Şimdi Ara

Maaşı Aldım Patron 1.100 TL Verdi Şimdi ne yapmalıyım (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
365
Cevap
11
Favori
11.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: -EDD-

quote:

Orijinalden alıntı: Jude Law

quote:

Orijinalden alıntı: Hey Mr Jack

maaş bordrosu da mı vermiyor ?

yok sadece imzalatıyor bana vermiyor.

Arkadaş sen de hiç mi iş kanunundan haberdar değilsin, hiç mi haklarını bilmiyorsun ? Bu kadar vasıfsız mısın da bu adamın altında çalışıyorsun anlamıyorum ki. Ne demek bordro vermiyor.

Çok fazla hayıflanmadan sen şikayetini et sonucu da %100 zaten senden yana olacak boşuna tasalanmana da gerek yok.

aynen haberim yok o benim sorumsuzluğum haklısın. Düşük maaş aldığımı nasıl ispat edicem teredütte kaldığım konu o. biri sgk ya şikayet et diyor biri alo 170 e diğeri çalışma bakanlığına nereye şikayet etmeliyim kafam karıştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatih617

quote:

Orijinalden alıntı: necrovirus

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fofer

quote:

quote:

edit: Patron maaşı verdi 1300 yapmıycağını biliyodum ama 1100 de resmen hakaret oldu. sigortalıyım yarın işe gitmemeyi ve şikayet etmeyi planlıyorum. Bide yemek parasıyla beraber asgari ücrete denk geliyo demezmi bizde salağız

iş yerinde sigortalı olarak çalışıyorum bu ay 1.300 tl olacak asgari ücret fakat patron o kadar veremem diyor. maaşı bankayada yatırmıyor elden veriyor. şubattan itibaren asgari ücretin altına çalışmayı düşünmüyorum yani 1300 ze 1300 isteyeceğim. bankaya yatırmadığı için bunu nasıl ispat edebilirim nereye şikayet edebilirim yaptırımları nelerdir. maaş günü 1300 altında alırsam ertesi gün işe gitmeyip şikayet edebilirmiyim ve nasıl ispatlarım. ayrıca her ayın 7 sinde elden veiyor maaşları.

Rabbine şükret ve patronuna itaat et.

Rabbime şükrederim ama patrona itaat değil isyan ederim. !! Neyin kafası bu böyle itaat etmişmiş

Allah taşkınlığı bozgunculuğu ve isyanı yasaklar.

Allah kul hakkı yemeyide yasaklar

Patronun günah işliyor diye sen de mi günah işleyeceksin? Patronunu Allah'a havale et ama isyan etme. Isyan Allah'ın sevmediği şeylerdendir. Allah elbet patrona cezasını verir. Bu dünyada ya da öbür dünyada.

dini sadece kendi çıkarına kullanan kişilere tipik bir örneksin

• Eksik ücret konusu İŞKUR'undur.
    Eksik prim gün sayısı SGK'nın.

Alo170 ikisi içinde ortak şikayet platformudur.

CSB olmadığını kanıtlama adına, hizmet dökümüne bakıp kaç gün çalışmış bildirdiklerini ve varsa eksik gün sebebini bildirir misin?
  • Kanun, Genelge ve Yönetmelikler kaldırılıp, Şeriat'a göre iş yapalım bence.
  • quote:

Asr suresi:

Okunuşu
    Bismillahirrahmânirrahîm.
    1- Vel asr
    2- İnnel insane le fi husr
    3- İllellezıne amenu ve amilus salihati ve tevasav bil hakkı ve tevasav bis sabr

Anlamı
    Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.
    1- Asra yemin olsun ki,
    2- İnsan mutlaka ziyandadır.
    3- Ancak iman edenler, salih amel (iyi işler) işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye eden ve sabrı tavsiye edenler bunun dışındadır.

Evet bu sureyle hak aramak yasaklanmış dağılın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu diyalogdan herhangi bir çıkar elde etmiyorum. Aksine vakit kaybediyorum. Allah ne dediyse sana söyledim ama senin bu iyiliğime karşı yaptığın bana hakaret etmek oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: GcGokhan

Kanun, Genelge ve Yönetmelikler kaldırılıp, Şeriat'a göre iş yapalım bence.

