Şimdi Ara

M2 portuna SSD takarsak PCI-E hattından yer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimdeki sisteme takviye olarak M2 SSD almayı düşünüyorum. Fakat aklıma takılan bir konu var.

Şimdi kullandığım G4560 işlemcinin 1X16 PCI hattı var. Doğal olarak bu hatların hepsi ekran kartı üzerinde kullanılıyor.

Fakat ben gidip sisteme M2 SSD takarsam 1x4 PCI hattı kullanacak.

Bu durumda ekran kartının kullandığı hat sayısı düşecek mi? Düşecek ise performansta bir değişiklik söz konusu olur mu?

Şimdiden teşekkürler.

• SSD'yi bir adaptör ile PCIe yuvasına takarsanız işlemcinizin iş hattı kullanılır. Anakartınız üzerinde M.2 yuvası bulunuyorsa anakartın chipsetine göre ya sata kontrolcüsü ya da anakartın sağladığı iş hattı kullanır. Ki siz sanırım NVMe SSD'den de bahsetmiyorsunuz bu durumda her türlü almış olduğunuz SSD'den en fazla verimi alırısınız. Özetle anakartınızın üzerinde bulununan M.2 yuvası üzerinden takacağınız SSD hiçbir durumda işlemcinizin iş hattını kullanmaz, grafik kartınızın kulllanmış olduğu iş hattı sayısını 8'e düşürmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 25 Şubat 2017; 22:18:48 >
  • hocam anakart kitapcıgını kontrol edersen bulman daha kolay olabilir genelde şu varken bu çalışmaz gibi şeyler yazar
  • quote:

Orijinalden alıntı: -dehşet-

SSD'yi bir adaptör ile PCIe yuvasına takarsanız işlemcinizin iş hattı kullanılır. Anakartınız üzerinde M.2 yuvası bulunuyorsa anakartın chipsetine göre ya sata kontrolcüsü ya da anakartın sağladığı iş hattı kullanır. Ki siz sanırım NVMe SSD'den de bahsetmiyorsunuz bu durumda her türlü almış olduğunuz SSD'den en fazla verimi alırısınız. Özetle anakartınızın üzerinde bulununan M.2 yuvası üzerinden takacağınız SSD hiçbir durumda işlemcinizin iş hattını kullanmaz, grafik kartınızın kulllanmış olduğu iş hattı sayısını 8'e düşürmez.

H170M D3H anakart var, M2 yuvası mevcut. Sata SSD'de mevcut fakat onu laptopa takmayı düşünüyorum. O yüzden yeni alırken de M2 almayı düşünüyorum.

Umarım dediğiniz gibi PCI lane'den yemez. Teşekkürler yorumunuz için.

• Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle yemez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

SSD'yi bir adaptör ile PCIe yuvasına takarsanız işlemcinizin iş hattı kullanılır. Anakartınız üzerinde M.2 yuvası bulunuyorsa anakartın chipsetine göre ya sata kontrolcüsü ya da anakartın sağladığı iş hattı kullanır. Ki siz sanırım NVMe SSD'den de bahsetmiyorsunuz bu durumda her türlü almış olduğunuz SSD'den en fazla verimi alırısınız. Özetle anakartınızın üzerinde bulununan M.2 yuvası üzerinden takacağınız SSD hiçbir durumda işlemcinizin iş hattını kullanmaz, grafik kartınızın kulllanmış olduğu iş hattı sayısını 8'e düşürmez.

Merhaba M.2 yuvasına nvme SSD takılırsa performans düşer mi?

• Anakartınız nedir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Anakartınız nedir?

HP 8328

• 832A sanırım. 8328 numaralı bir model bulamadım. 832A ise SATA M.2 desteği var. NVMe SSD alırsanız çalışmayabilir, çalışsa bile sıralı okuma yazma hızları SATA3 limitlerine takılacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.