Şimdi Ara

Mac mini mi yoksa iMac 27' mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir Mac alacağım ama psikolojik sorunlara girdim :D yurtdışından getirtmek üzereyim aslında bir Mac Mini, fakat mac mini + 24" bir monitöre ödeyeceğim paraya buradan 2. el 27" bir iMac alınabiliyor (TR Garantili (devam ediyor)). Hangisini tercih etsem karar veremedim. Yardımcı olun fikir beyan edin lütfen..

Genel olarak kullanım amaçlarım

Ofis
    İnternet
    Film
    Muzik
    Belki 1-2 adet basit oyun
    Photoshop (Amatör)

Mac mini

2.7 Ghz i7
    4 GB Ram
    750 GB HDD (7200 rpm)
    AMD Radeon HD 6630M

Mini için almayı planladığım Monitör
    BENQ E2420HD (Full HD)

iMac 27"

3.2 GHz Intel Core i3
    4 GB Ram
    1TB 7200rpm SATA
    ATI Radeon HD 5670

Hangisini önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theunnamed -- 18 Ağustos 2011; 13:36:10 >

• Senin isini Mac mini de goruyoru ama 27" deneyimi apayri. Ayri bi mukemmel 27" de calismak yani
    Hani Mac mibi icin git HD TV al genede 27" zevkini vermiyor.

Mac mibi fiyati: $599.00 (Base Model)
    Mac mini fiyati: $1,049.00 (Configure edilmis)
    iMac fiyati: $1,699.00
    CinemaDisplay fiyati: $999.00

BENQ E2420HD (Full HD): 1920 x 1080 Full HD
    iMac 27": Resolution: 2560 by 1440 pixels
    Apple CinemaDisplay: Resolution: 2560 by 1440 pixels

Mac mini alacaksan bile BENQ E2420HD ekrani almak yerine CinemaDisplay al.

CinemaDisplay+Base modem Mac mini: $1,598.00
    CinemaDisplay+Configure ettigin Mac mini: $2,048.00

2560 x 1440 pixels den bahsediyoruz. Apayri bir deneyim. Kesinlikle iMac 27" almalisin. Hem daha ucuza hem daha fazla pixellerle 27" olacak. Zaten daha performansi orasiayri

Sizin icin butce sorun degil gibi, SSD almanizi oneririm

• Tavsiye için teşekkür ederim, öncelikle bütçem kısıtlı, Cinemadisplay oldukça pahalı.. Yurtdışından getirtebilseydim 27" bir iMac kesinlikle getirtirdim ama taşınması malumunuz epey zor, o yüzden en ucuz şekilde halledeyim dedim 599 luk mini konfigure ettim, sonra gözüm döndü :D 799 luk konfigurasyon yaptım işlemci hdd derken 1250 dolarlık bir konfigurasyon yaptım. BENQ ise 500-600 TL arası oldugu için ideal geldi, cinemadisplay 2500 TL kendi başına bilkomda :D

Benim endişem ikinci el bir ürün olmasından dolayıdır. Hani sıfır ürün al başın ağrımasın gibi düşünüyordum açıkçası, ama 2 yıldırda her gittigimde elektronik magazalarına iMaclere bakmadan çıkmam. O yuzden de 2. el olsun ama iMac olsun aynı fiyata nasıl olsa diyor içimden bir ses.
  • Mac mini fiyati:$1,049.00 (Configure edilmis)
    MacBook Pro 13" 2.3 GHz: $1,199.00

Sonucta ekrana baglayacaksiniz 13" Pro da alabilirsiniz.

Yapacaginiz islere tekrar bakiyorum da birakin 13" Pro yu size MacBook Air bile yeterli gelecektir.

Ofis
    İnternet
    Film
    Muzik
    Belki 1-2 adet basit oyun
    Photoshop (Amatör)

Ofis Internet Film Muzik direk Air
    Photoshop Amator demissiniz, Air'da SSD oldugundan cok rahat bir sekidle Photoshop kullanabilirsiniz.

Bana sorarsaniz sizin Mac mini'yi configure etmenize bile gerek yok.
    Illa Mac mini'yi configure edilmis alicam diyosaniz bari Air alin hep de tasimaniz icin laptop unuz olmus olur.

Yok ben MacBook falan istemiyorum diyosaniz (ki bence hata yaparsiniz). Kesinlikle 27" iMac alin. O alacaginiz monitorle 27" in kalitesi yan yana konamaz bile

• O zaman hata yapıyorum ve macbook istemiyorum :D (Netbook var Dell 10v, performanslı değil ama Hackintosh :D)

Masaüstü olsun istiyorum açıkçası..

iMac i tercih edeceğim, karar verdim..

Teşekkürler aydınlattığınız için beni..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iPhone 12 mi 13 mini mi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.