Şimdi Ara

MAC OS X 10.8 DAĞ ASLANI HACINTOSH KURULUMU ANLATIM. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
3
Favori
19.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 2smoke

Gelmez, çünkü sanal sistemin ekran kartı da sanal olur (takribi 3mb vga kart olarak görünüyor sanalda, zaten hiç bir özelliği de çalışmıyor). Gerçeğe geçince ekran kartı sorun çıkaracaktır.

Ekeleme:Ekran kartın 6970m ise bir ihtimal sorunsuz kurabilirsin. Yeni nesil imac lerin içinden de o kart çıkıyor çünkü. Ama dediğim gibi ne söylesem yalan. Neticede mac'in içinden çıkan kartta mac bios'u yüklü. Fıstık gibi makine var elinde, Allah kazadan beladan korusun. Fantazi arıyorsan 200-300tl lik eski bir loptop al, yada desktop bak keyfine. Win8 de çıkacak ne kaldı şurda, paşa paşa kullanırsın elindeki canavarlan.

sanal makineye kurulum yapmışsınız da o çözünürlük kaç acaba?ben 1024*768 den baska seçemiyorum :( var mıdır bi yolu

• Uzun uğraşlar sonrasında an itibariyle sanal olarak mac os x işletim sistemini kurmuş ve mac üzerinden bu mesajımı yazmaktayım. (Acaip mutlu oldum bu arada.) Şimdi dostlar siz daha çok bu işin içindesiniz, sanal olarak kurabildiğime göre normal şartlarda da çalışabileceği anlamına gelir mi? Ekran kartı haricinde çalışmayacak şeylerin olma imkanı var mı? Normal olarak sanal olarak kurduğum iso'yu dvd'ye yakıp denemeli miyim? Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? Şimdiden cevaplayan arkadaşlara teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hknkcr1905

quote:

Gelmez, çünkü sanal sistemin ekran kartı da sanal olur (takribi 3mb vga kart olarak görünüyor sanalda, zaten hiç bir özelliği de çalışmıyor). Gerçeğe geçince ekran kartı sorun çıkaracaktır.

Ekeleme:Ekran kartın 6970m ise bir ihtimal sorunsuz kurabilirsin. Yeni nesil imac lerin içinden de o kart çıkıyor çünkü. Ama dediğim gibi ne söylesem yalan. Neticede mac'in içinden çıkan kartta mac bios'u yüklü. Fıstık gibi makine var elinde, Allah kazadan beladan korusun. Fantazi arıyorsan 200-300tl lik eski bir loptop al, yada desktop bak keyfine. Win8 de çıkacak ne kaldı şurda, paşa paşa kullanırsın elindeki canavarlan.

sanal makineye kurulum yapmışsınız da o çözünürlük kaç acaba?ben 1024*768 den baska seçemiyorum :( var mıdır bi yolu

var, com.apple.boot.plist dosyasına çözünürlük girmen gerekli. Ben 1280x800 olarak kullanıyorum, zaten resimlerden de bellidir.

• triposi, denemekten bişey çıkmaz ama windows ta önemli şeylerin varsa yedekle. Ben dual boot olarak pek salık vermiyorum. Windows güncellemeleri yüklenemiyor çoğu kez. Hata verip bırakıyor bootloader den dolayı.
  • Apple, Hackintosh olayına alttan destek mi veriyor bilmiyorum ama Lion, SL'den daha iyi performans vermişti bende ve ML ile Lion'dan daha iyi performans almaktayım. Zamanında tanıtmak için bin dereden su getirdiğim kartım HD 4850, ati4800controller.kext ve x2000.kext sürücülerine ekran kartımın id no'sunu girerek, ardında da aty_init kextini yükleyerek şak diye açıldı.

Tek sistem olarak kullansam mı düşünmeye başladım, o kadar yani. Ne dersiniz bu olaya? Tek sistem olarak kullanılabilcek kararlılıkta mıdır?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hknkcr1905

quote:

var, com.apple.boot.plist dosyasına çözünürlük girmen gerekli. Ben 1280x800 olarak kullanıyorum, zaten resimlerden de bellidir.

Tesekkur ediyorum üstad..

• quote:

Orijinalden alıntı: ÖzeDönükZeka

Apple, Hackintosh olayına alttan destek mi veriyor bilmiyorum ama Lion, SL'den daha iyi performans vermişti bende ve ML ile Lion'dan daha iyi performans almaktayım. Zamanında tanıtmak için bin dereden su getirdiğim kartım HD 4850, ati4800controller.kext ve x2000.kext sürücülerine ekran kartımın id no'sunu girerek, ardında da aty_init kextini yükleyerek şak diye açıldı.

