Şimdi Ara

mac os x 10.5.2 p5w dh deluxe ide hard disk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

P5W DH Deluxe anakartlı PCde boşta olan IDE hard diskime kalyway 10.5.1 kurup kalyway 10.5.2 combo update ile 10.5.2 yükselttim. Sistem gayet güzel çalışmakta. Fakat DVD yi çıkartıp BIOS boot menüsünden IDE HDyi HD sıralamasında ve boot sıralamasında ilk sıraya aldığımda sistem açılmıyor. Mutlaka DVD aracılığı ile boot etmem gerekiyor.

HDden boot etmek istediğimde herhangi bir hata vermiyor. Boş siyah ekranda bir kaç satır aşağı gidiyor imleç o kadar. Herhangi bir yazı yada hata yok.

fdisk -s /dev/rdisk0 ile başlayan komutlarıda yaptım. Ama değişen bir şey yok.

Ben anakartın IDE diskten boot etmede sorun yaşadığını tahmin ediyorum.

Sorun nerden kaynaklanıyor olabilir? Nasıl çözülebilir?

• makinaya işletim sistemini kurmadan önce disklerini seçtip biçimlendirdiğin menüden darwin boot'u çalıştırarak mı yaptın komutları ? öyle yapmadıysan büyük ihtimal ondandr aynı sorun bendede vardı dostum ama menüden darwin boot secenegini kullanarak sonuca ulaştım dvd kullanmıyorum ;)
  • quote:

Orjinalden alıntı: john galt

Merhaba,

P5W DH Deluxe anakartlı PCde boşta olan IDE hard diskime kalyway 10.5.1 kurup kalyway 10.5.2 combo update ile 10.5.2 yükselttim. Sistem gayet güzel çalışmakta. Fakat DVD yi çıkartıp BIOS boot menüsünden IDE HDyi HD sıralamasında ve boot sıralamasında ilk sıraya aldığımda sistem açılmıyor. Mutlaka DVD aracılığı ile boot etmem gerekiyor.

HDden boot etmek istediğimde herhangi bir hata vermiyor. Boş siyah ekranda bir kaç satır aşağı gidiyor imleç o kadar. Herhangi bir yazı yada hata yok.

fdisk -s /dev/rdisk0 ile başlayan komutlarıda yaptım. Ama değişen bir şey yok.

Ben anakartın IDE diskten boot etmede sorun yaşadığını tahmin ediyorum.

Sorun nerden kaynaklanıyor olabilir? Nasıl çözülebilir?

Sistemi sıfırdan kurarken customize, yani manuel ayarlar var. orada boot seçeneğini göreceksin. Boot seçeneğinin içinde MBR yi seçmen lazım. zaten ilk baktığında diğerinin seçili olduğunu göreceksin. MBR yi seçersen DVD ye ihtiyaç duymadan bir boot yapıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.