Şimdi Ara

mac imden harici diskime veri atamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
19.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mac i yeni aldım pek anladıgım yok yardım ederseniz sevinirim mac e baglıyorum benım 500 gb ı harddiski ama veri atamıyorum içine harddiskten bilgisayara atınca bir sıkıntı yokta ama diger turlu olmuyor nedeni ney acaba surukleyince izin vermiyor

• Büyük bir ihtimalle, harici disk NTFS formatlıdır. Macler (3. parti bir yazılım desteği olmadan) NTFS diski okur ama yazmaz.
  • e ne yapıcam peki atma şansım yokmu
  • Ya, Harici diski eXFat formatına getirip kullanacaksınız, ya da aşağıdaki 3. parti yazılımlardan birini kullanacaksınız.

http://www.paragon-software.com/home/ntfs-mac/

http://www.tuxera.com/products/tuxera-ntfs-for-mac/

Not: eXFat formatı, Windows7'den düşük işletim sistemleriyle uyumlu olmayabilir, araştırın, ama OS X'in 10.6 ve 10.7 sürümleriyle uyumludur.

• NTFS for mac kullanıyorum, dosya aktarımı biraz yavaş ama işimi görüyor. Apple da artık desteklese şu NTFS yi rahatlasak. FAT32 nin büyük dosyaları tutamaması büyük dezavantaj. HFS+ da windowslarla kullanılmıyor.

exFAT hiç denemedim, bir dezavantajı yoksa bundan sonra hard disklerimi exFAT ile formatlarım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: masterm1nd

HFS+ da windowslarla kullanılmıyor.

exFAT hiç denemedim, bir dezavantajı yoksa bundan sonra hard disklerimi exFAT ile formatlarım?

Evet, iki taraf da birbirlerine bu konuda lisans ücreti ödemek istemiyorlar sanırım desteklememe bundan kaynaklanıyor.

exFAT'ın aklıma gelen tek dezavantajı; eğer o diski bir medya oynatıcı ile kullanacaksanız ben henüz exFAT destekleyen bir medya oynatıcıya rastlamadım ama HFS+ destekleyeni var.
  • Ben zaten HDD mi 2 partitiona böldüm, biri NTFS biri HFS+ ile formatlı. HFS+ daha küçük tabii, backup tarzı şeyler için kullanıyorum. NTFS ise depolama amaçlı. Pek medya oynatıcılarla işim olmadı ama alırsam HFS+ bölümünü kullanabilirim herhalde. Başka bir sorunu yoksa NTFS kısmını en yakın zamanda exFAT'e çeviririm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bozuk HDD'den Veri Kurtarma
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: masterm1nd

Pek medya oynatıcılarla işim olmadı ama alırsam HFS+ bölümünü kullanabilirim herhalde. Başka bir sorunu yoksa NTFS kısmını en yakın zamanda exFAT'e çeviririm.

Kullanabilirsiniz ama hepsiyle değil. WD TV ve DUNE gibi oynatıcılar (Journaling kapalı olması kaydı ile) HFS+ destekliyorlar. Belki başka destekleyenler de vardır ama ben bu ikisini kullandığım için diğerlerini bilemiyorum.

Okuma yazma hızları açısından exFAT ile HFS+ hemen hemen aynı (çok hassas ölçümler yapmadım ama genel gözlemim bu yönde) Zaten exFAT harici disk olacağından hızı USB'nin hızı ile sınırlı kalıyor bu nedenle yavaş bile olsa farkedilmeyebilir.

Paragon'un NTFS for Mac OS X sürücüsünü de kullandım (artık kullanmıyorum), HFS+ kadar olamaz tabi ama aktarım hızı pek de yavaş gelmemişti o zamanlar bana.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.