Şimdi Ara

LYS 2015 Tercih Danışmanlığı # Güncel Rehber# link eklendi.KONTENJAN REHBERİ (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
311
Cevap
45
Favori
9.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Denklanşörsesi

100k -200k aralığında tm den önereceğiniz bölüm nedir ?

Antalya ve çevresi tercihen.

KPSS için az önceki arakdaşa da önerdiğim gibi Maliye ve İktisat öneririm. onun dışında çocuk gelişimi bölümü de KPSS ile rahat atanaibliyor ŞUANLIK.
  • fastrap450 F kullanıcısına yanıt
    KPSS düşünmüyorum.Özel iş imkanları için ?
    Hocam maliye'nin puanlari daha yuksek diger bolumlere gore. Isletme ve iktisat arasinda, kpss ve kalite acisindan cok fark var midir?
    Iktisatta kpss de cikcak butun dersleri goruyorsunn, isletme de hepsi yok diye okumustum. Bunun bana kpss'de buyuk bi yan etkisi olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, Boğaziçi çeviribilim bölümüne düşük de olsa girme olasılığım mevcut, İngiliz dili ve edebiyatı ise yine kesin olmamakla birlikte daha yüksek ihtimal. Bunlar dışında yeditepede çeviribilim bölümü olduğunu biliyorum, diğer iki bölümden daha da yüksek bir olasılık var. Ben çeviriyi seviyorum ve bu bölümü istiyorum onda bir kuşkum yok. İDE de yine güzel bir bölüm olsa da yeterli vakit ayıramayacağımı düşünüyorum veya sıkılabilirim de okurken. Tercih listemi yaparken boğaziçi çeviribilim, ide ve yeditepe çeviribilim şeklinde yapmayı düşünüyorum. Beni ikilemlere düşüren şey de, sırf boğaziçi diye ingiliz dili ve edebiyatı okumak nasıl olur çeviribilim isterken? ingilizce de olsa bambaşka bölümler. yeditepeyi de içten içe istemiyorum özel okul olduğu için, yazmayabilirim son anda, baya da uzak bana zaten. boğaziçinde ingiliz dili ve edebiyatı okumak, iş imkanları açısından, yeditepe'de veya başka bir üniversitede mütercim tercümanlık - çeviribilim okumaktan daha mı yararlı olur?

OBK nedir? ne işe yarıyor mesela ege 492-545 arası puanı var ama obk 488-492 yazıyor
  • okul birincisi kontenjanı, onlar için ayrı bir kontenjan var ve taban puanları daha aşağıda, birincilere tanınmış bir ayrıcalık.
  • deader123 D kullanıcısına yanıt
    dostum senin kafan cok karışmış. Ancak itüde elektrik elektronik bölümü yok elektronik haberleşme müh. var ve o bölüm diğerlerinden kat kat iyi. İTÜ endüstri ile de puanı aynı hemen hemen. Bence biraz daha düzgün bir araştırma yap
  • Başlayalm arkadaşlar akşam full pc başındayım sizin için :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tm-3 52 K geldi hangi bölümü önerirsin?
  • mühendislikler, itü ve inşaat mühendisliği ile ilgili sorularınızı elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım
  • Arkadaşlar kafam çok karışık. TIP da Müh. de seçebilirim. Ama öncelikle 4.2k için (MF3) TIP, neler olabilir?
    3.7k (MF4) için İTU'de ne öneririsiniz ne olabilir?

Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fastrap450

quote:

Orijinalden alıntı: WorldsUnbelievableLayout

Ege Üniversitesi astronomi ve uzay bilimleri bölümü nasıldır? Genel olarak bölüm nasıldır, çalışma alanları vs.

uzay blimi ve türkiye malesef yan yana gelmeyen iki kelimedir. Bence ilgin varsa hobi olarak sürdür derim. eya maddi sıkıntın yoksa hobi olarak okuyabilirsin ancak alakalı bölümde iş bulman zor olur

Hocam bir de Kırklareli Üniv. ile Niğde Üniv. Mekatronik bölümü ile ilgili bilgi almak istiyorum. Çevremde mekatroniği çok öneriyolar ama bu üniversiteler nasıldır bir bilginiz var mı ayrıyetten bölüm nasıldır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WorldsUnbelievableLayout -- 30 Haziran 2015; 18:00:25 >

YMF-4 sıralamam 11500
    Sabancı üniversitesi mühendislik doğa bilimleri ya da üretim sistemleri mühendisliğine %50 bursla yerleşmek istiyorum. Geçen sene mühendislik ve doğa bilimleri 16300 civarlarında, üretim sist. müh. ise 20000 civarından kapamış. Sizce olur mu çok yükselir mi sıra?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8994B13F4 -- 30 Haziran 2015; 18:14:51 >
  • WorldsUnbelievableLayout kullanıcısına yanıt
    mekatronik mühendisliği kabaca adından da anlaşılacağı üzere makine, elektronik ve biraz da bilgisayar mühendisliğinin karışımı gibi bir şey. bir ara parladı, ismi güzel ama abartıldığını düşünüyorum, lisansta makina veya elektrik elektronik okuyup yüksek lisansı mekatronik üzerine yapmayı lisansta mekatronik okumaya tercih ederdim şahsen. yalnız bahsettiğin üniversitelerde tıp hariç hiçbir bölüm okumazdım
  • Tm-1:11833
    Tm-2:10396
    Tm-3:9680

Açıkcası Odtü İktisat veya Gazi Hukuk düşünüyorum. Tavsiyeleri bekliyorum.
  • TM-1 283,38092 190341
    TM-2 292,76360 182244
    TM-3 303,51439 179211

hocam iktisat düşünüyorum pamukkale iktisat ingilizce mi yoksa dokuz eylül iktisat ikinci öğretim türkçe mi denizlide oturuyorum
  • TM 3 5511 Ankara Hukuk gelme ihtimali var mıdır?
  • Hocam Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatı hakkında ne düşünüyorsunuz? okumaya değer mi geleceği nasıldır, tarihle ikisi arasında kaldım.
  • 19K'dan 31K'ya geriledim. hedefimde ytü bilgisayar mühendisliği vardı olmadı marmara yazarım diyordum ikisi de olmadı. İstanbul'da bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum ne yapmalıyım lütfen yardım
  • hocam tm3=26
    gecen seneye göreSabahattin zaim,İstanbul aydın, Biruni , Maltepe üni Tam burslu tutuyor
    tamburs kesiliyormu bu üniversitelerde bursun kesilip kesilmeyecegini nereden ögreniyorz
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.