Şimdi Ara

M-195 - EWEAT 902 1195 chipsetli media player inceleme (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
900
Cevap
12
Favori
29.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Gördüm bununla ilgili mesajları ama açıkçası çok da önemli değil şu an ikinci planda benim için bu konu. :)
    Çünkü son zamanlarda izlediğim bdmv ve iso'larda sabit değil görüntü ölçüsü. Bazı sahnelerde 2,35:1 ekrandan 16:9'a geçiyor sonra tekrar 2,35:1 boyuta geçiyor o yüzden altyazılar siyahta kalsa bile 16:9 olduğunda yine görüntü üzerine denk geliyor...
  • M195te sadece 2 satır olan altyazıları ilk satırı görüntünün üzerinde o da çok rahatsız etmiyor

ayrıca onkal kardeş eweat türkçe altyazı olarak sorunlu m195te türkçe desteği var yani altyazıya bir şey yapmana gerek yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada Papirus yukarıda zidoo sorunsuz demiş ama Zidoo hd sesleri amfiye aktaramıyor yani o da sorunlu şu an itibariyle amacınız sadece film oynatmaksa m195 rakipsiz ama diğer özelliklerini test edemedim çünkü modem biraz uzak ayrıca bu çin işi cihazlar muhtemelen google'a lisans ödemedikleri için youtube google play v.s. işkence daha önce sırf retina ekranlı diye çin işi bir tablet kullanmıştım oradan biliyorum modemin yanında bağlanamazdı google playe
  • Senin Zidoo'yu AVR ile test edip , Zidoo'nun HD sesleri AVR'ye aktaramadığını belirtmenin ardından bende fırsat bulduğum her yerde " Zidoo HD sesleri ( DTS HD MA ve DOLBY TRUE HD MASTER ) , AVR'ye iletemiyor " diye sürekli yazıyorum Üstad.

Ama haklısın , yukarıdaki ifade eksik olmuş , uyarın üzerine hemen düzelttim ifademi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 11 Ağustos 2015; 1:29:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu akşam hanım müsade ederse zappiti m195e karşı

• Evet aynı filmlerle aynı hdmi kablo aynı tv üzerinde denedim birbirinin tamamen aynısı iki yazılım ve zerre fark olmayan görüntü kalitesi
    zappiti media center yazılımına böylece 200 euro istemiş oluyor bizden kocaman bir çüşşş ve ohaaaa

• sadays S kullanıcısına yanıt
    Eee Üstad ,

Demek ki kalfalık mertebesine yavaş yavaş ulaşıyorum ki sende benim tespitlerimi doğrulamışsın.

Neyse uzatmayalım ; Zappiti 4K Player yüksek fiyatlı bir Android medya oynatıcı olarak , tam bir hayal kırıklığı yarattı bende ve hatırlarsan " Hayalllerimden bile çıkardım " diye yazmıştım. Bu kararım altyazı menüsünde Türkçe desteğini görseydim de değişmezdi.

Yazık , çok yazık...
  • Muhtemelen bu 1195 chipsetli oynatıcılar elektrikten çekilince yazılımı hafızalarında tutamıyor zappitide çok eski bir yazılım vardı özgür en son yazılımı yükledim demesine rağmen
    firmware güncellemesi yapmadım ne olur ne olmaz diye artık gönderince sen güncellersin
    bu arada zappitinin firmwarei nasıl yükleniyor diye okurken seko92 için faydalı olabilecek bir bilgiye ulaştım muhtemelen zappiti için olan eweat ve m195 için de geçerlidir firmware güncelleyince ayarlar menüsünün altında yedekle ve sıfırla var muhakkak onun yapılması gerekiyor belki de seko senin güncelleyip güncelleyip eski yazılımı görme nedenin de bu olabilir bir dene bakalım ne olacak

öte yandan çift anteni olmasına rağmen zappiti benim modeme bağlanamadı bir kere daha android boxlar beni hayal kırıklığına uğrattı ne kadar kaliteli ve cam gibi görüntü veren bir media player iseler o kadar kötü bir android deneyimi sunuyorlar youtube yok internet yok google play çalışmıyor bunların bağlanamadığı modemden uyduruk acer netbook 5 mb ile dosya indiriyor

• Evet aynı filmlerle aynı hdmi kablo aynı tv üzerinde denedim birbirinin tamamen aynısı iki yazılım ve zerre fark olmayan görüntü kalitesi
    zappiti media center yazılımına böylece 200 euro istemiş oluyor bizden kocaman bir çüşşş ve ohaaaa

Hemen sıcağı sıcağına bendeki tespitleri birkez daha hatırlatayım Üstad.

Özgür kardeşimiz bize cihazını göndermeden " Ben son yazılıma güncelledim ve Türkçe altyazı sıkıntısı kalmadı artık cihazda " demişti.Oysa ne ben , ne de seko92 altyazı menüsünde Türkçe desteğini görememiştik bir türlü.Bunun üzerine son yazılımı birkez de biz indirip yüklemiştik ama sonuç değişmemişti.Aynı hamam aynı tastı yani.Kısacası cihaz sana geldiğinde üzerinde çok eski bir yazılım olma şansı yok , çünkü en son yazılımı bizzat indirip kurduk biz.Fakat burada bahsettiğin yedekle ve sıfırla olayını yapmadık.O işlemin sonucunda ne olur bilinmez.Belki de o yüzden hem Zappiti'de hemde Eweat 902'de güncel yazılımları bir türlü göremiyoruz.Ama inşallah öyledir.

