Şimdi Ara

Mac'e geçmeli miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle hepinize selamlar,
    Yaklaşık 4 yıldır Samsung R522 model laptop kullanıyorum, şuan hemen hemen tüm işlerimi görebiliyorum ama artık yenilemenin vakti geldi diye düşünüyorum. Ve mac e geçmeyi planlıyorum aslında yapacağım işler sınırlı ama yinede tedirginlik var içimde. Eğer yönlendirmeleriniz doğrultusunda Windows ile devam etmeye karar kılarsam Sony vaio serisi bi laptop alacağım. Çünkü şık bir ofisimiz var ve çalışanların yarısı mac diğer yarısı vaio kullanıyor ve bunlar şıklık olarak ofisi güzel tamamlıyor zaten kimsenin öyle özel performans gerektirecek cinsten bi görevi yok. Gelelim benim laptop ile yaptığım gündelik işlere ve beklentilerime;
    -sosyal ağlar ve haber siteleri başta olmak üzere internet gezintisi
    -rutin mail kontrolleri gelen excel word PDF dosyalarını açma işleme
    -film izleme
    -tüm office programlarının ağır kullanımı (word excel PowerPoint başta olmak üzere)
    -PDFler
    -klavye kullanımının rahatlığı (günlük yaklaşık 20-25 sayfa yazılacak word ile)
    -fotoğraf video belge arşivi oluşturma saklama

• Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • office programları macte windowsa nazaran daha yavaş açılıyor ve çoğu zaman sorun yaratıyor. Nasıl ki mace özgü programlar (itunes vs. gibi) windows'ta yavaş çalışıyorsa aynı şey office programları içinde geçerli. En çok office programlarını kullanıyorsan bence mac şart değil hatta geçmemen daha iyi olur. Bu karşılıklı bir atışmadan mı ? Başka birşeyden mi ? bilmiyorum.

Ancak sadece bunları yapıyorsan bütçene uygun olarak tasarım göz önünde bulundurularak tavsiye yapılabilir ancak mac'e geçmen hata olur. Adobe programları kullanıyor olsan mesela senin için uygun olabilirdi çünkü adobe programları macte gayet hızlı çalışıyor. Filemaker tarzı programlarda aynı.
  • Şıklık ise apple da sony vaio da şıktır. Ortam için bilgisayar alinmasini dogru bulmuyorum ama Şahsen ben apple alip windows kurardim sizin yerinizde. Mac ms office de çalistirir ama windowsta office kullanmak temel olarak daha uygundur.
    Şahsen ademle havvanin bile dayanamadigi elma isirigi apple tasarim olarak beni daha çok cezbediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: eylo88

Şıklık ise apple da sony vaio da şıktır. Ortam için bilgisayar alinmasini dogru bulmuyorum ama Şahsen ben apple alip windows kurardim sizin yerinizde. Mac ms office de çalistirir ama windowsta office kullanmak temel olarak daha uygundur.
    Şahsen ademle havvanin bile dayanamadigi elma isirigi apple tasarim olarak beni daha çok cezbediyor.

Haklısınız ama bizim işte herşey şıklığa bağlı. Bütçemizi zorlasa da müşterileri kazanabilmek için pahalı saatler arabalar vs almak zorundayız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türknet'e geçmeli miyim?
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.