Arkadaşlar yeni sistem topladım 4870 aldık hayırlısıyla his iceq 4 1 gb 256 bit olanından ilk gün gta 4 oynadım güzelmiş full seviye açtık sonra crysis cod 6 pes 2010 gibi oyunlarda kare ekran gelmeye başladı reset atmak durumunda kalıyordum gtadada aynı şeyi yapmaya başladı biraz araştırdım ve 4870 lerde böyle bir sorun varmış genelinde bios up. gibi nasıl yapıcagını anlatan ve birazda yakma söz konusu varmış şunu düzgün ce halledebilcegim bir site bilgi varmı yada yardım edicek..
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
4870lerde öyle bir sorun yok. senin sisteminde genel bir problem var. başka pc de dene.
BİOS değiştirirsen kartın garanti dışı kalır.
Böyle sorunların 10.000 tane nedeni olabilir, eğer yeni bir işletim sistmei kurup farklı bir sürücü yüklersen sorunun yazılımsal mı donanımsal mı oldugunu anlayabilirsin.
Dostum sistemim
4gbram amd phenom II x4 945 3.0 ghz 500 wt.. ati 4870 1gb 256 bit ...
bir sorun olcagını zannetmiyorm.
format attık kardeşim düzelmedi sorun.. ben internetttede araştırdım söyle anlatıyım oyun u tam oynarken pc tak kitleniyor ardından kare kare ekran geliyor esc ye basıyorum ekran rengarek oluyor reset atmak durumunda kalıyorum internette baktım hpesinde böyle bir sorun var... hepside bios la çözmüş ama ben o kadar iyi bilmiyorum tabiki bu benim düşüncem.
up yokmu yardım edicek..
ekran kartından önce anakartınızın biosunu güncelleyin derim daha kolay bi işlemdir ..birde ekran kartı bios güncellemesi riskli bi işlemdir o aşamaya geldiğinde garanti durumu varsa ona başvurmanız daha sağlıklı..birde anakart bios güncelleme ile beraber ekran kartınızın hotfix sürücüleri varsa onları yükleyin bakalım ne olacak
Ekran kartının sıcaklığını HW monitör ile kontrol edin. Fan devri falan düşük olabilir. Ekran kartını başka bir pc'de (aldığınız yerde olabilir) kontrol edin. Bilgisayara başka bir kart takın deneyin. Kartın ekgüç girişlerini kontrol edin (iki bağlantısımı vardı 4870'in) Çözüm bulamazsanız servise gönderin.
Dostum Garantiye verince 30 iş günü yazıyor Bir oyun oynatmadı şu ati bana bundan sonra ölsemde ati almam bu kadar sorun yaşıcagımı bilseydim alırdım nvidia rahat rahat kullanırdım vericem garantiye artık..
ceza almışın ama söyleyim bitince bakarsın bende sapphire olanından var ama 512 mb onlar sorunlu kartlar benim olyaın farkına varmam 6 ay sonra oldu ama düzelttim çok şükür sende güncel biosla hem ankartını hem ekrankartını bios u güncelle sorun düzelir yada catalyst den fan ayaralarına bak bazen çocuklar oynuyor kısıksa hd4870 acayip ısınıyor oyun ekranı gelir gelmez kapanıyor benimki, yada buna işlemci neden olur ısınırsa ram olur anakart olur power olur bu sorunu sen bulacaksın bulabilirsen gtx260 tak sisyeme bi dene her yönden aynı kartlar onlar, oda kapanırsa kartın suçu yoktur kapamazsa önce sorunu sen bul sonra konu aç, monitör programları var onları çalıştır bench yap stress testi yap anlatabiliyormuyum kartı suçlama hemen
ati de çok üzülür gerçekten
A T I
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme