Şimdi Ara

Maaşı Aldım Patron 1.100 TL Verdi Şimdi ne yapmalıyım (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
365
Cevap
11
Favori
11.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konuyu bile ayetlerle, hikayelerle doldurmuşlar, ilginç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KırmızıElma

quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Türk

YOK KARDEŞ BU ADAM KORKAĞIN TEKİ. HARCADIĞIM 1 SAAT HARAM OLSUN. SATEN BUNUN NE MAL OLDUĞU ORTA DA Kİ ADAM BUNA 200TL KESİK ATIYOR. BİLİYOR PISIRIK ASOSYAL SESİİNİNİ ÇIKARAMAZ. ADAM BİZ YALVARIYOZ HAKKINI ARA DİYE.

BÜYÜK OLASILIKLA YAŞI 20-21 ARASI BİR VELET.
    ADAM 170 İ ARAMAYA KORKUYOR LAN. BÖYLE BİRŞEY OLAMAZ. ARAYAYIM YARIN İŞE GİTMİYİM DİYOR. VAY KORKAK VAYYY..
    BEN YARDIM ETMİCEM ARTIK NE HALİ VARSA GÖRSÜN

Hocam cidden avukat misiniz?

Bugune kadar bedavaya boylesine yardimci olan avukat gormedim tebrik ederim. Ben avukatlarin hepsini muvekkiline artan gider avansini bile vermeyen su oldu bu oldu diye masraf cikartan tipler sanardim sizi gormem beni olumlu yonde cok fazla sasirtti. Tebrik ederim gerçekten.

Ama tutumunuz biraz fazla sert.

Avukat neden bedavaya size yardımcı olsun? Hangi meslek grubu size bedavaya yardımcı oluyor? İnsanların bilgi ve birikimlerine saygısızlık yapmayın. Bu insanlar sizlerin haklarını savunmak için yıllarca dirsek çürütüyorlar, sizin için araştırma yapıyorlar mesai harcıyorlar.Bunun karşılığında ücret ödemek neden zorunuza gidiyor? Böyle forumlarda konuşarak hukuk namına hiçbirşey bilmeden konuşan insanların size yardımcı olabileceğinimi sanıyorsunuz? Her iki lafından birisinde hakaret ederek konuşan birisinin sizin hakkınızımı savunduğunu sanıyorsunuz?

Avukatlar sizin verdiğiniz 3 kuruş gider avansından kalan parayla zengin oluyorlar, müvekkillerini dolandırarak zengin oluyorlar zaten. Olayı çok güzel analiz etmişsiniz tebrik ediyorum. Zaten avukatlık kurumu müvekkillere fazlaca masraf çıkarıp hiçbirşey yapmadan para kazanmak için kurulmuştur.

• Kardeşim güzelce BİMER'e şikayet et. Hemen dönüş yaparlar merak etme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jude Law

quote:

Orijinalden alıntı: GcGokhan

Eksik ücret konusu İŞKUR'undur.
    Eksik prim gün sayısı SGK'nın.

Alo170 ikisi içinde ortak şikayet platformudur.

CSB olmadığını kanıtlama adına, hizmet dökümüne bakıp kaç gün çalışmış bildirdiklerini ve varsa eksik gün sebebini bildirir misin?

kardeş böyle çsb mi olur çsb yazcak olsam daha havalı bi konu bulurdum. bordroyu attım zaten konuda mevcut. sigortam yatıyor daha önceden e devlet şifresi olmadan kimlik bilgilerinle sorgulayabiliyordun şu an e devlet şifresi istiyor ondan kontrol edemiyorum. ama sigorta yatıyor onda sıkıntı yok. sıkıntı maaşım eksik.

Yetkili bir abin olarak diyorum ki asgari ücretten düşük ücretle kanunen çalıştıramaz.

Özelden irtibata @Jude Law

Fatih617

• Fatih617 F kullanıcısına yanıt
    Yürü git Dini de çarpıtma. Müslüman kendisini geçtim başkası için dahi zülme boyun eğmez, haksızlığa diz çökmez. Allah onu ahirette bilmediğimiz sebeblerden ödüllendirebilir başka iyilikleri için ama bu şekilde birisinin hakkını yiyen insana senin hak hukuk için müsaade etmemen lazım. Allah kendisine isyan edilmesini sevmez, doğru düzgün yöneticilere isyan edilmemesini emreder ve tam aksine zalim yöneticilere karşı ayakta durmayı hakkı savunmayı emreder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BurakYZ

Kardeşim güzelce BİMER'e şikayet et. Hemen dönüş yaparlar merak etme.

Arkadaşın kafasını daha fazla bulandırmayın.
    Bu şikayetler BİMERe de yapılsa Başbakanlık Alo170'e intikal ettirir.
    Lütfen bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın!
  • quote:

edit: Patron maaşı verdi 1300 yapmıycağını biliyodum ama 1100 de resmen hakaret oldu. sigortalıyım yarın işe gitmemeyi ve şikayet etmeyi planlıyorum. Bide yemek parasıyla beraber asgari ücrete denk geliyo demezmi bizde salağız

iş yerinde sigortalı olarak çalışıyorum bu ay 1.300 tl olacak asgari ücret fakat patron o kadar veremem diyor. maaşı bankayada yatırmıyor elden veriyor. şubattan itibaren asgari ücretin altına çalışmayı düşünmüyorum yani 1300 ze 1300 isteyeceğim. bankaya yatırmadığı için bunu nasıl ispat edebilirim nereye şikayet edebilirim yaptırımları nelerdir. maaş günü 1300 altında alırsam ertesi gün işe gitmeyip şikayet edebilirmiyim ve nasıl ispatlarım. ayrıca her ayın 7 sinde elden veiyor maaşları.

aldığınızdan fazlasını gösteren bordro imzalamayın

• quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Türk

o zaman kapatacan dükkanı gidecen köyüne. ayyakabındaki tezeği sil önce

o cahil beyninle sen simdi koyluleri kucuk mu goruyosun?
  • Kardeş hakkını sonuna kdr savun asgari ücret 1300 TL bunun altında vermek suçtur

• patron ikramiye saat ücretini ekledi bu bir sucmudur

• GcGokhan kardeşimiz işkurun ilgilendiğini gidip bizzat şikayet etmem gerektiğini söyledi . öyle yapıcam
  • İki sorum var Ne işinde çalışıyorsunve patronun bindiği arabanın markası ne
  • Geçenlerde de yazmıştım, özel mesaj da attım yardımcı olmak için ama senin hakkını yiyen kişiye kızmıyorum artık.

Kızdığım tek nokta var bu kadar pısırık ve kararsız olman.

Patronun seni işten çıkarırsa ancak o zaman şikayet edersin sen.

Eğer işten çıktıktan sonra şikayette bulunursan, işkur veya sgk'dan sana gelecek yazı %90 ihtimalle 'elinizde iddianızı kanıtlar herhangi bir belge olmadığından, iş mahkemesine gidebilirsiniz' şeklinde olacaktır. Senden ricam böyle bir durum olursa devlet hiç çalışmıyor, hakkımı aramıyor deme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WaGNeRL0vE

Geçenlerde de yazmıştım, özel mesaj da attım yardımcı olmak için ama senin hakkını yiyen kişiye kızmıyorum artık.

Eğer işten çıktıktan sonra şikayette bulunursan, işkur veya sgk'dan sana gelecek yazı %90 ihtimalle 'elinizde iddianızı kanıtlar herhangi bir belge olmadığından, iş mahkemesine gidebilirsiniz' şeklinde olacaktır. Senden ricam böyle bir durum olursa devlet hiç çalışmıyor, hakkımı aramıyor deme.

herkes kendince birşeyler söylüyor sadece emin olmak istiyorum değerlendirip. işin ucunda bide işsiz kalmak var onuda kendime göre ölçüp biçiyorum yoksa bişeyden korktuğum yok tek korkum işsiz kalmak daha doğrusu iş bulamamak. sen bimer felan demişsin avkata sordum çalışma bakanlığına gideceksin dedi. işkurda çalışan bi arkadaş mesaj atmış direk işkura git şikayet et dedi. yani senin onun bunun gazıyla hareketmi edeyim. patron beni çıkarsa zaten işime gelir en azından tazminat ve işsizlik maaşı alırım. onun peşindeyim zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jude Law -- 10 Şubat 2016; 17:05:37 >

• Ben de muhtemelen 1000 lira alacağım bu ay. 500 TL verdi, kalanı hala alamadık malesef. bugün ayın 10'u.
    Öyle görünüyor yani.
    Tabi bunu gidip sormam gerektiğini de aynı şekilde biliyorum.
    1100 tl almışsın, patrona gidip;

patron, x bey veya abi (artık nasıl hitap ediyorsan) biliyorsunuz asgari ücret 1300 lira oldu. buna mukabil fiyatlar da bi nebze arttı.
    ben bu parayla geçinemiyorum malesef, biraz yardımcı olabilirseniz bu konuda çok sevinirim.

şeklinde söylemek gerekiyor.

ben açıkçası bu yönde hareket edeceğim.

Benim patronumda 2011 model 2.0 motor Audi a6 , 1.6 motor 2015 model bmw 2.16 var.

Size tavsiyem, maaş bordroları ve hesap pusulalarına hiçbir biçimde imza atmamanız.
    1.ay bordro ve hesap p.ları ile birlikte imzalamayın.
    zaten bu konudan dolayı huzursuz olacaktır.

Para bankaya yatıyorsa, asgari ücret yatırmak durumunda. bildirilen rakamı yani. altında bir rakam yatırılması da kanunen suçtur.
    Tabi burada da bazı uyanık işverenler bildirilen rakamı yatırıp, arta kalan kısmı geri isteyebiliyor.

Bankaya yatıyorsa, hesap hareketlerinden ispatlarsınız.
    Bankaya yatmıyorsa yani elden alıyorsanız, bordro ve hesap pus. ile ispatlayabilirsiniz pek ala.

Kaldı ki, hoş bir tavırla, probleminizi rahatlıkla çözebilirsiniz.
    Arada atla deve yok.
    Benim durumum daha içler acısı.

Vicdansız adam, bari 50-100 artırsaydın da, adını koymuş olsaydık.

• Direk şikayet et mahkemelik olursan bu zamana kadar eksik aldığın maaşlarını,kullanamadığın izinler için ücretleri ve yaptığın fazla mesai için de fazla mesai ücretlerini alırsın. Ayrıca mahkemeye verdin diye birden işten çıkarılırsan kıdem ve ihbar tazminatı da alırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: incitmemeli

quote:

quote:

Geçenlerde de yazmıştım, özel mesaj da attım yardımcı olmak için ama senin hakkını yiyen kişiye kızmıyorum artık.

herkes kendince birşeyler söylüyor sadece emin olmak istiyorum değerlendirip. işin ucunda bide işsiz kalmak var onuda kendime göre ölçüp biçiyorum yoksa bişeyden korktuğum yok tek korkum işsiz kalmak daha doğrusu iş bulamamak. sen bimer felan demişsin avkata sordum çalışma bakanlığına gideceksin dedi. işkurda çalışan bi arkadaş mesaj atmış direk işkura git şikayet et dedi. yani senin onun bunun gazıyla hareketmi edeyim. patron beni çıkarsa zaten işime gelir en azından tazminat ve işsizlik maaşı alırım. onun peşindeyim zaten

1) tek korkum işsiz kalmak
    2) patron beni çıkarsa zaten işime gelir

önce karar ver.

