Şimdi Ara

LYS sisteminde anlayamadığım şey.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba lys-ygs sistemiyle ilgili bir sorum olacaktı.
    Ben sayısalcıyım alan dışı yapıp ea tercih etcem bir örnekle sorumu sorayım.

Şimdi sayısalcı biri tm2 den 450 ham puan yaptı.
    Aynı şekilde eacı biride tm2 den 450 ham yaptı.
    İkisininde ham sıralaması aynıdır.

okul puanları aynı ve 75 diyelim. 500 lük sisteme görede 468 puan felan.

ea öğrencisi ek puanlı olarak 450+70 puan (alan için 0,15 kat sayı ile) 520 puan yapıyor.
    say öğrenciside ek puanlı olarak 450+56 puan (alan dışı 0,12 kat sayı ile) 506 puan yapıyor.

Göründüğü gibi ea öğrencisi say öğrencisinden puan olarak önde ve sıralamasıda önde olacak. Örnek olarak ea bu puanla 3000 olsun ve say da 3500 olsun.

Ek puan eklendiğinde zaten sıralamaları değişti ve yeni bir sıralama oluştu. Peki anlamadığım noktaya geldim şimdi. Kontenjanlar klavuzuna baktığımda ise 0,12 için ayrı bir sıra 0,15 için ayrı bir sıra verilmiş. Neden? Zaten sıralamarda puanlar eklenince değişme olmuştu. Birde burda neden ekstra sıralama istiyor ki ? Yani 2 kere puanımızı yada sıralamamızı düşürmüş olmuyor mu? Yada kitapçıkdaki sıralama puanlar eklenmeden hali mi? Puanlar eklenmeden ki sıralama ise problem yok gerçi puanlar eklenmeden ham olarak 0,12 ve 0,15 sırası oluşturulmuyor. Peki nedir bu şimdi kafayı yiyecem ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bensskkada043 -- 25 Ağustos 2010; 18:02:54 >

• Yada soruyu şöyle sorim.
    Ben sayısal öğrencisiyim. 450 ham puan tm2 yaptım. okul puanım da 468 yani üzerine 0,12 kat sayı ile ekleyince 506 puan yapıyor.

Bir ea öğrenciside 435 ham puan yaptı okul puanıda 468 yani üzerine 0,15 kat sayı ile ekleyince 435+70 = 505 puan yapıyor.

Şimdi ikimizden hangisinin sıralaması yüksek ? Alan dışı yapanın puanı yüksek doğal olarak onundur diye düşünüyorum ama sistem çok karışık.
  • Tamam ben cevabı buldum anladım sistemi. Ben alan dışı gireceğim ya ham sıralamam söz gelimi 3000 olmalı. Alan içi girecek bir kişinin ham sıralaması 3500 de olabilir. Yani orada kasıt edilen ham sıralama sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bensskkada043 -- 25 Ağustos 2010; 18:47:01 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.