosunu onboard şekilde bağladığımda (yani anakart üzerinden HDMI bağladığımda) görüntü alabiliyorum. Fakat herhangi bir GPU ile bağladığım zaman monitöre bios ekranı bile gelmiyor denediğim ekran kartları Nvidia GTX1050,AMD HD5450,RTX4070Ti Onboard üzerinden HDMI ile görüntü aldığımda hiçbir şekilde Aygıt yöneticisinde bağladığım ekran kartının adını göremiyorum Dxdiag içinde aynı şey geçerli Hangi ekran kartını takarsam takayım ekran kartlarının fanları dönüyor fakat HDMI veya Display Port görüntü kablosu taktığım BİOS ekranı dahil gelmiyor Sinyal yok'da kalıyor LÜTFEN YARDIM EDİN ÇILDIRMAK ÜZEREYİM Ekran kartlarının hepsinin çalıştığından eminim 4070Ti'ın kurulu olduğu diğer sistemimde hepsini bağlayıp denedim aygıt yöneticisindede gözüküyor driverlarını kurabiliyorum < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 99siel -- 2 Nisan 2023; 14:3:24 > |
Lütfen yardım edin çıldırmak üzereyim
-
-
help help help S.O.S
-
Anakartın onboard çıkışından görüntüyü alın, biosa girin, pci ex önceliğini onboarddan diğer seçeneğe alın (veya auto'ya alıp deneyin diğer seçenek yoksa) ve kaydedip çıkın.
Sonra kabloyu ekran kartına takın görüntü gelecek mi bir bakın.
-
Şu ayarları uyguladım ve görüntü GPU'ya HDMI bağladığımda siyah ekranda kaldı (windows açılış sesini duydum) görüntü alamayınca Onboard üzerinde taktım HDMI'yı ve şu an size yazıyorum
-
sorun ya kabloda ya da monitörde.
-
Hocam ozaman neden onboard'da iken görüntü alabiliyorum ? ayrıca 2 adet monitörüm var ikisindede test ediyorum HDMI kablosu deseniz 10 tane mevcut :) bu gibi basit opsiyonları zaten göz önünde bulunduruyorum şu sorunu 2 gündür yaşıyorum nasıl bir psikolojide olduğumu tahmin edemezsiniz
-
Biostan pci ex bölümüne girip, onboard seçeneğini değiştirmeniz gerekiyor. Bu biostan girdiğiniz kısım dediğim yer değil.
Ekleme: Pardon burasıymış, şu kısımdaki yeri PEG yapar mısınız? 1:02
CryptoJunkyyoutubeMSI H310-F PRO BIOS UEFI REVIEW |https://www.youtube.com/watch?v=JVSVKUg1Jwc&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mugetsuga -- 2 Nisan 2023; 16:5:17 > -
Buyrun hocam zaten Default ayarı PEG. Sizin demek istediğiniz yer neresi tam olarak anlayamadım burası değilmi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 99siel -- 2 Nisan 2023; 16:11:42 > -
PEG yapınca anakarttan görüntü almaya devam edebiliyor musunuz peki?
-
Evet hocam zaten PEG yapıncada Onboard'dan alıyorum diğer seçeneği yapıncada yine onboard üzerinden alıyorum çünkü iki seçenektede hiçbir şekilde GPU'dan görüntü vermiyor şu an Anakartın üzerinden işlemciyi ve PSU yu söküp aynı model eski anakartın üzerine kurulum yapıp fotoğraflarla aynı hatayı aldığımı size göstereceğim yani şunu demeye çalışıyorum anakart arızası yaşadığımızı düşünmüyorum
-
PEG ayarlayınca onboarddan almamanız gerekiyor görüntüyü, acaba bios güncelleyip deneseniz olmaz mı?
Bir de öncesinde primary display gibi bir seçenek var mı biosta ona bakar mısınız?
-
Hocam sorunu çözdüm çok saçma gelecek ama BİOS üzerinden İşlemcinin grafik birimini kapatık sanal çekirdekleri devre dışı bırakınca GPU üzerinden zorla görüntü verdi herşey için teşekkürler
KONU KAPANABİLİR
-
Rica ederim iyi günler dilerim.
-
çok saçma hiçbir ayar yapılmasa da her iki gpu aktif olması lazım
-
kabloda değildir monutorde olsa ozaman hiç açılmaz
-
Sorun çözüldüğüne göre artık rahatça yazabilirim
Kartı sök, soketlere iyice bi üfle geri tak. Toz girmiştir toz.
-
hahaha sistem sıfırdı hocam teşekkürler yinede
Benzer içerikler
- press esc in 1 seconds to skip startup.nsh any other key to continue
- ev telefonundan numara engelleme
- appdata temizleme
- ortak klasör oluşturma
- 6 köşeli yıldız vida nasıl açılır
- silinen dosyaları geri getirme
- iso dosyası nedir
- laptop menteşe tamiri
- bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor
- bağlantı sıfırlandı hatası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X