Şimdi Ara

LYS EDEBİYAT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elinde edebiyat için çalışma programı yöntemi veya nasıl çalışabileceğimize dair önerisi olan var mı ? YGS'den bu yana hiç bakamıyorum. Yardımcılarınızı bekliyorum..

• Ben 3 kere üstüste okuyorum.ilkinde normal bir şekilde,ikincisinde önemli yerlerin altını da çizip okuyorum,üçüncüsünde de sadece altı çizili yerleri okuyorum.%70-80 civarı bir başarı elde ettim.bide kartlar yapmaya başladım sıkıldığımda bir iki tane çekip tahmin etmeye çalışıyorum.yayın olarak limit ve okyanustan çalışıyorum.mayısta full denemelere başlayacağım.bu arada yazar eser özetleriyle ilgili bir kitap varsa paylaşabilirmisin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim anlama sorunu mu var neden 3 kere okuyorsun ? ya da seneye mi hazırlanıyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: NeaSe

Kardeşim anlama sorunu mu var neden 3 kere okuyorsun ? ya da seneye mi hazırlanıyorsun

ne alakası var hocam anlama sorunu mu var diye laf sokmaya çalışıyorsun yakıştırmadım size. bende farklı kaynaklardan konuyu üst üste 3 kere okurum kısaysa misal divanı bitirdim geçen gün, tekrar için dergiden okudum üzerine , sonra yazdıgım kısa notları tekrar okudum ardında 17 test çözdüm , 1.5 saat falan sürdü testler.
  • Gecen sene 50 doğru yaptım 5 yanlısım vardı. Özetle çalışma seklimi anlatayım belki faydası dokunur.

İlk olarak dersaneden önde gidiyordum ve önceden fem konu anlatımlıdan konu çalışıp sonrasında limit el kitabından çalışıyordum. Yazar eser, dönem özellikleri gibi belli baslıklarda özetler çıkardıktan sonra önce Fem Soru bankası(aşırı kolay denebilir) çözüyordum ardından diğer kullandığım 2 kaynağı çözüyordum onlar da Fen Bilimleri ve Altın Anahtar (bence bu iki kaynağın çok sağlam soruları vardı). Cumhuriyet döneminde ise ekstra olarak Yayın Denizi Cumhuriyet dönemi konu anlatımından çalışarak yine aynı soru bankalarının Cumhuriyet dönemi kısmını çözdüm. Yayın denizi bence cumhuriyet dönemi icin çok iyi hazırlanmıs. 2-3 tane çok benzer soru görmüstüm sınavda çıkan. Ben bu sekilde bi calısma izledim fena sayılmayan bi basarı elde ettim. herkese iyi calısmalar, basarılar :))

• Ya not tutarak ilerledim. Cumhuriyet şiir bitmek üzere artık gına geldi. Yaz yaz bitmiyor. Şiir bittikten sonra kitaptan okuyup gitmeyi düşünüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reis tanzimat-serveti f.-milli edb-cumhuriyet amacın ilk bunları haletmek olsun tanzimat aç ilk dönemi ezberle sonra al kağıt eline kafanda neler kalmış yaz aklına bişemi gelmiyo bi şairi oku yeniden yazmaya çalış sonra aç kitaptan 100 soru tanzimat 1 dönemi çöz tanzimat bitti 2-3 günde serveti fünun çalıştın diyelim sorularını falan çözdün hemen tanzimatı bi içesine tekrar yap yoksa çok karışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HDogus -- 31 Mart 2016; 13:41:39 >
  • 1 saat güvenderden konuyu sindiriyorum mantığını anlamaya çalışıyorum.

sonrasında 1 saat edebiyat dopingden videoyu izliyorum

sonrasında 1 saat ezber yapıyorum

sonrasında 2 buçuk saat ( limit - güvender - birey -palme -yayın denizi cumhuriyet) soru bankalarından o çalıştığım konunun tüm sorularını çözüyorum.

