Şimdi Ara

<Lütfen yardım> İnşaat mühendisliği mi Makine mühendisliği mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

<Lütfen yardım> İnşaat mühendisliği mi Makine mühendisliği mi?

(En Son Oy Tarihi: 3.9.2018)
Giriş

Arkadaşlar iki arada bi derede kaldım. Tutan tüm ünileri yazacağım zaten ancak sorunum şu

Ailem tutturdu inşaat oku hayatını kurtar diyorlar

Ben deli gibi makine okumak istiyorum. İnşaata 1 gram ilgim yok ama makine diyince heyecanlanıyorum çok seviyorum. Sene başından beri makine istiyordum.

Asıl sorum şu: Makine seçersem tanıdığım kimse yok. Akrabalarım vs çevremde tek bir tane bile makine mühendisi yok. Ama inşaat mühendisi olursam staj yerim bile hazır. İsmi duyulan yerlerde yapacağım stajı ve staj bitince işim hazır olacak. Ama inşaata karşı bi hevesim yok.

Lütfen yardım edin arkadaşlar, oy verip konuya da düşüncelerinizi yazarsanız çok sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |SkY..| -- 10 Temmuz 2015; 2:23:53 >

• "deli gibi makine okumak istiyorum"

dedikten sonra okumadım gerisini. Makine yaz.. Ailenede söyle seneye sınava girip inşaata gitsinler, hayatlarını kurtarsınlar
  • Köy dote gönlünden geçeni ol.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kafası Bozuk Bir Para*

"deli gibi makine okumak istiyorum"

dedikten sonra okumadım gerisini. Makine yaz.. Ailenede söyle seneye sınava girip inşaata gitsinler, hayatlarını kurtarsınlar

Hocam bi okuyun ama, onlar da haklı. Bu yüzden kararsızım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: |SkY..|

quote:

Orijinalden alıntı: Kafası Bozuk Bir Para*

"deli gibi makine okumak istiyorum"

Hocam bi okuyun ama, onlar da haklı. Bu yüzden kararsızım

Hayatım boyunca sevmediğim mesleği yapıp 10 milyar maaş alacağıma sevdiğim mesleği yaparım zevkle.. 3-4 milyar maaş alırım daha iyi.
  • İnşaat okursan daha iyi hayatin olabilir fakat sevmediğin bir işi yapmak zulüm gibi gelir sana, madem bu kadar istiyorsun aileni ikna et ve makina yaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenerliso

İnşaat okursan daha iyi hayatin olabilir fakat sevmediğin bir işi yapmak zulüm gibi gelir sana, madem bu kadar istiyorsun aileni ikna et ve makina yaz.

Ya ailem makine de yaz ama en başa inşaat yaz diyo salakmışım gibi başa yazdıgım gelecek nasılsa. Makinada tanıdık falan yok kendi yolumu çizmek çok mu zor olur ne düşünüyosunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: 28 Mehmet Çelebi

</lütfen yardım>

tag'ı kapatmayı unutmuşsun arkadaşım

Yazılım mı okusam

• quote:

Orijinalden alıntı: |SkY..|

quote:

Orijinalden alıntı: fenerliso

İnşaat okursan daha iyi hayatin olabilir fakat sevmediğin bir işi yapmak zulüm gibi gelir sana, madem bu kadar istiyorsun aileni ikna et ve makina yaz.

Ya ailem makine de yaz ama en başa inşaat yaz diyo salakmışım gibi başa yazdıgım gelecek nasılsa. Makinada tanıdık falan yok kendi yolumu çizmek çok mu zor olur ne düşünüyosunuz?

Her okuyanın tanıdığı yok ki zaten, inşaat senin için daha iyi olur ama istemiyorsan olmaz. Gerçekten isteyip istemediğini iyi düşün ama karar vermek zor, ailen de rahat bir yaşam sürmeni istiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstediğini oku.40 yil o meslekle hayatini geçiren sensin.İş staj... bulunur kafana takma çok.Banada ailem inşaat yaz dedi ben elektrik yazdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real Woods -- 10 Temmuz 2015; 2:17:35 >
  • %72niz inşaat demiş, mantıklı olan o gözüküyor gibi..

• quote:

Orijinalden alıntı: Real Woods

İstediğini oku.40 yil o meslekle hayatini geçiren sensin.İş staj... bulunur kafana takma çok.Banada ailem inşaat yaz dedi ben elektrik yazdim.

Mezun oldunuz mu? Pişmanlık var mı hiç?

• Sevmediğin bir işte ne kadar başarılı olabilir de kendini kurtarabilirsin ki? Kesinlikle makine. Böyle konularda milletin ne dediğine değil, kendin ne istediğine göre hareket etmelisin. Ailen 4 yıl o bölüme emek vermeyecek, o işi yapmayacak, sen yapacaksın. Ömrünün 30-40 yılını sevmediğin bir işi yaparak mutsuz olarak geçirmen onları mutlu edecek miymiş?

Ayrıca, her zaman çift anadal diye bir seçenek de var. Her iki bölümü barındıran bir üniversiteye git, birinci sınıfın sonunda yeterli ortalamayı tuttur, çift anadal yap. Herkes mutlu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Invius

Sevmediğin bir işte ne kadar başarılı olabilir de kendini kurtarabilirsin ki? Kesinlikle makine. Böyle konularda milletin ne dediğine değil, kendin ne istediğine göre hareket etmelisin. Ailen 4 yıl o bölüme emek vermeyecek, o işi yapmayacak, sen yapacaksın. Ömrünün 30-40 yılını sevmediğin bir işi yaparak mutsuz olarak geçirmen onları mutlu edecek miymiş?

Ayrıca, her zaman çift anadal diye bir seçenek de var. Her iki bölümü barındıran bir üniversiteye git, birinci sınıfın sonunda yeterli ortalamayı tuttur, çift anadal yap. Herkes mutlu.

Keşke çift anadal yapabilsem ancak çok zor diyorlar

Sanırım makina seçip çift anadal için çalışacağım

• Hangi okulu yazmayı düşünüyorsun? Gel İTÜ.
  • |SkY..| | kullanıcısına yanıt
    Yok daha bu sene yazdim :) 10 tercih yaptim hepsini elektrik yazdim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.