Şimdi Ara

LYS Sonuçları Açıklandı (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.586
Cevap
2
Favori
97.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: slybzkrt

quote:

Orijinalden alıntı: prometheus

quote:

quote:

bende bişey sorucam
    herkes nasıl burda böyle çalıskan oluyo çözemedim.
    sizin yüzünüzden tercih yapmıcam belki.
    ygs'de en iyi sıralamam 601,000

ygs öncesindede böyle vardı bazı tipler sınav açıklandı kayboldular.

ee ne demek istiyosun

bol keseden sallıyan çok oluyo diom yok mattan 2 boşu fenden 2 yanlışı varmış.

böyle konuşan tipler sınav açıklandıktan sonra kayboluyor .

anladın mı

Gerçekten iyi yapan öğrenciler var. Siz böyle söylüyorsunuz, iyi yapan öğrencileri zan altında bırakıyorsunuz. Herkes kendi davranışlarından kendisi sorumludur. Birinin yaptığı şeyi(eğer ki varsa) herkes yapmış gibi gösteremezsiniz. Bunu hep söyledim. Bu kıskançlık. Böyle konuşan tipler sınavdan sonra kayboluyormuş... Neyse herkesin davranışı kendine... Bu tür davranış sergileyen, milletin moralini bozmaya çalışan varsa da ona söylenicek hiç bir şey yok...

@promethus
    Umarım istediğin bölüme yerleşirsin.Bakalım bi sonuçlar açıklansın, sağlıklı o zaman düşünülebilir.

• bazı tipler dedim zaten iyi yapanlar hep bura benim dediğim fenden 86 tane yaotım mat full geo 2 boş diyenler.
  • evdekilerde durumu bilmiyo hepsi umutlu
  • quote:

umarım öyledir.
    biyere girememe korkum var
    meslek lisesiyim lys-3 ve lys-4'e girdim.normal geçti
    bilgisayar bölümü bitirdim.ama kendi bölümümü istemiyorum
    acaba başka bi bölüme geçme şansım varmıdır?
    AÖF önermeyin.

Aslında sınav sonuçları açıklandıktan sonra yorum yapsak daha iyi olur.

PM'den yanıt vermiştim sana. Sınavsız geçiş hakkın var kendi 2 yıllık bölümün için de, istemiyormuşsun. "AÖF önermeyin." diyorsun da, sıralamaların gerçekten böyle olacaksa barajı geçebildiğin için en iyi alternatif AÖF gibi gözüküyor maalesef. Sen bilirsin tabii.

LYS-3 ve LYS-4 normal geçtiyse, sınav sonuçlarını beklemek daha iyi olur. Belki TS'den düşük sıralamaları sözel bölümler gelebilir. Şu kontenjanı dolmayan, dolayısıyla 0 taban puanlı gözüken bazı bölümler olur; ama onlar da antin kuntin gelebilir gözümüze.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 13 Temmuz 2010; 16:50:01 >

• quote:

bazı tipler dedim zaten iyi yapanlar hep bura benim dediğim fenden 86 tane yaotım mat full geo 2 boş diyenler.

Tamam diyebilirler bu netlerin olmadığını nerden biliyosun? Yani dediğin gibi bazıları sallama olabilir bilemiycem. Sonuçta çevremizde bu netlerden daha yüksek, bu netlerde insanlar var... Neyse sınav sonuçları gelsin de bi. Gerçi yalan söyleyecek insan photoshop yapar sonucuna vs. yine söyler. Yıl boyunca başka insanların moralini bozmamak için falan dersane ygs sonuçlarımı yazmıyodum. Gerçek ygs de güzel geldi zaten. Yani sınav döneminde sonuçları buraya yazmak doğru mu yanlış mı bilemiyorum... Neyse geçti artık.
  • teşekkürler
    :AlacaKaranlık:
  • quote:

bazı tipler dedim zaten iyi yapanlar hep bura benim dediğim fenden 86 tane yaotım mat full geo 2 boş diyenler.

kıskançlık diz boyu
  • quote:

Orijinalden alıntı: oarsiyuen

quote:

Orijinalden alıntı: Lownage

aslında yarın tüm gün uyursak çabuk geçer.

