Şimdi Ara

Mac Mini hakkında aklıma takılan birkaç teknik soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

daha önce hiç apple kullanmadım; mac mini satın almak istiyorum. aklıma takılan birkaç soruda yardımcı olursanız sevinirim. mac mini en düşük modeli için sorularım var.

1) 7/24 bilgisayarım açık. iş amaçlı kullanıyorum. pc günde 20 saat açık kalıyor. sadece chrome tarayıcı yüklü olsa yeter; ama "en az 10 sekme" tarayıcıda açık kalıyor. benim kullanımıma uygun bir pc midir?

2) 1.4 GHz çift çekirdekli Intel Core i5 (2.7 GHz’e kadar Turbo Boost) denilen bir özelliği var. Turbo Boost ne işe yarar?

3) 2,5 işlemcili APPLE MD387TU/A sürümlü mac mini 1500 lira iken şimdi bu özellikteki bir macmini en az 2,5-3bin lira. neden?

4) apple alırken daha doğrusu macmini alırken tavsiye ettiğiniz başka bir şey var mı?

teşekkürler.

• Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • + güncel

yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
  • iclali İ kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle konuyu yanlış yere açmışsınız, cevap gelmemesi normal. İhtiyacını 1.4 olan karşılar fakat bulabilirseniz temiz mid 2012 model bir mac mini almanızı tavsiye ederim. Yeni serilerde ram ve ssd sonradan yükseltimiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konunun yeri burası değil sanırım ama ben cevaplayayım.

1) Sekmelerde ne açık olacak o da önemli ama büyük ihtimal sıkıntı çıkartmaz
    2) Bahsettiğiniz işlemci normalde 1.4 Ghz olarak çalışıyor. Yük altında ise tek çekirdeğini kapatıp diğer çekirdeğini 2.7 Ghz olarak çalıştırıyor. Kendi kendine geçici overclock yapıyor da diyebiliriz. TurboBoost'u araştırırsanız daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz ancak ben böyle biliyorum.
    3) 2.5 olan eski versiyonu. Özelliklerini hatırlamıyorum ama eğer yakın özellikteyse o da işinizi görebilir.
    4) Bana kalırsa özellikle bir Mac'e ihtiyacınız yoksa Mac mini almayın. Maç miniye vereceğiniz rakamla kesinlikle daha iyi bir PC alırsınız. Ama eğer Mac'e ihtiyacınız varsa bence her zaman son versiyonu tercih edin. Ayrıca İstanbul'daki Apple store'larda her Apple cihazının her versiyonunu canlı deneyebilirsiniz. İstanbul'daysanız mutlaka uğrayın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• verdiğiniz bilgiler için teşekkürler arkadaşlar. bugün biraz daha araştırmıştım. şimdi biraz daha netleşti her şey.
  • Mac mini kullanmış birisi olarak cevaplamaya çalışayım

1- Cihazın uzun ömürlülüğü ve dayanıklılığı konusunda şüpheniz olmasın çok sağlam cihazlar. 7/24 çok rahat kullanırsınız
    2- Mac mini'lerde asıl problem turbo boost değil, harddisklerinin yavaşlığı. SSD olmadığı sürece performansında memnun kalmayacaksınız ama..
    3- Çok güzel ikinci el i7 işlemcili ikinci el mac minler var, onlara bakmanızı tavsiye ederim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    slm küçük bir soru...
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Konfigürasyon ile SSD yada adını unuttuğum hdd SSD birleşimi olan depolama birimini seç yoksa içindeki harddisk 5400 rpm yanlış bilmiyorsam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.