Şimdi Ara

Lys Matematik Yardım 10 Net

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar başlık için inanki kusura bakmayın Lys' gireceğim ve Türk edebiyatı ve Matematikten ama şöyle sorun var geçen sene ygsden barajı dahi gecemedim bu sene cok calıstım ve başardım istedim bölüm için matematikten 10 net gerekiyor ama matematik hakkında şuan acık konusmak gerekırse hıcbır bılgım yok ve bılıyorsunuz sıvada az kaldı edebıyatın konuları cok uzun oldugu ıcın cok zamanımı aldı ve sonunda bugun edebıyatı bitirdim yani geri kalan zamanımı matematiğe ayırabılırım. Edebiyatı bıtırmek ıcın bıle gecemı gunduz ettım sabahladım yerı geldı kac gundur. Yanı matematık ıcınde yaparım sorun degıl sadece bana yardımcı olun napayım hangı konuları calısayım

• normalde polinom çalıs derim ama geçen sene gibi olursa hiç sansın yok :) sen mat 1 konuları + olarak 2.derece denklem eşitsizlik matris determinant dizi seri çalıs
  • türev ve integrale çalış bu iki konudan 10 soru civarında geliyor

neyse şaka bir yana hocam temelin yoksa bu saatten sonra çok zor. 2 haftalık bir sürede hangi konuyu bitirebilirsin bilmiyorum. polinomlara, ikinci derece denklemlere, eşitsizliklere bak. mat1 konularını bilmiyorsan mat1 konularına çalış. üslü sayılar ebob ekok köklü sayılar çarpanlara ayırma v.s. neden şimdiye kadar çalışmadınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deneyimsiz Adam

türev ve integrale çalış bu iki konudan 10 soru civarında geliyor

neyse şaka bir yana hocam temelin yoksa bu saatten sonra çok zor. 2 haftalık bir sürede hangi konuyu bitirebilirsin bilmiyorum. polinomlara, ikinci derece denklemlere, eşitsizliklere bak. mat1 konularını bilmiyorsan mat1 konularına çalış. üslü sayılar ebob ekok köklü sayılar çarpanlara ayırma v.s. neden şimdiye kadar çalışmadınız?
    Orijinalden alynty: Deneyimsiz Adam

türev ve integrale çaly? bu iki konudan 10 soru civarynda geliyor

neyse ?aka bir yana hocam temelin yoksa bu saatten sonra çok zor. 2 haftalyk bir sürede hangi konuyu bitirebilirsin bilmiyorum. polinomlara, ikinci derece denklemlere, e?itsizliklere bak. mat1 konularyny bilmiyorsan mat1 konularyna çaly?. üslü sayylar ebob ekok köklü sayylar çarpanlara ayyrma v.s. neden ?imdiye kadar çaly?madynyz?
    [/quote
    Belki sacma gelecek ama ben sınavy edebyyat sınavından sonra bılıyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eXe1aNs -- 5 Haziran 2016; 20:34:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yerdavader

normalde polinom çalıs derim ama geçen sene gibi olursa hiç sansın yok :) sen mat 1 konuları + olarak 2.derece denklem eşitsizlik matris determinant dizi seri çalıs

Mat 1 den hangı konular gelır acaba
  • 10 net için ne yapılabilir bi düşünelim:

polinom normalde basit konudur ama öyle hardcore soruları var ki yok yok riske değmez polinomu geç
    2. Dereceden denklem. Basit gelme ihtimali yüksek, zor soruları var mı? Var. Bu konuya çalış.
    Karmaşık sayının ilk bölümünden soru gelir 1 tane garanti. O kısımda garanti 1 nettir. Çalış.
    Trigonometrinin şekil soruları garanti olmasa da basit-orta. Zor soruları var ama sanmıyorum bu sene burdan kasacaklarını. Senin kararın buna çalışıp çalışmamak.
    Logaritma garanti nettir. Otur çalış. Eğer içlerine üslü sayı falan çok katmışlarsa biraz sıkıntı yaşayabilirsin.
    Mat 1 Konularından kesinlikle ebob ekok çalışmıyorsun. Mantığını anlamak için bol soru isteyen bir konu. Vaktin yok.
    Parabol garanti net ama analitiği iyi olanlar için (Doğruya göre durumlar vb. bazen çok kasıntı sorular gelebiliyor türev bile kullanabiliyoruz bazen.) Senin kararın bu.
    Türev alma kuralları garanti net. Sadece kuralları ezberle 1 netin garanti.
    Mat 1 kısmından 4-5 net gelir.
    Matris determinant normalde kolay konu ama ben ufak bir sıkıntı yaşıyorum ön yargım var. Sen bak konuya gözüne kestirdiysen çalış. 2 net burdan.
    Seri garanti 1 nettir. Çıkacak soru tarzıda a1 . 1/1-r den gelir %90 ancak bunu integralle sorabilirler (2013 LYS cevabı 2/3 olan soru)
    Toplam çarpım sembolü otur ezberle formülleri bi 30 dk da zor soru kalıplarına bak genel mantığa bak.

Bir çılgınlık yapmak istiyorsan otur sadece türev integral kas 10-15 soru orası zaten ama boşver aylarca çalışıp anlamayan da var 3 günde halledip fişeq olan da. Riske değmez.

Yani gördüğün gibi hocam işin zor, kolay gelsin. Hangimizin zor değil ki herkesin kafasında bir hedef var sen belki de 20 nete mutlu olacaksın bir başkası ise yıkılacak 20 nete. Üzülüyorum aslında bunu düşündükçe.

He bu arada işlem ve mantıktan soru gelmedi YGS de GARANTİ soru var bunlardan. Özellikle mantığın mantığını anlamaya çalış :D Önerme nedir tanımı nedir bak çünkü öncüllü soru gelecek rez al. Karşıt terstir şudur budur onlarıda ihmal etme.

• RyuRex R kullanıcısına yanıt
    hocam 3 günde fişek olan sınavda içine patlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: RyuRex

10 net için ne yapılabilir bi düşünelim:

polinom normalde basit konudur ama öyle hardcore soruları var ki yok yok riske değmez polinomu geç
    2. Dereceden denklem. Basit gelme ihtimali yüksek, zor soruları var mı? Var. Bu konuya çalış.
    Karmaşık sayının ilk bölümünden soru gelir 1 tane garanti. O kısımda garanti 1 nettir. Çalış.
    Trigonometrinin şekil soruları garanti olmasa da basit-orta. Zor soruları var ama sanmıyorum bu sene burdan kasacaklarını. Senin kararın buna çalışıp çalışmamak.
    Logaritma garanti nettir. Otur çalış. Eğer içlerine üslü sayı falan çok katmışlarsa biraz sıkıntı yaşayabilirsin.
    Mat 1 Konularından kesinlikle ebob ekok çalışmıyorsun. Mantığını anlamak için bol soru isteyen bir konu. Vaktin yok.
    Parabol garanti net ama analitiği iyi olanlar için (Doğruya göre durumlar vb. bazen çok kasıntı sorular gelebiliyor türev bile kullanabiliyoruz bazen.) Senin kararın bu.
    Türev alma kuralları garanti net. Sadece kuralları ezberle 1 netin garanti.
    Mat 1 kısmından 4-5 net gelir.
    Matris determinant normalde kolay konu ama ben ufak bir sıkıntı yaşıyorum ön yargım var. Sen bak konuya gözüne kestirdiysen çalış. 2 net burdan.
    Seri garanti 1 nettir. Çıkacak soru tarzıda a1 . 1/1-r den gelir %90 ancak bunu integralle sorabilirler (2013 LYS cevabı 2/3 olan soru)
    Toplam çarpım sembolü otur ezberle formülleri bi 30 dk da zor soru kalıplarına bak genel mantığa bak.

Bir çılgınlık yapmak istiyorsan otur sadece türev integral kas 10-15 soru orası zaten ama boşver aylarca çalışıp anlamayan da var 3 günde halledip fişeq olan da. Riske değmez.

Yani gördüğün gibi hocam işin zor, kolay gelsin. Hangimizin zor değil ki herkesin kafasında bir hedef var sen belki de 20 nete mutlu olacaksın bir başkası ise yıkılacak 20 nete. Üzülüyorum aslında bunu düşündükçe.

He bu arada işlem ve mantıktan soru gelmedi YGS de GARANTİ soru var bunlardan. Özellikle mantığın mantığını anlamaya çalış :D Önerme nedir tanımı nedir bak çünkü öncüllü soru gelecek rez al. Karşıt terstir şudur budur onlarıda ihmal etme.

ygs 1 den temel kavramlar falan cıkarmı acaba havuz proglemlerı falan

• problemler yok lysde maalesef
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.