42 saat 30 dk var.
    2 gece var. 10ar saat uyusan 20 saat. geriye 22 saat 30 dk kaldı.
    1,5 saat yemekler sürse. kaldı 21 saat.
    2 film izledin 4 saat, kaldı 17 saat
    5 saat havuza gittin kaldı 12 saat.
    5saat gecedışarı çıktı kaldı 7 saat
    telefonla konuşma 1 saat, kaldı 6 saat.
    sabah yarım saat pc başında bekleme kaldı 5,50 saat
    5,5 saatide tamamlarız bi şekilde. çok özelleştirmek istemedim .

ahaha her türlü tamamlanır 5 saat bi de öğlen 2de filan kalkmak lazım server yoğunluğu geçince.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oarsiyuen

quote:

aslında yarın tüm gün uyursak çabuk geçer.

42 saat 30 dk var.
    2 gece var. 10ar saat uyusan 20 saat. geriye 22 saat 30 dk kaldı.
    1,5 saat yemekler sürse. kaldı 21 saat.
    2 film izledin 4 saat, kaldı 17 saat
    5 saat havuza gittin kaldı 12 saat.
    5saat gecedışarı çıktı kaldı 7 saat
    telefonla konuşma 1 saat, kaldı 6 saat.
    sabah yarım saat pc başında bekleme kaldı 5,50 saat
    5,5 saatide tamamlarız bi şekilde. çok özelleştirmek istemedim .

ahaha her türlü tamamlanır 5 saat bi de öğlen 2de filan kalkmak lazım server yoğunluğu geçince.

yoğun olmuyo pek. ygs de pek takılma, kasma filan bişi olmamıştı.bu konuda kendini geliştirdi ösym

• quote:

quote:

quote:

bende bişey sorucam
    herkes nasıl burda böyle çalıskan oluyo çözemedim.
    sizin yüzünüzden tercih yapmıcam belki.
    ygs'de en iyi sıralamam 601,000

ygs öncesindede böyle vardı bazı tipler sınav açıklandı kayboldular.

ee ne demek istiyosun

herkes hayallerini yazıyor.sınav sonucu çoğu insanın beklediği gibi gelmiyor o yüzden sen kafana takma tercihini yap diyor

• Arkadaşlar herkese göre bu sene yerleşme başarı sıralamaları düşecek.Ama 2006de değişen sistemde sıralamalar hep yükselmiş.Bu senede giren sayısı azaldı sanırım azalırmı artarmı ne düşünüyorsunuz?2008 ile 2009 başarı sıraları arasında bazı bölümlerde uçurumlar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LifesGood®

Arkadaşlar herkese göre bu sene yerleşme başarı sıralamaları düşecek.Ama 2006de değişen sistemde sıralamalar hep yükselmiş.Bu senede giren sayısı azaldı sanırım azalırmı artarmı ne düşünüyorsunuz?2008 ile 2009 başarı sıraları arasında bazı bölümlerde uçurumlar var.

Son kontenjana yerleşen adayların başarı sıralamalarındaki değişim o bölümün tercih edilme sıklığına ve önceliğine bağlı.

Mesela tıp fakültelerinin sıralamaları fazla değişmez. Gerideki üniversitelerde bile en fazla 1000 kadarlık değişim olmuş. Çünkü tıp fakülteleri çok sık tercih ediliyor. Bir de tercih listesine tıp fakültesini koyan adam gider en başa koyar, yani öncelik de yüksek. Çok iyi sıralamaya girenler Hacettepe, Çapa, İstanbul, Ankara gibi tıp fakültelerini seçiyorlar zaten. Bu tür nam salmış üniversitelerin sıralamaları aman aman değişmez.

Mühendislik bölümlerinde ise üst üniversitelerdeki durum tıp fakülteleri gibi. İlk 10000'de maksimum 2000'lik değişim olmuş. Çünkü buralar da popüler ve iyi yerler. Ama daha gerideki yerlerde daha fazla değişim oluyor.

Bir de son yıllarda tıp fakültelerine ve diğer sağlık bölümlerine olan tercihler iyice arttı. Dolayısıyla mühendislik bölümleri düşüyor. Bu yıl da insanların tıp fakültelerine karşı olan sempatileri artmış gibi, ülkemizdeki şartlardan ötürü mühendisliğe olan ilgili biraz daha düşebilir bu yıl. Alan dışı tercih yapmak isteyenler de fazla olmasa da çıkar.

