Şimdi Ara

LYS/YGS ÖNERİ ve KİTAP TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
6
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar, ne zamandır böyle bir yazı yazmayı düşünüyordum. Yazıma başlamadan önce şunu belirtmek istiyorum yazdıklarım kendi tecrübelerimden çıkarımlardır, her yiğidin yoğurt yiyişi farklı olduğuna göre bunları aynen uygulamaya çalışmak yerine objektif bir şekilde kendinize göre yorumlamanız en iyi kazanım olacaktır. Ben sayısalcı olduğum için MF puan türü için konuşacağım. Konuyu 4 ana başlığa ayırdım.

1) Zihinsel Hazırlık ve Kararlar:
    Hepimiz için farklı bir süreç değil mi. Artık 12 yıllık okumamızın karşılığı ve bize düşen sorumluluğu var. İlk önce evet bu yıl zorlanacağız, bazen düşüp bazen yükseleceğiz, bazen pes etme noktasına geleceğiz ama unutmamız gereken şey bence aynı zamanda eğlenmemiz gerektiğidir. Ben şunu gördüm ki zorlukların üstesinden kalkarken biraz olaylara pozitif bakabilmek sonucu çok farklı yönde değiştirebiliyor. Sınavı kazanmada en büyük etken gerektiği kadar ego ve öz güvendir bence. Çünkü şu an girdiğimiz sistem bizi hem zaman olarak hem heyecan olarak sınayan ve öğrencinin üzerindeki baskı çok fazlayken elinden ne geldiğini görmek bence. Unutma ki her insan farklı ve yapabilecekleri tahmin edilemez. İşe derler ya karar vererek başlayın ve hedefe gidin. Hedeften önce bence şuna karar verilmeli 'hedef için neler verebileceğin'. Yapamayacağımız şeylere hevesle başlayıp yarıda bırakmaktansa yapabileceğimiz şeyleri sonuna kadar götürmek olayın ta kendisidir aslında. Ben çalışmayı sevmeyen biriyimdir ama bu yıl oturdum günde okul dışında yaklaşık verimli ya da verimsiz 5 saat çalıştım. Çünkü ben aileme hep şunu söylemişimdir: Anne ben 11 ve 12 de çalışacağım. sözümü tutmam gerekiyordu ve bir yerlere varmak istiyorsam zaten bunu yapmalıydım. Her insan farklı olduğuna göre her insanın sebebi başkadır ve sebebimizi eğer aklımızdan çıkarmazsak zaten yaptığım işten keyif almaya başlayacağız. İnişler düşüşler de olacak evet ama zaten düşmeden daha yükseğe nasıl çıkmayı bekliyorduk. Bir sınavda ne kadar doğru yaptığın önemli değil asıl önemli olan yanlışlarından neler öğrendiğindir. Yani bir sınavda çok yanlış yaparsan üzülmek yerine sevin bence o kadar eksiğini öğrendin. Sınavla ilgili söylemem başka bir şey ise bu uzun bir maraton kendinizi hemen tüketmeyin ve ucunda ölüm yok keyif alın.

2) YGS:
    Baştan şu konuyu halledelim YGS'den önce LYS gelir. Gidip sakın 6 ay YGS çalışmayın. YGS zamanı iyi kullanma ve yorum yapma sınavıdır. Zamanı iyi kullanabiliyorsanız zaten iş bitmiştir. Hızlı okuma kursuna gitmeye zamanınız varsa kesinlikle gidin derim çünkü Türkçe de 45 üstünde paragraf sormaya başladılar. Matematik için öyle zor şeylere çalışmaktansa yorum yapmayı öğrenip hızlı olmak gerekir. Feni bence artık eşit ağırlarda yapsın diye gerçekten felsefe gibi soruyorlar ondan her türlü bize değişik gelecek. Sosyal için yorum yapamayacağım.
    Ben bir defter tutup tüm sınavlarda bilmediğim şeyleri not ettim ve her sınavdan önce okudum. Bazen basit bazen uç bilgilerle kendime göre tam bir tekrar için güzel bir defter. Söz çar yazı kalır.
    YGS sonuçları ise zaten 3 aylık bir saltanattır sonra biter kötü gelirse de sakın bırakmayın.

3) LYS:
    Artık öss kalmadı. Yine yorum yapmamız isteniyor. Konuları çabucak kapatıp iyice pekiştirmemiz gerekiyor. YGS'den sonra 3 aylık bir sürede bitirmek yürek ister bence bu yüzden hep YGS'den bir adım önde tutulmalıdır. Tavsiyelerimi derse göre ayırırsam
    MAT: Gerçekten çok güzel sormaya başlandı. Geometrik yorum ve yetenek istiyor. Buna göre kitapları aşağıda vereceğim. Bence ilk önce trigonometri ve kaba olarak türev tamamlanmalı. Sonra 10.sınıf sonra 11 en sonda limit ve integral tamamlanmalı. Türev integralle birlikte tekrar çalışılmalı.
    GEO: Kim tıp kim mühendis olmak istiyor bu yıl bu şekilde ayrıldı. Analitiğe dikkat edilmeli. Üçgenler tabi işin başı.
    FİZİK: Tamamen yorum soruluyor ve arada 1 veya 2 tane unutulmuş formül. Yorumunuz iyiyse korkmanıza gerek yok.
    KİMYA: Çok konu var. Akılda tutması zor ve çokta fazla formül var. Ben şöyle bir şey yaptım fizik ve kimya için: Bir defter önü kimya arkası fizik. Teker teker önemli önemsiz bütün formülleri yazıp tüm konuları minik minik hatırlayacağım şekilde yazdım. Kendinize göre bir tarz oluşturun çünkü bu iki ders emek ister. Organik için kesinlikle zaman bulduğunuzda devlet kitabını inceleyin.
    BİO: Tartışmasız en sevdiğim dersti benim. Devlet kitabı çok iyi hazırlanıyor. Okumak gerekiyor ve biraz ilgili olmak.

4) KİTAPLARIMIZ:
    YGS Deneme: Son iki yılın zaman denemeleri ve güvenderin türkiye geneli denemeleri
    YGS Deneme kitapları:
    Mat Denemeleri: Başlangıç karekök sonra fem kapsül en son denge bence
    FEN Denemeleri: Final sınava doğru, Fem Denge, Karekökler
    YGS Soru Bankası:
    Mat: Fdd konu öğrenmek için kullanılabilir onun dışında deneme gidin
    Kimya: Güvender ve Palme kutsal kitaplar
    Geo: Birey B
    Fizik: Palme A ve B, Final Sarı Kitap
    Bio: Palme A ve B, İbrahim Altun final veya final yeşil 3 yazarlı
    Lys Soru Bankası:
    Kimya: Güvender ve Birey
    ORGANİK: Birey konu anlatımlı, Palme, Güvender
    MAT: Karekök ve apotemi
    Geo: Karekök
    Fizik: Final Mustafa Erden Sarı kitap, Palme A ve B
    Bio: YGS ile aynı
    Lys Denemeleri:
    Mat: DENGE, Apotemi
    Geo: DENGE
    Fizik: DENGE, karekök
    Kimya: DENGE, karekök
    Biyoloji: DENGE, karekök

Aklınıza takılan sorular varsa özelden cevaplarım arkadaşlar. Hepinize Sınavda Başarılar Dilerim !

• Kitap önerisi isteyen biri var diye girdim konuya
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.