30 dakika yazmaya ayırıyorum kafamdaki kalan herşeyi yazıya döküyorum not cıkarmak değil amaç sadece aklımda kalanları yazıyorum

sonra 2 saat limit el kitabından o gün çalıştığım ve geçmiş gün kü çalıştığım konuyu ezber-tekrar delta kartlarıyla yazar eser ve yaazar özelliklerini ezberlemeye çalışıyroum.
    gece uyumaadan önce kulaklıkla o konun sesli anlatımını açarak uykuya dalıyorum.

mayıs 25 gibi fem lys soru bankası + denge kapsül palme bölüm denemelerini + 400 adet ales sorusu haziran 20 sine kadar bitirmeyi hedefliyorum
    24 ne kadar 4 tanede genele denemeyle çalışmamı sonlandıracağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi youlost038 -- 31 Mart 2016; 13:45:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: youlost038

1 saat güvenderden konuyu sindiriyorum mantığını anlamaya çalışıyorum.

sonrasında 1 saat edebiyat dopingden videoyu izliyorum

sonrasında 1 saat ezber yapıyorum

sonrasında 2 buçuk saat ( limit - güvender - birey -palme -yayın denizi cumhuriyet) soru bankalarından o çalıştığım konunun tüm sorularını çözüyorum.

30 dakika yazmaya ayırıyorum kafamdaki kalan herşeyi yazıya döküyorum not cıkarmak değil amaç sadece aklımda kalanları yazıyorum

sonra 2 saat limit el kitabından o gün çalıştığım ve geçmiş gün kü çalıştığım konuyu ezber-tekrar delta kartlarıyla yazar eser ve yaazar özelliklerini ezberlemeye çalışıyroum.
    gece uyumaadan önce kulaklıkla o konun sesli anlatımını açarak uykuya dalıyorum.

mayıs 25 gibi fem lys soru bankası + denge kapsül palme bölüm denemelerini + 400 adet ales sorusu haziran 20 sine kadar bitirmeyi hedefliyorum
    24 ne kadar 4 tanede genele denemeyle çalışmamı sonlandıracağım.

Hocam çok iyi yapıyorsun da sadece edebiyat mı çalışıyorsun ya tüm gün diğer dersler ne alemde ?

• LevonSerkis L kullanıcısına yanıt
    4 saat mat 3 saat coğrafya 8 saat edebiyata bakıyorum hocam :) .

7 saat uyku sisteminde , bugün coğrafya bildiğim konu olduğu için konu yerine soru çözdüm .
    ygs cok felaket geldi o yüzden mecburum

not: geometride ücgenlere bakacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi youlost038 -- 31 Mart 2016; 13:51:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: youlost038

4 saat mat 3 saat coğrafya 8 saat edebiyata bakıyorum hocam :) .

7 saat uyku sisteminde , bugün coğrafya bildiğim konu olduğu için konu yerine soru çözdüm .
    ygs cok felaket geldi o yüzden mecburum

not: geometride ücgenlere bakacağım

10 mu 5 maşallah

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 35000 kullanıcısına yanıt
    ceza evinden bildiriyorum
  • youlost038 Y kullanıcısına yanıt
    Hey maşallah benim de 3 mat 3 edb 1.5-2 geometri yapmam lazım ama işte edebiyatı senin gibi çalışamıyorum ezberleyemiyorum adam gibi. Yüklenmem lazım şuan iyice. 60k'dayım ilk 10a çekmek gerek.

• LevonSerkis L kullanıcısına yanıt
    okul puanın iyiyse 5k bile yapabilirsin senin avantajın matının iyi olması benim hedefim mat 20-25 net , edebiyat 52+ net cıkartmak coğrafya en azından 21 net.
    hedefim 17k yeterli oluyor bana :D edebiayata sıkı çalış tm lerin altın anahtarı
  • youlost038 Y kullanıcısına yanıt
    Okul puanı kötü hocam 70 matematiğim iyi integral hariç bitti onu da yarıladım. Edebiyatı da 47-48 işte hedefim matematik +30 coğrafya 18-20 geo da 10-12 ama edebiyat korkutuyor beni düzgün çalışamıyorum kafam çok dağılıyor ona bi ayar çekmem gerekecek.

• Bende anlama sorunu yok da sende sanırım ego sorunu var.arkadaşa o yöntemi belirli bir süre geçtikten sonra daha çok hatırlayabilsin diye tavsiye ettim.Bundan sonra daha saygılı bir üslupla konuşursan sevinirim

• orta seviye önerdiğiniz soru bankası var mı peki edebiyattan ?
  • GregoryHouseMD G kullanıcısına yanıt
    Palmenin var eser özet kitabı bi bak istersen

• arkadaşlar coğrafya nasıl çalışıyorsunuz 20 net için neler yapmak lazım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.