Şimdi Ara

Mac os izinler-kilitler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
9.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. İşlerimizi mac ortamında sürdürme kararı alıp yeni bi iMac alıp tüm bilgilerimizi oraya yükledik. 1 Tblik HDD'yi ikiye böldüm ve başladım dosyaları yüklemeye. Zar zor uğraşıp windows 7li bilgisayarlarla ağ kurduk.

Sorunuma gelince.

1. Her yeni oluşturulan Klasör için izin izni isteniyor. İçine bir şey kopyalayamıyor ve herhangi bir şey değiştiremiyoru m. Ve söz gelimi ağda paylaşılan A klasöründe oluşturacağım her yeni klasör için ayrı ayrı izinleri, paylaşımları düzenlemem geerkiyor (dosya ağda gözükse bile değiştirilemiyo r).

Bu paylaşım ve izinleri düzenleme öyle bir yorucu hal aldıki napacağımı bilemez oldum. Bu ve diğer forumlarda konuları ararştırdım söylenen cevapları uyguladım ama değişen bir şey yok.

verify disk ve disk utilityde düzenlenecek herşeyi düzenledim bir şey değişmiyor.

2. Macos da windows 7 gibi bundan sonra hiç şifre sorma gibi bir şeçenek yok mu? En basit işlemlerde şifre sorulması beni deli ediyor. Bunu tamamen kaldırmak istiyorum.

3. Bir klasör altındaki diğer klasörlerde tek tek değil bir defada değişiklerimi yapmak istiyorum. Söz gelimi hepsi paylaşıma tam açılsın. Hepsinin kilitleri kaldırıldın. Hatta dosya kilit sistemi tamamen iptal olsun.

Çünkü şu son bir haftada işlerimle 3 gün uğraştıysam şifre yazmak, paylaşıma açmak, izinleri açmak içinde 2 gün uğraştım.

Örnekle anlatayım dergi yapıyoruz editörüm ağdan 167. sayı altında yeni girecek konunun klasörünü oluşturuyor içine resim ve yazıları koyuyor. Söz gelimi ben o resmi fotoşopta açıp düzenledikten sonra save veya save as yapamıyorum. Hemen uyarı veriyor. İşte gerekli izinleri vermelisiniz gibilerinden (ingilizcesini hatırlamıyorum)

Bunu her klasör için her resim için yapıyor bundan bir çıkış yolu bulamadım.

Yeni bir sorunum daha peyda oldu yazıcı sorunu. Dergiyi postscript olarak yazdırıp sonradan pdf yapmam gerekiyor. Lakin indesign vb. gibi bir programdan ps olarak dosyamı yazdıramıyorum. Sistemde bir yazıcı yüklü değil diyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Kendi ayarlarında postscript dosya yazdırma seçeneği var ama aktif olmuyor. Ayrıca sistemde acrobat pro gibi yazılımlarda yüklü.

Bu seçeneği aktif yapmak için ne yapmam lazım anlatırmısınız acaba?

Yardım ederseniz çok sevinicem.

sistem: 10.6.8 - 27" iMac

• Yazıcı için bişey diyemem lakin izinler için şunu yada şunları yapabilirsiniz.

Öncelikle eğer kullanıcı klasöründe çalışırsanız sizden izin istemez. Yok siz kök dizinde yeni klasörler oluşturmaya çalışıyor ve içine dışardan ulaşmaya çalışıyorsanız muhakkak ister. Aşılmaz mı aşılır.

terminali açın

sudo chmod -R 777 yazıp

yanına finder penceresinden yarattığınız klasörü sürükleyin

enter a basın, root şifrenizi girin. O klasörde istediğinizi yaparsınız artık.

Ana bilgisyarın (Burda mac oluyor sanırım) sistem özellikleri programında bulunan paylaşım (sharing) kısmından da file sharing i aktif edip paylaşıcağınız klasöre herkese yada yarattığınız kullanıcılara r/w izni verirseniz hiç bir sorununuz kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 28 Kasım 2011; 10:31:19 >
  • Cevap için sağolun ama disk açılmıyor hiç bir şekilde

koskoca disk gitti gibi durduk yere.

diskime tıkladığımda the folder cant be opened because you dont have permission to see its contents diyor. Hdd resminde bir kilit var.

Get infodan girdiğimde sharing v permission bölümünde değişiklik yapamıyorum.

iMac me : custom
    staff custom
    everyone: custom

yazıyor klasör kilidini anlık kaldırsamda bunları değiştiremiyoru m. Hemen eski hallerine dönüyorlar.

dosya sistemi mac osun kendi sistemi bir değişiklik yok.

disk utilityden baktığımda en azından diskdeki bilgilerin hacim olarak durduğunu görebiliyorum.

Bilkomdan yardımcı olan bayan pek birşey yapılamayacağın ı servise falan götürmemi söyledi.

Ne yapabilirim silip geçeyim mi?
  • Yine terminalden

sudo chmod -R 755 /

şifreniz

chown -R root:wheel /

bu iki komutu verin arka arkaya düzelir. Biraz uzun sürer.

Disk utility den diski seçip repair permission yapmayı denediniz mi, denemediyseniz önce onu deneyin.
  • Locker for mac programını kullanınca problem çözüldü bu defada applicationdaki çoğu programım düzgün çalışmamaya başladı. Adobe yazılımlarım quit unexpectedly uyarısı verip açılamadan kapanıyor.
  • Dediğimi neden yapmıyorsunuz, yapmayacaksanız neden çözüm arıyorsunuz ?
  • dediğiniz yaptım ama işe yaramadı sonra öbür yöntemi kullandım. Sayın 2smoke yanlış anlamayın teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 yönetici izinleri
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @2smoke hocam yalvarırım bi yardım et:
    mac bilgisayarımı sabah açınca arka planda (önemli olanlar hariç - gereksiz birkaç ram yiyiciyi) durdurmak istiyorum.
    etkinlik monitöründen görüyorum onları.
    uzantı adresini bulup sistem klasöründen silicem ama silme iznimiz yok. Yani mac'in kendi işlemleri.

birde mesela itunes gibi sabit kendi ekli uygulamarı nasıl silebiliriz?
    iş için kullanıyorum bilgisayarı ve içini tamamen boşaltmak istiyorum, ne olur bir akıl ver hocam?
  • Disk yardımcı programını açın (Komut - Boşluk'a basın ve 'disk yardımcı programına' yazın)

Dosya> Yeni Resim> Klasörden Resim, klasörünüzü seçin

Bir isim seçin, bir yer seçin, bir şifreleme seçin (128 bit genellikle yeterli olur), bir şifre seçin

Görüntü Biçimi: okuma / yazma, tamam'a tıklayın.

Şimdi onu kullanmak için;

Yerleştirdiğiniz yere disk görüntüsünü bulun, CHOSENNAME.dmg olarak adlandırılır (ayarlarınıza bağlı olarak .dmg olmadan)

Parolamı çift tıklayıp şifrenizi girmeyin, şifreyi unutmayın!https://discord.software/ FetLife https://downloader.vip/itunes/

Sonra açılacak ve nasıl istersen onu kullanabilirsin.

Yeni görüntüyü (DVD sürücüsü simgesine sahip olacak) çöp kutusuna sürükleyerek disk görüntüsünü tamamladıktan sonra çıkarmayı unutmayın. Bunu yaparsanız, çöp kutusu simgeyi çıkar simgesine dönüşür. Sadece takılı disk imajı olan şifreli .dmg dosyasını silmeyin!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joshbarnes -- 11 Aralık 2018; 22:44:56 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.