Şimdi Ara

M.2 SSD'nin vidasini sokemiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba itopyadan g2 sistem aldim. M.2 ssd yi sehven yavas slota takmislar. Hizli olana takayim dedim. Oyle bir sikmislarki vidayi sokemedim. Ve yalamaydi iyice yalama oldu. Nasil sokebilirim fotograflar ektedir

• Yapay Zekanın Yanıtı

M.2 SSD Vidası Çıkmıyor: Sorun Giderme Kılavuzu

M.2 SSD'nizin vidasını çıkaramadığın zamanlarda, sinir bozucu bir durumla karşı karşıya kalabilirsin. İşte M.2 SSD vidasını çıkarmada sorun yaşıyorsan deneyebileceğin birkaç sorun giderme adımı:

• Doğru tornavidayı kullandığından emin ol: M.2 SSD vidaları için genellikle küçük bir Phillips tornavida gerekir. Yanlış tornavida kullanmak vidanın yuvasına zarar verebilir.

• Vidayı döndürürken dikkatli ol: Vidayı çıkarmak için çok fazla güç kullanma. Vidayı sıyırırsan çıkarmak daha zor hale gelecektir.

• Vidayı vidalama hareketine zorlama: Vidayı çıkarmak için herhangi bir dirençle karşılaşıyorsan, zorlama. Vidayı gevşetmek için bir miktar yağlayıcı kullanmayı deneyebilirsin.

• SSD'ye zarar vermemeye dikkat et: Vidayı çıkarırken SSD'ye zarar vermemeye dikkat et. SSD'nin bağlantı noktalarına veya bileşenlerine zarar verebilecek aşırı güç uygulama.

• Ana kartını kontrol et: SSD vidası hala çıkmıyorsa, ana kartında vida yuvası ile ilgili bir sorun olup olmadığını kontrol et. Yuva hasar görmüşse, vidayı çıkarmak zor olabilir.

• Profesyonel yardım al: Yukarıdaki adımları denedikten sonra hala vidayı çıkaramıyorsan, profesyonel yardım alman gerekebilir. Bir bilgisayar teknisyeni vidayı güvenli bir şekilde çıkarmak ve SSD'ye zarar vermekten kaçınmak için yardımcı olabilir.

Önemli Not: M.2 SSD vidası çıkmıyor sorunu yaşıyorsan, sorunu çözmek için hemen bir bilgisayar teknisyenine başvurmak en iyisidir. Kendi başına tamir etmeye çalışmak SSD'ye veya ana karta zarar verebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Onu nasıl yalama yapmışlar yahu ? İtopya'ya birisi düzgün iş yapmayı öğretsin. Son vakitlerde adı çok çıkmaya başladı olumsuzluklarla.

Ufak pense / kargaburun varsa onunla deneyin.
  • Bir yöntem var fakat riskli. Maket bıçağı gibi keskin bir bıçakla vida üzerine yeterli derinlikte bir çizik oluşturulursa tornavidanın vidayı kavraması mümkün olacaktır.
  • Sdd nın vidasını nasıl yalama yapmayı becermisler
  • tek yol ince demir testeresi ile düz kesik oluşturup düz tornavida ile sök...
  • Ulen sanki şantiyede iskele kuruyorlar da vidaları böyle sonuna kadar sıkıp zorluyorlar. SSD vidası bu oturt yarım tur çevir tamam yani Eğer vidayı açabilme konusunda kendine güvenemiyorsan ve itopya bunu açmak istemez ise bence bir elektronik tamircisine git kardeşim uygun bir fiyata hallet. Benim başıma vida olmasa bile RCA ses kablosunun ucunu jack girişi içinde kırdım adam onu bile çıkarttı. Elektronik tamircileri çözer. Günde 500 vida açıyorlar
  • bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 16:2:58 >
  • Yanlış vidalamışlar önce o yuvarlak vida anakarta takılıcaktı üstüne ssd küçük vidayla yuvarlak vidanın üstüne sabitlenicekti o yuvarlak vidanın üstünde de vida yuvası var. Yani ssd yuvarlak vidanın altında değil vidanın üstünde slottan anakarta paralel şekilde durması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dribblingmaster -- 24 Ekim 2019; 21:26:56 >
  • Wd40 ile çözülebilir belki
  • aşağıdaki videoda başı bozuk ya da yuvası bozuk vida nasıl çıkarılır anlatılıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=XDPz7QiB--U&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miyamoto Musashi -- 24 Ekim 2019; 20:43:6 >
  • Konuyu hortlatmak istemezdim ama Monster bilgisayarım var SSD'yi sökeyim dedim fakat aynı şekilde vidayı yalama yapmışlar ve çok sıkı monte etmişler. Siz nasıl bir çözüm buldunuz?

• sebastian schumacher S kullanıcısına yanıt

yan keski ile sıkıca tutup yavaşça çevir

• shruikan kullanıcısına yanıt

Hayat kurtadın abi kesinlikle işe yarıyor sağolasın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.