Arkadaşlar internetten bayağı araştırma yaptım yaklaşık 3-4 saat aralıksız visual basic mi delphimi felan derken ortaya PASCAL çıktı bu pascalı anlayamadım.
Benim sorunum ve sorum şu; Ben Visual Basic 2010 Express kullanıyordum delphinin daha kolay ve kullanışlı olduğunu söylediler doğrumudur ? ve ben visual basic ile 1 tane keylogger yapmıştım ( kodlar benim değildi) yani anlıyacağınız programlama dili hiç bilmiyorum neyle başlamalıyım lütfen yardımlarınızı bekliyorum. Delphi derseniz hangi sürümü ? pascal derseniz hangi sürümü
up up up up up
Pascal mı ? Okul-sınav için lazım değilse adını bile anmana gerek yok (: Okullarda gösterirler genelde yılların eskitemediği pascalı :D başka bir kullanım alanı yoktur şuan günümüzde. Eğer baştan programlama dili öğrenmek istiyorsan, daha önce visual basic kullanmışsan 'Visual Studio ' derleyicisine aşinalığın var demektir. Hiç delphi pascal visual basic'e bulaşmadan C# öğrenmeni tavsiye ederim. Günümüzde de tutulan dil olduğu için kaynak bulmakta sıkıntı çekmezsin.
quote:
Orijinalden alıntı: efkndmrz
Pascal mı ? Okul-sınav için lazım değilse adını bile anmana gerek yok (: Okullarda gösterirler genelde yılların eskitemediği pascalı :D başka bir kullanım alanı yoktur şuan günümüzde. Eğer baştan programlama dili öğrenmek istiyorsan, daha önce visual basic kullanmışsan 'Visual Studio ' derleyicisine aşinalığın var demektir. Hiç delphi pascal visual basic'e bulaşmadan C# öğrenmeni tavsiye ederim. Günümüzde de tutulan dil olduğu için kaynak bulmakta sıkıntı çekmezsin.
yani ben önceden visual basicte başkalarının kodlarıyla bişeler yaptım ama sen şimdi onu boşverip Microsoft Visual C# 2010 Express kullanmamı mı tavsiye ediyorsun? ya birde benim asıl sorum şu. programlamayı nerden öğrenicem :S
quote:
Orijinalden alıntı: MrLones
quote:
yani ben önceden visual basicte başkalarının kodlarıyla bişeler yaptım ama sen şimdi onu boşverip Microsoft Visual C# 2010 Express kullanmamı mı tavsiye ediyorsun? ya birde benim asıl sorum şu. programlamayı nerden öğrenicem :S
C# öğren araştırma yap. c# öğrenebilirsen alt ve üst dilleri öğrenmen kolaylaşır. Java mesela çok benzer c# ile... Javaya geçebilirsin platform değiştirebilirsin. Nerden öğrenicem değil ne yapmak istediğine karar verip araştırma yapmaya başla... Öğrenmeye başladığını görüceksin. Bilemediklerini gel yaz buraya biz burdayız ;)
MrLones
kullanıcısına yanıt
Derleyici olarak internetten bulabilirsin visual studio versiyonlarını. Visual studio 2010 yada 2012 araştır indirebileceğin yerler fazlasıyla var. Nereden öğreneceğime gelirsen c# ile ilgili başlangıç seviyesinde internet sitemde zaman buldukça yazılar yayınlıyorum. Kitaplardan yardım alabilirsin. En önemlisi Microsoft'un açık akademi projesi, üye olup oradan da çalışmanı tavsiye ederim. 'www.acikakademi.com' bu adresten üye ol eğitmlere zaman kaybetmeden başla. Ayrıca Turkcell'de yeni bir proje başlattı ona şu adresten ulaşabilirisn.https://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr/anasayfa?destination=anasayfa
İnternette kaynak fazlasıyla var. Eğer sırasını bilmiyorum nereden başlayacam dersen kitap alamanı öneririm. Kitapta detaylı olmasada konu başlıklarına göre internette iyi araştırma yaparak daha iyi sonuçlara ulaşabilirsin.
quote:
Derleyici olarak internetten bulabilirsin visual studio versiyonlarını. Visual studio 2010 yada 2012 araştır indirebileceğin yerler fazlasıyla var. Nereden öğreneceğime gelirsen c# ile ilgili başlangıç seviyesinde internet sitemde zaman buldukça yazılar yayınlıyorum. Kitaplardan yardım alabilirsin. En önemlisi Microsoft'un açık akademi projesi, üye olup oradan da çalışmanı tavsiye ederim. 'www.acikakademi.com' bu adresten üye ol eğitmlere zaman kaybetmeden başla. Ayrıca Turkcell'de yeni bir proje başlattı ona şu adresten ulaşabilirisn.https://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr/anasayfa?destination=anasayfa
İnternette kaynak fazlasıyla var. Eğer sırasını bilmiyorum nereden başlayacam dersen kitap alamanı öneririm. Kitapta detaylı olmasada konu başlıklarına göre internette iyi araştırma yaparak daha iyi sonuçlara ulaşabilirsin.
IDE olarak , Visual Studio güzel bir ide.Fakat ben bir çok platforma program yazmak isterim dersen javay'la başla.Ne Visual Basic ne Pascal ne Delphi. İlk dil olarak Pascal , sonraki sürümü ise Delphi diye biliyorum ben.C# ise bunlar ve Java'nın karışımı olan bir dil sen bilirsin.
Ya birde örneğin ben visual basicte bi progra yapıcaksam internetten kodu alıyorum yapıştırıyorum. Error 4-5 ten fazla oluyor nedeni nedir bunun?
MrLones
kullanıcısına yanıt
kodların sağdan soldan kopyalayıp program yapma o program yapmak olmaz zaten. O kodları incele mantığını kavra kendin birşeyler oluşturmaya çalış emin ol o zaman daha fazla haz alırsın ve birşeyler öğrendiğini hissedersin.
Eğer programlama tecrübeniz yoksa bence öğrenmek için şimdilik interneti kullanmayın. Güzel bir kitaptan mesela Herbert Schildt'in C# kitabının son baskısından başlayın. Kitaptaki kodları bire bir yazarak bitirdiğinizde temel kavramlara aşina olursunuz. Artık yavaş yavaş kendinize yetmeye başlarsınız. İşte o zaman internetten kopyaladığınız kodları daha iyi yorumlayabilirsiniz. İyi çalışmalar... @MrLones
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme