Şimdi Ara

Programlama Dili Öğrenmek İstiyorum Nereden Başlamalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
23.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Anadolu Teknik Lisesi-Bilişim Teknolojileri/Web Programcılığı mezunuyum. Bu yıl iki yıllık Bilgisayar Programcılığı bölümünü okumaya başlayacağım.

Lisede HTML, ASP, PHP dersleri vardı ama okulun yeterince imkanı olmamasından dolayı kendimi geliştiremedim. Başlayacağım okulda VisualBasic, C#, C++, Delphi gibi programlama dilleri öğreneceğiz. Ben şimdiden yavaş yavaş başlamak istiyorum.

Sizce nereden ve nasıl başlamalıyım?

• C++ öğren derim
  • c# çok düzenli ve zevklidir tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HanKaĞaN

Merhaba;

Anadolu Teknik Lisesi-Bilişim Teknolojileri/Web Programcılığı mezunuyum. Bu yıl iki yıllık Bilgisayar Programcılığı bölümünü okumaya başlayacağım.

Lisede HTML, ASP, PHP dersleri vardı ama okulun yeterince imkanı olmamasından dolayı kendimi geliştiremedim. Başlayacağım okulda VisualBasic, C#, C++, Delphi gibi programlama dilleri öğreneceğiz. Ben şimdiden yavaş yavaş başlamak istiyorum.

http://www.muhammedmastar.com/c-dersleri

Buradan başla. Ben buradan öğreniyorum gayette güzel gidiyor 14. derse geçtim.

• quote:

Merhaba;

Visual Basic'i biraz karışık buluyorum açıkcası ve c++ ile c# birbirine biraz benzeyen diller ama arkadaşında dediği gibi c# çok düzenli ve zevkli bir dil ve öğrenirken pek zorlanacağını düşünmüyorum bence de oradan başlamalısın
  • ne yapmak istediğine bağlı olarak seçmen daha faydalı olabilir. mesela web programlama düşünüyorsan php, c# ile asp.net, python gibi diller öğrenmeni tavsiye ederim (artık asp pek kullanılmıyor). c++ gibi daha düşük seviyeli diller çok daha fazla emek gerektirir ancak cihazlar için sürücü yazarken veya oyun programlama gibi işlerde sıkça kullanılır.

okuyacağın bölümün ders programına bakıp konulara göre hangisine eğilebileceğine karar verebilirsin.

bunların dışında ayrıca object oriented yaklaşımını da çalışmanı tavsiye ederim. eğer ingilizcen varsa nette yeterli sayıda kaynak var.

programlama öğrenmek istiyorsan python veya c# ile başlaman daha kolay olabilir; bunlar çok yüksek seviyeli diller olduklarından porgramlama mantığını öğrenmeye daha fazla vakit ayırabilirsin.
  • C#'den önce C++ öğrenmeye başlamanı öneririm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Merhaba;

C++ öğren ama asıl öğrenmen gereken dil değil object oriented - data structures gibi ağır konular. 2 yıllıktan dikey geçiş yaparsan herhangi bir okulun bilgisayar müh. tarzı bi bölüme anlarsın ne demek istediğimi.

dil öğrenmek 2 gün sürer fakat data structures bi ömür sürer :D bu cümlemden de anlayacagın gibi veri yapılarını öğrenirken harcamıs oldugum zamanı al bf3 oynadıgım zamana böl yaşımın karesini bulacan. ;)

• Çok abartmışsın :D Belli başlı veriyapıları var, bunu öğrenmek ne kadar zor olabilir ki? Bunlar sadece araçlardır. Zor olan stack yapısını öğrenmek asla değil, bunu büyük bir bütünün içinde işine yarayacak şekilde kullanırsın o kadar. Object oriented da bir programlama mantığı ve zor sayılmaz. Network programlamaya başlayın hele, NAT'lar ile başınız belaya girsin o zaman göreyim ben zoru :D
  • peki sence direk dili öğrenmek ne kadar mantıklı? ben sadece asıl işin nesnesel programlama ve veri yapıları oldugunu söylüyorum. bir dili ne kadar iyi bilirsen bil nesnesel olarak davranmazsan kodlamaya o işi (kodu) görenlerin vereceği değer o kadar yüksek olmaz. genelde iş yerlerinde de ilk öğretilen uygulama geliştirme dökümantasyonunda nasıl davranılacagı. Network address translation uygulamalarında senin ne kadar iyi dil bildiğine mi bakıyorlar yoksa nasıl kullandıgına mı?

benim dedigim dil bilmek sadece araçtır yazılımda. o aracı iyi kullanmazsan değer edecek hic bişi yapamazsın
  • Bilgisayar mühendisliği bölümlerinde 1. sınıfın ilk dersinde veri yapıları mı öğretilir yoksa bilgisayar bilimlerine giriş adı altında programlama ve algoritma tasarımına giriş mi? Yani, direk dili öğrenmek çok mantıklı.
    Dil kesnlikle araçtır dediğin gibi ve öğrenmesi çok kolaydır, hiçbir zaman programlamadaki asıl mesele dil değildir. Fakat arkadaş işe sıfırdan başlıyor ve dil öğrenirken döngüler, fonksiyonlar gibi kavramları da öğrenecek. Yani dil üzerinden programlama mantıını alacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thereisno_spoon

Bilgisayar mühendisliği bölümlerinde 1. sınıfın ilk dersinde veri yapıları mı öğretilir yoksa bilgisayar bilimlerine giriş adı altında programlama ve algoritma tasarımına giriş mi? Yani, direk dili öğrenmek çok mantıklı.
    Dil kesnlikle araçtır dediğin gibi ve öğrenmesi çok kolaydır, hiçbir zaman programlamadaki asıl mesele dil değildir. Fakat arkadaş işe sıfırdan başlıyor ve dil öğrenirken döngüler, fonksiyonlar gibi kavramları da öğrenecek. Yani dil üzerinden programlama mantıını alacak.

bende bilgisayar mühendisligi okudum. ve de algoritma ayrı sey programlama ayrı sey. yani benim zamanımda öyleydi. programlamayı artık yazılım müh. diye bişey actılar. onlar daha uzmanlasıp da yapabilir ama cok bilgisi olmayan bi insan ve de eğitimini de almamıs bir insana önebilecegin yön farklıdır. neyse ikimizde yeterince faydalı olduk bu konuya diye düşünüyorum

• Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar. Sayenizde nereden başlamam gerektiği yavaş yavaş belli oluyor. Halen fikir vermek isteyenler yardımlarını esirgemesinler.
  • quote:

Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar. Sayenizde nereden başlamam gerektiği yavaş yavaş belli oluyor. Halen fikir vermek isteyenler yardımlarını esirgemesinler.

Merhaba, ben bilgisyar muhendisligi bolumu istiyorumda acaba siz nasil yaptiniz biraz anlatir misiniz? Benim onumde daha 2 sene varda 2senede gereken temeli kurmak istiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.