Merhabalar geçen silicon power us70 2 tb gen 4 m2 ssd aldım inceleme ve araştırmalar sonucunda tam fp olarakta memnunum sorum şu bunu b550 gaming edge wifi anakartımın soğutucu blok altında kullanıyorum oyunlarda genellikle 42-46 derecelerde çalıştığını gördüm diskmark testinde max 54 derece gördü üstünüde şimdilik göremedim normalmidir bu değerler sonuçta anakartın kendi soğutucu bloğuda üstünde sata ssdlerim çok daha serin çalışıyor 40ı geçmiyorlar bloğun jelatinide soydum padle taktım < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
M2 ssd sıcaklıkları hakkında yardım
-
-
54 derece abartılıcak bir ısı değeri değil m2 ssdler için.
-
ilk defa m2 ssd kullanıyorumda sata ssdlerden biraz daha sıcak çalışıyorlar o zaman soğutucu blokta olunca yanlış birşeymi var diye şey yaptım
-
45 olan pcie3.0 50 olan 4.0 buna göre de değişir bi de bu boşta.yükte daha çok olur gen4 diyorsun oyunda 42 diyorsun Allah çarpar.
-
Sıcaklıklarınız normal, malum havalar da ısındı...
Bende 2x 1tb Sandisk var imzamda ki sistem ile şuan da ki değerleri;
-
Bazı m2ler üstünde soğutucu da olsa bir miktar fazla ısınabilir sata ssdlere göre , fakat üstünde soğutucu olsun olmasın bu havalarda bile yükte 54 ler ise gayet başarılı sorunsuz yani. Sata ssdlerin ısı değerleri bir miktar düşük olabilir m2 lere göre mesela m2 50 iken satalar 44 gibi olabilir.
Önemli olan m2 ler de 68 - 70 lere pek ulaşmaması veya geçmemesi. O zaman performansta düşüklü olabilir. Siz şu an da sıkntısı kullanabilirsiniz m2 nizi.
Bnde sistem samsung 970 evo plus 500 gb a yüklü üstünde soğutucu var en fazla 58 leri görüyorum boşta 45 - 47 . 4.0 m.2 ler biraz daha fazla ısınabilir siznki gayet iyi durumda ısı değeri .
-
Soğuk bile çalışıyor denebilir.
Bu arada, OS çalıştıran SSD'lerin sıcaklıklar bir tık fazla oluyor.
Mesela benim iş yerimdeki Sata SSD (SanDisk Plus - OS çalışıyor) şuan 39 derece.
Oda sıcaklığı 24 derece.
Klima açıkken oda sıcaklığı 22 dereceye indi. SSD sıcaklığı 36 şuan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 17 Haziran 2022; 8:38:51 > -
Teşekkürler cevaplar için baya normal o zaman kullanmaya başladığımfan beri max 54 gördü 55i hiç görmedim oda diskmark testinde gördü oyunlarda normal kullanımlarda max 46 gördü gayet doğal o zaman windows kurulu değil bu daha çok silinmicek oyunlar videolar vs için arşiv olarakta kullanıyorum önemli dosyalarımı telefon yedeği gibi hddyede kopyaladım her 2 diskte tutuyorum m2 ssddende memnunum hız testi nasıl peki sizce bu kendi yaptığım test
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mvnmt35 -- 17 Haziran 2022; 9:55:32 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Değerler gayet güzel rakamlar. Win diski olursa m2 bir miktar fazla ısınabilir 5-7 derece kadar telaş yapmayın. Bendeki samsung m2 win diski olduğu için az daha fazla ısınıyor 58 ler demiştim. Öteki oyunların kurulu olduğu m2
Wd blue 1 tb sn 550 en fazla 52 ler oluyor o da soğutuculu slot , rakamlarınz iyi merak etmeyin kafanız takılmasın.
-
Tamamdır teşekkürler maksat yeni aldım varsa sıkıntısı bileyim 14 gün iade hakkı falanda varya ama taş gibi çıktı ssd silicon power markasına birazcık bilinmiyor diye önyargılıydımda
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim laptoptaki ssd ler oyun oynarken pci 3.0 olan 68 dereceye kadar. Sata m2 ise 52 ye kadar çıkıyor. Dar alanda acayip ısınıyorlar.
-
ilk çıkan m2'ler evo 970 256gb'ler ve diğer marka 256'lar hep soğutucusuzdu sonra soğutuculu çıkmaya başladı.alandan ziyade orijinalinden kaslı bir soğutucu ile geliyorsa ya da anakartın m2 soğutması güzelse daha iyi oluyor.mesela bendeki 4.0 olan adata s50 yalandan bir soğutma ile geliyor çıkarmaya da üşendim anakartın soğutucusunu takamadım açıkta duruyor ondan da çok ısınıyor ya da o yüzden resimdeki diğer wd black 3.0 daha serin çünkü anakartın soğutucusu takılı.tabi notebookta nasıl kaslı soğutucusu ya da anakart soğutucusu yapacaksın anca cpu gpu soğutucusunu komple makine içinde gezecek şekilde tasarlayacaksın da m2 de oradan bir yerden değecek başka türlü 68 falan normal 3.0'lığı 4.0'lığı da kalmıyor artık notebook olunca.o sıcaklıklarda çalışacak şekilde yapılmıştır diye düşünüyorum ama yoksa bi notebook soğutucu düşünülebilir hoş onlar da nasıl artık bilmiyorum eskiden para ediyordu 2012 modellerde falan şimdi altta hava girecek yer var mı ya da soğutucular eskisi gibi mi ya da içeri hava gönderince daha beter mi oluyor bilmiyorum notebook kullanmıyorum 3 4 senedir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X