Elime eski modelarçelik m.seti geçti. Bakımını yapmak için içini dışını açtım, temizledim, cd-çalarını onardım ve kontrolünü yapıp kapattım. Daha önce aleti kullanmadığım için ben mi hata yaptım yada bu evde mi sorun var bilemiyorum. M.setini kapattıktan bir süre sonra (bu süre değişiyor) sistem açılıyor. Bazen günlerce açılmadığı da oluyor. Ancak açıldığında cd-çalarda bırakmışsam cd-çalar da çalışıyor. Bina 10 yaşında ve 2 sene önce birbaşkasının hatasından dolayı evin toprak hattını tamamen kontrol ettirmek zorunda kalmıştık, yani o konuda sorun yok diyebilirim. Kaçak mı var acaba derken sökerken dikkatimi çeken bir ayrıntı geldi aklıma. M.setinin arkasında metal kasaya bağlı bir vida sistemi var ve topraklama için yapıldığını gösteren bir simge var.
1. Sorun toprak hattına bağlı olmadığından mı yoksa farklı bir hatadan mı kaynaklanıyordur?
2. Toprak hattı bağlantısını yapacağım ama şöyle yapsam olur mu? -> Toprak hattını için kasaya uygun yerden kablo bağlayıp, bu kabloyu yeni 3 kablolu topraklı fişe bağlasam ve +/- hatları da eski bağlantıya göre bağlarsam sorun olur mu? Yoksa zaten böyle mi olması gerekir?
Teşekkür ederim.
Sorun toprak hattiyla ilgisiz gibi duruyor.O topraklama vidasi catiya FM/AM anteni baglayip kullandiginida (ozellikle yonsuz ceyrek dalga marconi anteni) kullanirsan gerekli. Yinede topraklama yapacaksan 2.dedigini yaparsan olur ancak sorunun baska birseyden kaynaklaniyor.Yeni sistem islemci kontrollu muzik setleriyle hic deneyimim olmadi o yuzden sorununuza net birsey soyleyemiyorum.Ama kumanda alici devresinde sorun olabilir.
hataya topraklamnın neden olduğunu sanmıyorum. zaten topraklama cihazlar için elzem değil. ki arçelik msetinin prizi topraklı bile değildir zannımca.
M.seti eski ve bayağı hırpalanmış bir cihaz. Ama ben yeni kullanmaya başladım. İlk düşüncem amfisini kullanmaktı ama cd-çalar çalışınca ve sadece phono girişi olduğundan (aux ile bilgisayara yada tv ye bağlamayı düşünüyordum) bu şekilde kullanmaya karar verdim.
Cihazın fişi ince, yani toprak hattı için yanlarda çatalları yok. Kabloyu ve fişi de yenilemiş olurum.
Bilgiler için teşekkür ederim tekrar.
arkadasım senin m.setinin toprak bağlantısıyla bir alakası yok kesin konuşuyorum cunku beko servisinde m.seti teknisyeni olarak calısıyodum ordan biliyorum cihazın modelini falan bilmiyorum aama sokup takma islemi esnasında soketleri tam oturtmadıysan veya soguk lehim arızasına yol actıysan yapar ama elektronik te olcup bicmeden arıza bulunmaz tabii..
müzik seti seti için topraklama gerekmez.ve kesin olarak cihazın çalışmamasının topraklamayla alakası yok.elektronik bir arıza gibi duruyor.
Gözle görülür bir çözüm varmı bakayım o zaman. Cevaplar için teşekkür ederim.