Bu arada son bir detay ; Ben Zappiti ile evdeki Superonline Fibernet Wi-Fi ağına bağlanıp Youtube üzerinden sorunsuzca video oynattım.

Haliyle senin Zappiti ile modeme bağlanamama sebebin , bir güvenlik ayarı veya ona benzer bir sebeple olabilir , bilgin olsun.

• Sadays üstad m195 i tavsiye edermisin. 4k performansı nasıl. Cihazın nereden kaça aldın. ne kadar zamanda geldi. PC bağlantısı ağ üzerinden nasıl. cevaplarsan çok sevinirim. kolay gelsin.
  • hocam altyazı sıkıntılı,bağlantı internet v.s. özellik aramayın 4k video oynatıyor çok akıcı değil yani cihazı alacak arkadaşlara söylüyorum usb den film takıp izlemek dışında bir özelliği yok,mause takayım youtube gireyim ip tv izleyeyim falan diyen arkadaşlar himedia baksın..
  • Dostum birkaç saat önce cihazı aldım. TNT üzerinden yaklaşık 3-5 günde gelmesini bekliyorum. Iptv çalışmıyor mu bu cihazda. gerçi iptv için alacaksanız wetek alın o zaman. mach1 falan cihaz üzerinde baya kafa yordu. ben mkv video oynatmak için ve de fiyatı ucuz olduğundan aldım. zappitiyi kafaya koymuştum. Ama aynı görüntü kalitesi, yazılım ve donanım için 279 euro vermektense bu cihazı alamayı uygun gördüm. üstadlar sağolsun fikirleri ile yardımcı oldular. cihaz gelince artık ayarlar ve ayazılım ile kullanımı hakkında biraz kafanızı ağrıtacağım. Android cihaz hiç kullanmadım da.
  • vahdettinp V kullanıcısına yanıt
    Az önce telefonda görüştüm Sadays'la , hatta sizden de bahsettik.Bu yüzden hemen yazayım cevapları.

Görüntü anlamında alın bu cihazı , bu fiyata resmen bedava.

Geekbuying sitesinden alıyorsunuz ve fiyatı da sadece 60$.Tahmini geliş süresi de 20 gün ile 30 gün arasında.

http://www.geekbuying.com/item/M-195-Realtek-RTD1195-1-5GHz-Dual-Core-Android-4-4-Mini-TV-Box-HDMI-HDD-Player-1G-8G-WIFI-H-265-DLNA-Mircast-Bluetooth---Black-333627.html

Ama bu cihazdan 4K performansı ve internet v.s beklemeyin.

Bizim gibi sadece film seyretme meraklıları alsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 11 Ağustos 2015; 16:14:27 >

• Ordan aldım zaten üstad. Kargo olarak TNT seçtim. 3-5 gün yazınca bir an önce alayım diye.
  • vahdettinp V kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun ,

Video seyretme anlamında iyi bir cihaz aldın merak etme.
    Onu denemiştim diye hatırlıyorum sanki ama tekrar denerim. Tam olarak anlamadım, sonuç olarak Zappiti'de altyazı olmadı değil mi ?

Bir de şunu diyeyim hocam, şu anda rakipsiz olan tek cihaz var, o da Himedia Quad serileri Tatil dönüşü benim cihazı sana göndereceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam himedia bu işi profosyonel olarak yapan tek firma diğerleri chip,ram koyup koyup yalan yanlış satış yapıyorlar, sana bu konuda katılıyorum hi media quad serileri şu an androidde son nokta, ama bu işin asıl profosyoneli popcorn vten neden dersen 65'inç tv de himedia çuvalladı vten küçük ekrandan daha güzel gösterdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi complete_ -- 11 Ağustos 2015; 21:20:00 >
  • Vteni deneyemedik kardeşim alan arkadaşlar 1000 dolarlık cihazmış muamelesi yapıyor göndermiyor ben de millet cihaz alsın diye para verip vten alacak değilim
    Şu anda m195 her işimi görüyor vtenin görüntü olarak üzerine ne katacağını açıkçası merak etmiyor da değilim

• quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

Onu denemiştim diye hatırlıyorum sanki ama tekrar denerim. Tam olarak anlamadım, sonuç olarak Zappiti'de altyazı olmadı değil mi ?

Bir de şunu diyeyim hocam, şu anda rakipsiz olan tek cihaz var, o da Himedia Quad serileri Tatil dönüşü benim cihazı sana göndereceğim.

Sevgili Seko92
    açıkcası bu cihazları elektrikten çekmemek gerekiyor bir şekilde yüklenen firmwarei unutuyor
    özgürün zappitide türkçe altyazı yoktu ama firmwarei çok eskiydi muhtemelen yeni firmwarei ile düzeleceğini düşünüyorum hatta indirdim en güncel firmwarei ama 270 euroluk cihaz cesaret edemedim yüklemeye

sen de dediğim gibi bir cihazı firmware yükledikten sonra sıfırla bu androidlerin acaip bir cache sorunu var telefonlarda da böyle yeni firmware veya yazılım yükleyince muhakkak cache belleklerini silmek gerekiyor papirusun dediğine göre zidooda menüde cache silmek için bir bölüm bile varmış
    inşallah böyle yapınca düzelir eweat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 12 Ağustos 2015; 1:06:16 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.