Istersen yaparız bana uyar

• quote:

Ben bu diyalogdan herhangi bir çıkar elde etmiyorum. Aksine vakit kaybediyorum. Allah ne dediyse sana söyledim ama senin bu iyiliğime karşı yaptığın bana hakaret etmek oldu.

Allah ne dediyse söyledim diyorsun ama , Allah ın söylediklerinden sadece kendi çıkarına olanları cımbızla seçerek buluyorsun
  • Benim ne çıkarım var bu diyalogdan? Aksine vakit kaybı benim için. Öğle namazı yaklaşıyor daha fazla muhattap olamayacağım seninle kusura bakma.

Blok

• Fatih617 F kullanıcısına yanıt
    Çocuğun patronu geldi sanırım

Patronlar için genelleme:
    1. Ağzından Allah lafı eksik olmuyor - check
    2. Kul hakkı yiyor - check
    3. Hakkını aramaya kalksan bozgunculuk yapma diyor - check

Patron sen misin?

• köle olma ve savas dostum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kurtuldunuz

Banada maaşımı elden veriyorlardı ama benim yaşım 18'den küçüktüm ne verseler razıydım ağzımı açmazdım ama sen 30 yaşında bir insansın buna cesaret edememesi lazım patronun ya seni saf görüyor ya da bilmiyorum samimi olduğunuzu düşünüyor olabilir tek sana yapmıyordur belki bunu diğer çalışanlarlada o kadar veriyordur yinede şikayet etmeden önce patronunun yüzüne söylemelisin yok gidip baskın yap şirketi çökert filan demişler sakin olun.Arkasından iş çevirmiş gibi görünürsün eğer öyle yaparsan sen insan gibi konuşmanı 1300 tl'ni bankadan yatırmayacaksa hakkını arayacağını söyle sakin bir dille tabiki.

kardeşimde önce patronla konuş felan de dedi dün akşam. yok dedim çünkü bildiğin salak yerine koydu beni. maaş az abi 1300 istiyorum desem diyeceği laf şartlarımız bu işine gelirse. o yüzden o muhabbete hiç girmeden direk şikayet etmek en iyisi. aslında cana yakın birisi yer yer tabi ama para konusunda taviz vermez acımaz kimseye. dolayısıyla bende aynı şekilde davranmalıyım

sen hala 170'i aramadın mı, birader daha neyi bekliyosun..?

Şikayetni yap, bıra onlar seni çıkarsınlar, tazminat hakkın doğsun, git sonra emeğinin karşılığını alacağın adam gibi bir iş bul. 30 yaşında adamsın o parayla geçinmen mümkün değil.

Düşünen Türk'ün yazdıklarını harfiyen uygula, hem hakkın olanı alırsın hem de emek sömüren bu kan emicilere iyi bir ders vermiş olursun.
    Az cesur olun, siz sussustukça bunlar hak yemeye devam ederler.

• quote:

Ben bu diyalogdan herhangi bir çıkar elde etmiyorum. Aksine vakit kaybediyorum. Allah ne dediyse sana söyledim ama senin bu iyiliğime karşı yaptığın bana hakaret etmek oldu.

ne sacmaliyorsun sen? kesin zengin hada patron falan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

edit: Patron maaşı verdi 1300 yapmıycağını biliyodum ama 1100 de resmen hakaret oldu. sigortalıyım yarın işe gitmemeyi ve şikayet etmeyi planlıyorum. Bide yemek parasıyla beraber asgari ücrete denk geliyo demezmi bizde salağız

iş yerinde sigortalı olarak çalışıyorum bu ay 1.300 tl olacak asgari ücret fakat patron o kadar veremem diyor. maaşı bankayada yatırmıyor elden veriyor. şubattan itibaren asgari ücretin altına çalışmayı düşünmüyorum yani 1300 ze 1300 isteyeceğim. bankaya yatırmadığı için bunu nasıl ispat edebilirim nereye şikayet edebilirim yaptırımları nelerdir. maaş günü 1300 altında alırsam ertesi gün işe gitmeyip şikayet edebilirmiyim ve nasıl ispatlarım. ayrıca her ayın 7 sinde elden veiyor maaşları.

Rabbime şükrederim ama patrona itaat değil isyan ederim. !! Neyin kafası bu böyle itaat etmişmiş

Patronun günah işliyor diye sen de mi günah işleyeceksin? Patronunu Allah'a havale et ama isyan etme. Isyan Allah'ın sevmediği şeylerdendir. Allah elbet patrona cezasını verir. Bu dünyada ya da öbür dünyada.

