Şimdi Ara

M2 SSD yi takınca mavi ekran (0xc000000e)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • XPG 8200 pro 512GB SSD yi takınca windows boot etmiyor sürekli mavi ekranda kalıyor ve 0xc000000e hatası veriyor

M2 yi çıkarınca hiç bir sorun yok direk PC açılıyor.

Ayrıca PC de sata girişlerine bağlı sistemin kurulu olduğu SSD ve 2TB HDD var.

Sorunun kaynağı ne olabilir?

• Anakartınızın modeli nedir. bazı anakartlarda m2 ssd takınca belirli sataları iptal edebiliyor. bios sürümün yenimi ayrıca
  • quote:

Orijinalden alıntı: scerit

Anakartınızın modeli nedir. bazı anakartlarda m2 ssd takınca belirli sataları iptal edebiliyor. bios sürümün yenimi ayrıca
    ASUS B350 prime plus. Ryzen 3600 için son sürüme yükseltmiştim bios u en günceli.

Dediğiniz gibi olabilir çünkü M2 yi slotundan çıkarınca direk açılıyor sistem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 128MilyarDolar

ASUS B350 prime plus. Ryzen 3600 için son sürüme yükseltmiştim bios u en günceli.

Dediğiniz gibi olabilir çünkü M2 yi slotundan çıkarınca direk açılıyor sistem.

Alıntıları Göster
    RESİMDEKİ SATA PORTLARI M2 İLE ORTAK KULLANIYOR BU SEBEPLE OLABİLİR.

• quote:

Alıntıları Göster
    Evet o slotlardan birinde SSD takılı. Teşekkürler hocam cidden bilmiyordum bu bilgi baya işime yaradı

• Anakartların çoğunda m2 ssd takılınca 2 sata portunu iptal eder. O 2 sata portunda hdd veya ssd takılıysa boot etmez. Kendi anakartımda sata 5 ve 6 yı iptal ediyo m2 yi taktığınızda.

Ayrıca o m2 ssdyi çeşitli testlere sokarmısınız bende o modeli düşünüyorumda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Anakartların çoğunda m2 ssd takılınca 2 sata portunu iptal eder. O 2 sata portunda hdd veya ssd takılıysa boot etmez. Kendi anakartımda sata 5 ve 6 yı iptal ediyo m2 yi taktığınızda.

Windows ve sürücüleri kurduktan sonra alıntılarım sizi. Bende merak ediyorum söylendiği gibi çıkacak mı bakalım :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    M2 ssd'yi hp cihaz görmüyor
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Anakartların çoğunda m2 ssd takılınca 2 sata portunu iptal eder. O 2 sata portunda hdd veya ssd takılıysa boot etmez. Kendi anakartımda sata 5 ve 6 yı iptal ediyo m2 yi taktığınızda.

Baya uğraştırdı ama hepsini halletim sistemi kurdum :)

Windows, programlar ve 2-3 oyun kurulu diskin %20 si dolu halde sonuçlar bu şekilde.

• Çok iyi. Bide hwinfo64 veya hwmonitor ile benchmark yaparken ve boştaykan ssdnin sıcaklıkları ne alemde onuda ss atarmısınız ? Son olarak paketin içinde gelen soğutucu termal padi yapıştırdınızmı yoksa çıplakmı kullanıyosunyz

Çok teşekkürler sıcaklıklar boştayken ve benchmarktayken önemli benim için

• quote:

Çok iyi. Bide hwinfo64 veya hwmonitor ile benchmark yaparken ve boştaykan ssdnin sıcaklıkları ne alemde onuda ss atarmısınız ? Son olarak paketin içinde gelen soğutucu termal padi yapıştırdınızmı yoksa çıplakmı kullanıyosunyz

Çok teşekkürler sıcaklıklar boştayken ve benchmarktayken önemli benim için
    Evet termal padi yapıştırdım zaten boşuna koymamışlardır onu

Bu arada boşta ve CrystalDiskMark dan sonra ki sonuçlar bu şekilde;

• Çok teşekkürler hocam ssd hakkında tüm merak ettiklerim giderildi. Güle güle kullanın

• quote:

Çok teşekkürler hocam ssd hakkında tüm merak ettiklerim giderildi. Güle güle kullanın
    Teşekkürler. Sıcaklık değerleri hakkında ki yorumunuz nedir? açıkçası bu güne kadar SSD olsun HDD olsun hiç bir diskimde sıcaklığa bakmadım. Bu M2 de DRAM olduğu için mi sıcaklıkları sordunuz acaba?
  • Arkadaşımda 970 evo plus var onun masaüstünde 45 ile 55 derece arasında geziyorda onun için sormuştum. Sitede çalışma sıcaklığı olarak zaten maks 70 derece denmiş. Onun için ssdedki sıcaklığı görmem güzel oldu.

• quote:

Alıntıları Göster
    Arkadaş benimde m2 SSD yuvası var buraya SSD takarsam HDD Sata yuvasını iptalmi edecek, ikisinide aynı anda kullanma şansımız yokmu, yoksa bu yuvaları niye yapmışlar ?

• quote:

Orijinalden alıntı: aslanoto

Arkadaş benimde m2 SSD yuvası var buraya SSD takarsam HDD Sata yuvasını iptalmi edecek, ikisinide aynı anda kullanma şansımız yokmu, yoksa bu yuvaları niye yapmışlar ?

Alıntıları Göster
    6 tane sata yuvasından sadece 2 sini(işaretli olanlar) kullanamazsınız.
    diğer 4 taneyi(altta olanlar) kullanabilirsiniz
  • scerit S kullanıcısına yanıt
    HP BC303 notebook benim cihaz buna m2 sata yuvası boş takarsam HDD sata ile çakışırmı boşuna almayım başka yuvası yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanoto -- 17 Aralık 2019; 17:37:18 >
  • aslanoto A kullanıcısına yanıt
    %99 çakışmaz. amaç zaten fazla olanlarda tasarruf sağlamak için üreticiler yapıyor. sendeki notebook da çakışmaz
  • hocam merhaba, googleda araştırma yaparken aynı sıkıntıyı burada gördüm. Siz nasıl çözdünüz acaba? Ben yeni bir m2 ssd alıp ona windowsu kurdum. Şuan sistemde 2 windows kurulu fakat m2 deki açılmıyor 0xc0000e hatası veriyor. Fakat ssdyi çıkarmadan hdd'deki windowsu kullanabiliyorum sorun olmuyor. Bilgisi olan bir yardımcı olursa çok sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba, sorun açık bir şekilde ifade edilmiş fakat nasıl çözüme kavuştu deneyimi olan bir arkadaş açıklayabilir mi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.