Şimdi Ara

M.2 NVMe to 2.5' Sata çevirici adaptör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, elimde atıl durumda bir adet 512 gb M.2 NVMe disk var.

Bu diski M.2 slotu olmayan laptopa takmak istiyorum.

Laptopun 2.5" sata girişine takabilmek için çevirici bir aparat bulamadım.

M.2 Ngff to Sata tipi çeviriciler mevcut ama bana M.2 NVMe to Sata çevirici gerek.

Evet hız olarak Sata seviyesine düşecek ama en azından yeni bir sata ssd almaktansa elimde boşta olan bu nvme diski kullanayım diyorum. Böyle bir şey teknik olarak mümkün mü? Bildiğiniz bir yöntem var mı?

M.2 NVMe to 2.5" Sata çevirici adaptör

• Hocam yerinizde olsaydım forumda refli üyeler ile Sata takaslık ilanı açardım. Sizde 512lik SSD var misal sıfır 860 evo/pro ile başabaş veya üzerine nakit alıp verme gibi. Veya 1tb olur üzerine para ödersiniz vs. Bence çevirici bulamazsınız Çin'den vs bulsanız bile verimli çalışacağı muamma.

• M2 ssdleri laptopların hdd veya sata ssd gibi takılması için bir çevirici var m2 üzerine takılıp , o çeviricinin arka kısmı sata ssd gibi çıkışı o şekilde takılr ama sata ssd hıznda çalışır.

Yani o çeviriciyi alıp takıp uğraşmaya değmez pek. Onun yerine eldeki m2 satılıp zaten iyi bir marka değil (james donkey) ve sata ssd hıznda çalışacak, bu eldeki satılıp samsung evo . crucial mx 500

Veya sandisk ultra , kingston kc serileri gibi kaliteli sata ssdler alınsa daha iyi olabilir. Eldeki j. donkey m2 de zaten çevirici ile o hızlarda çalışacak.

M.2 NVMe to 2.5" Sata çevirici adaptör

• Bahsettiğiniz aparat M2 Ngff için, yani B yada B+M key bağlantı şekline sahip M2 diskleri çalıştırır ama M key Nvme diskleri çalıştırmaz. Bunlardan çok var piyasada ama benim işimi görmüyor maalesef.

• kurunc merhaba. sendeki anakarttan bendede var z77x d3h bu nvmeyi kulanmıstın şimdi bende aynı şekilde nvme ekleyecegım. modlu bios yüklü randıman alabildinmi bir sıkıntı oldumu yoksa ssd mi alayım cevap verirsen sevinirim. ona göre bir tercih yapıcam. uzun zamandır bu konuyu kafamda aşamadım. pcı x8 slotu pcı 3 0 olarak çalıştımı.ekran kartın sanırım pcıe 3 0 sizin. bende pcıe 2 0 ekran kartı var takacagım adaptör 3 0 ama ekran kartı 2 0 dogal olarak acılacakmı pcı 3 0 emin degilim pcı 2 0 olarak calısırsa hızım düşecek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.