Beynini aldırmış arkadaş...
    İyi valla bulmuşunuz işin kolayı, "Allah'a havale et, isyan etme, sus, otur"...
    Ehl-i sünnet olan adam Hz. Ömer'in hayatını esas alır, onun adalet anlayışının onda biri sen de olsa şu zırvalıkları söylemezsin.

Bozgunculukmuş, taşınlıkmış, ne alakası var kardeşim..?
    Adam hakkı olan parayı istiyor, asıl harama göz yumarak sen günah işliyorsun farkında mısın..?

• quote:

Orijinalden alıntı: sterilsenfoni

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Beynini aldırmış arkadaş...
    İyi valla bulmuşunuz işin kolayı, "Allah'a havale et, isyan etme, sus, otur"...
    Ehl-i sünnet olan adam Hz. Ömer'in hayatını esas alır, onun adalet anlayışının onda biri sen de olsa şu zırvalıkları söylemezsin.

Bozgunculukmuş, taşınlıkmış, ne alakası var kardeşim..?
    Adam hakkı olan parayı istiyor, asıl harama göz yumarak sen günah işliyorsun farkında mısın..?

Allah'a gerçekten inanan güvenen adam Allah'a dayanır sabretmesini bilir. 3 günlük şu yalan dünyada bozgunculuk yapmaz. Kuran'dan ayet atıyorum ona zırvalık diyorsun. Allah seni iyilikle düzeltsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih617 -- 10 Şubat 2016; 10:50:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GcGokhan

Eksik ücret konusu İŞKUR'undur.
    Eksik prim gün sayısı SGK'nın.

Alo170 ikisi içinde ortak şikayet platformudur.

CSB olmadığını kanıtlama adına, hizmet dökümüne bakıp kaç gün çalışmış bildirdiklerini ve varsa eksik gün sebebini bildirir misin?

kardeş böyle çsb mi olur çsb yazcak olsam daha havalı bi konu bulurdum. bordroyu attım zaten konuda mevcut. sigortam yatıyor daha önceden e devlet şifresi olmadan kimlik bilgilerinle sorgulayabiliyordun şu an e devlet şifresi istiyor ondan kontrol edemiyorum. ama sigorta yatıyor onda sıkıntı yok. sıkıntı maaşım eksik.
    Hz. Ömer zamanı. Çocuğun biri kuyuya su almaya gitmiş. Çocuk su alacakken, atlı 3 kişi gelmiş, çocuğu itmiş kakmış ve kendileri su almışlar, çocuğun hakkını yemişler. Çocuk sesini çıkarmamış. Hz. Ömer çocuğa demiş neden hakkını aramadın diye, şimdi senin aramadığın hakkını Allah û Teâlâ arayacak. Ve o üç atlı adam Allah'ın Gazabına uğramışlar, ölmüşler.

Bu dünyada gücün yetiyorsa hakkını kendin arayacaksın. Allah hakkını aramayı emretmiş. Pısırıklığı değil. Senin dediğin gibi olsaydı peygamber efendimiz bedir, uhud, hendek savaşlarını yapmaz, kaderine razı olurdu.

• ssk ya şikayet etmelisin.
    Al sana ayet:

Ey iman edenler! Adaleti ayakta tutan ve kendiniz, ana-babanız ve yakın akrabanız aleyhine de olsa, yalnız Allah için şahitlik eden kimseler olunuz. Zira zengin de olsa, fakir de olsa, Allah ikisine de (sizden) daha yakındır. Nefsinizin arzusuna uyarak adaletten uzaklaşmayın. Eğer (şahitlik ederken) dilinizi eğer, bükerseniz veya çekinirseniz, şüphesiz Allah yaptıklarınızdan haberdardır.

Adın değil özün müslüman olsun, haksızlığa susan, göz yuman dilsiz şeytanlardan olma.
    Önce dinini ve onun gereklerini doğru anla, sonra ahkam kes.
  • Konuyu şimdi gördüm girdim okudum. Jude law kardeşim sen bu muameleyi hakediyorsun. Konuyu 2 hafta önce açmışsın hep aynı şeyler konuşulmuş söylenmiş senden hala bi hareket yok. Bu kafayla seni çok sömürürler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.