TM, sözel ve yabancı dili bilemeyeceğim; ama sayısalda bu yıl öğrencilerin başarı sıraları öne kayar. Çünkü ben genel başarı oranının 2009'a göre yükseldiğini düşünüyorum. Sorular geçen yıla göre kolaydı. Çevremde ve forumda gördüğüm kadarıyla çoğu kişi iyi yapmış maşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 13 Temmuz 2010; 18:52:57 >

• busene eskı mezunlar ımam hatıplılerde sansını denıycek bır de bnm eskı mezun olrktan acaba basarı sırasını etkılıycek mı bu faktorler
  • 2010-ÖSYS: LYS Sonuçları

(13.07.2010)

19-20 ve 26-27 Haziran 2010 tarihlerinde yapılan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) değerlendirilmesi ve ortaöğretim kurumlarından alınan diploma notlarından adayların Ortaöğretim Başarı Puanlarının (OBP) hesaplanması çalışmaları tamamlanmış olup, sonuçlar 15 Temmuz 2010 Perşembe günü saat 10:00'da Yükseköğretim Kurulu Toplantı Salonunda basına açıklanacaktır. Adaylar sonuçları 15 Temmuz 2010 Perşembe günü saat 10:30'dan itibarenhttp://lys.osym.gov.tr vehttp://lys2010.osym.gov.tr internet adreslerinden öğrenebileceklerdir.

Kamuoyuna duyurulur.

Prof.Dr. A.Ünal YARIMAĞAN

ÖSYM Başkanı

• quote:

Orijinalden alıntı: z0z0

quote:

Orijinalden alıntı: Miralay25

quote:

Orijinalden alıntı: Quattro_tr

quote:

Orijinalden alıntı: Miralay25
    geçen sene 2009 öss sonuçları 12 temmuzda belli olduğuna göre tercih süreside 3 ağustosa kadar süre verildiğine göre 2010 yılı tercih süreside 6 ağustosa kadar bildirildiğine göre buda demek oluyorki 6-3: 3 gün olur.

12 artı 3 = bu da demek oluyoki 15 temmuz saat 10:30 da belli olacak.

Ösym'ye sorabilir misin? Daha puanları osymye göndermeyenler var mıymış? Bide kesin tarih belli olmuşmu?

dün sordum aobp ler bitmiş haberini aldım ama bazı okulların müdürleri daha göndermemiş diye haberleri var neyse aceleye gerek yok ha 14 ü ha 15 i farkeden bişe olmaz.

Osym başkanından haber i kamooyuna bildirmeden bir saat önce haberini aldım demişki 15 inden önce açıklanmaz diye ya 15 ya 16 bekliyoruz

15 imi olacak yani arkadaslar ile gorunuyo?

evet dediğim tarih çıktı ve perşembe 10:30

• quote:

Orijinalden alıntı: Norpitiyan

busene eskı mezunlar ımam hatıplılerde sansını denıycek bır de bnm eskı mezun olrktan acaba basarı sırasını etkılıycek mı bu faktorler

Bana o İHL mezunları olayı fos çıktı, gibi geliyor ya. Geçen yıl sınav sistemi açıklandığında İHL mezunları ile ilgili çok tartışmalar dönmüştü. Sınava giren sayısında patlama olacağı söyleniyordu. Hiç de öyle olmadı. Zaten araya katsayı krizleri girdi.

Eğer şansları deneyeceklerse en erken 2011'de denerler, gibi geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LifesGood®

Arkadaşlar herkese göre bu sene yerleşme başarı sıralamaları düşecek.Ama 2006de değişen sistemde sıralamalar hep yükselmiş.Bu senede giren sayısı azaldı sanırım azalırmı artarmı ne düşünüyorsunuz?2008 ile 2009 başarı sıraları arasında bazı bölümlerde uçurumlar var.

bence bu sene sıralamalarda gerileme olacak. çünkü geçen sene sistem değiştiği için ortalama üstü öğrenciler bile sistem korkusundan bi yere yerleşmek istedi. kalanlar çok az oldu(geçen senelere göre). buda puanları yükseltti.bu yüzden sıralamlarda bir gerileme bekliyoru ben. ayrıca ilk senesi olanlar bu sistem sayesinde zaten çuvalladılar.çünkü bi yandan yazılı bi yandan ygs yi bi yandan dersane bi yandan özel ders vs.. bunları bi arada yürütmek çok zor. benim düşüncelerim bunlar

• İlk 10k'ya girersem çıplak koşarım.Ben en iyi 15k diyorum.çevredekiler veriyor gazı,Allah sonunu hayırlı eylesin
  • İhl mezunları nasıl etkiler acaba sıralamayı eskisi gibi etkisizliği gitti sonuçta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3S3R

İlk 10k'ya girersem çıplak koşarım.Ben en iyi 15k diyorum.çevredekiler veriyor gazı,Allah sonunu hayırlı eylesin

Kaç puan aldın hacım?

Bizimkiler de inadına hevesimi kırıyor aha kazanamadın diye.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.