kardeş şimdi bi işten tazminat ve işsizlik maaşı alıp ayrılmak var bide eli boş ayrılmak var. patron işten çıkarırsa yada şikayet edip netice alabilirsem alırım. bunlar beni rahatlatır iş arama sürecimde sıkıntısız olur. ama hem 5 kuruş alamadan işden ayrılırsam hemde iş bulamazsam o zaman kötü

• Jude Law kullanıcısına yanıt
    Bimere yapacağın şikayet ilgili yere yönlendirilir zaten. Bu işlerin içinde olan biriyim. Nereye şikayet edeceğini bilmiyorsan eğer bimere şikayet et onlar yönlendiriyorlar. Ha işten izin alabilirim diyorsan tabiki işkura gidip dilekçe ile başvuracaksın.

Sorun şu; sadece sende değil bütün işçilerde var 1 yıl 2 yıl sigortasız çalışıp ya da aldığı ücretten daha düşük bir şekilde sigorta primine esas kazanç bildirilen kişiler işten çıktıktan sonra şikayet yolunu seçiyorlar.

İşsiz kalma korkunu anlayamıyorum çelişkili konuşuyorsun, yada haklarını bilmiyorsun. Şikayet sonucu işveren seni işten çıkarırsa tazminat ödemek zorunda kalır. Sen de diyorsunki işten çıkarması işime gelir. İşten çıkarması işine gelecekse eğer git şikayetini yap. Eğer bu şikayete istinaden seni işten çıkarırsa zaten hakkın olan tazminatları alacaksın. Üstüne şartları taşıyorsan işsizlik maaşı alacaksın. O sırada da kendine yeni bir iş bakarsın.

Ya haklarınızı tam olarak bilmiyorsunuz, yada hakkınızı arama konusunda üşengeçsiniz.

• quote:

Bimere yapacağın şikayet ilgili yere yönlendirilir zaten. Bu işlerin içinde olan biriyim. Nereye şikayet edeceğini bilmiyorsan eğer bimere şikayet et onlar yönlendiriyorlar. Ha işten izin alabilirim diyorsan tabiki işkura gidip dilekçe ile başvuracaksın.

Sorun şu; sadece sende değil bütün işçilerde var 1 yıl 2 yıl sigortasız çalışıp ya da aldığı ücretten daha düşük bir şekilde sigorta primine esas kazanç bildirilen kişiler işten çıktıktan sonra şikayet yolunu seçiyorlar.

İşsiz kalma korkunu anlayamıyorum çelişkili konuşuyorsun, yada haklarını bilmiyorsun. Şikayet sonucu işveren seni işten çıkarırsa tazminat ödemek zorunda kalır. Sen de diyorsunki işten çıkarması işime gelir. İşten çıkarması işine gelecekse eğer git şikayetini yap. Eğer bu şikayete istinaden seni işten çıkarırsa zaten hakkın olan tazminatları alacaksın. Üstüne şartları taşıyorsan işsizlik maaşı alacaksın. O sırada da kendine yeni bir iş bakarsın.

Ya haklarınızı tam olarak bilmiyorsunuz, yada hakkınızı arama konusunda üşengeçsiniz.

şartlar kötü burda. o yüzden işsizlik maaşı ve tazminat alıp ayrılabilirsem burdan bu beni bi süre oyalar iş bulana kadar. yani bugün çıkarsa zaten şikayet felan etmeme gerek kalmaz. keşke çıkarsa. işsiz kalma korkum burdan eli boş ayrılırsam olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jude Law -- 10 Şubat 2016; 17:56:22 >

• Bende zamanında bin tl alıyordum ama iş muhasebe bu yüzden işin başındaysan az veriyorlar ama her sektörden farklı ben o sektörü bıraktım ama şikayet etmedim çünkü istediğim zaman izin almak yada işe geç kalmak yada bir hatada patron dikilmezdi ve yardım severdi eğer böyle olmasa bende çıkardım açıkçası.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.