Tek sistem olarak kullansam mı düşünmeye başladım, o kadar yani. Ne dersiniz bu olaya? Tek sistem olarak kullanılabilcek kararlılıkta mıdır?

Bir süre denemeden bişey demek doğru olmaz..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ÖzeDönükZeka

Apple, Hackintosh olayına alttan destek mi veriyor bilmiyorum ama Lion, SL'den daha iyi performans vermişti bende ve ML ile Lion'dan daha iyi performans almaktayım. Zamanında tanıtmak için bin dereden su getirdiğim kartım HD 4850, ati4800controller.kext ve x2000.kext sürücülerine ekran kartımın id no'sunu girerek, ardında da aty_init kextini yükleyerek şak diye açıldı.

Bir süre denemeden bişey demek doğru olmaz..

Denemelerimde tek sıkıntı yaratan "Mail app." oldu. Bazen açılışta sağ taraftaki hatırlatmalar bölümünde gelen mailler gözüküyor ancak "Mail" uygulamasının esas penceresi geç açılıyor yada hata veriyor.

• Murat hocam buna nasıl "efi cd" oluşturabiliriz acaba? Var olan "Lion efi cd"nin bootloader'ini nasıl değiştirebiliriz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dmitri Karamazov -- 26 Şubat 2012; 15:43:41 >
  • efi cd yi disk util ile flash belleğe restore edecen, sonra o usb belleğe yeni bootloader kuracan, sonra o usb belleği cd ye yakacan. :))

Sanırım böyle, daha evvel ihtiyaç duymadım çünki hiç. Hakan bilir belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 26 Şubat 2012; 16:09:57 >
  • quote:

efi cd yi disk util ile flash belleğe restore edecen, sonra o usb belleğe yeni bootloader kuracan, sonra o usb belleği cd ye yakacan. :))

Sanırım böyle, daha evvel ihtiyaç duymadım çünki hiç. Hakan bilir belki.

Sağolasın hocam denerim

Bu arada isteyenler için kurduğum OS X ML

• usbden kuruluyor mu win 7 gibi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhacir

usbden kuruluyor mu win 7 gibi?

Eğer sisteminizde yüklü bir os x sürümü yok ise usb yi hazırlayamıyorsunuz. Dolayısı ile kurulmuyor. Şu an için durum bu.
  • arkadaslar internetten mac os x setup buldum daha sonra dvd cektım cıft katmanlı power ısodan macbook'a taktım dvd'den baslattım ama siyat bir ekran geldı ve bılgısayarın kapatma dugmesıne basılı tutun kapatın daha sonra yenıden baslatın dıyor bunu arastırdım bazı setuplarda mac os x'ın boyle sorunlar oluyormus sanırım daha sonra ben leopar ındırdım bunuda cektım bunda da aynı sorunu verdı temız bır torrent verebılecek arkadas varmı veya bana bır yardımcı olun daha yenı aldım macbook pro'yu 1 hafta kullanamadan bozuldu ve 1 aydır suanda yatıyor macbook pro arkadaslar lütfen yardımcı olun!!
  • Selamlar

Çalışmlarımdan dolayı istediğim bir program sadece mac lerde çalışıyor. Pahalı oldugu için şu safhada apple mac alamam.

Bende bir laptop alıp üzerine mac os x 10.8 sistemini sorunsuz kuracağım marka söylüyebilirmisin. aşırı pahalı olmamak kaydıyla. yapacağım çalışma tamamen sans işi çünkü kendimi geliştirme ve denemek için. olmaz ise boş yere sıkıntıya girmeyim.

ortalama en ucuz maliyetle sorunsuz hangi laptoba bu yukarıda 2smoke 'nin kurdugu sistemi kurabilirim.
  • Özedönükzeka,
    bu kext olayı nedir bi anlatır mısın? nasıl yapılr nasıl yazılır..
    ben anakarta mac sl kurdum. net baglantısı dahıl driver sorunu war.
    realtek kext leri buldum birkaç netten ama bişey beceremedim.
    bi el atsan sevinirim ,)
  • Mac OS X işletim sisteminden hiç anlamam deneme amacıyla kurdum yalnız arada bir bazı problemlerle karşılaşıyorum bu problemlerin ne oldugu hakkında bilgisi olan arkadaşlarımız varsa ne yapmam gerektigi hakkında bilgi verirse çok mutlu olurum

Sistem
    Anakart: G41M-P33 Combo
    İşlemci : Q6600
    Ram : 4GB
    Ekran Kartı : HD 5770
    Sabit Disk : 1TB

MAC OS X 10.8 DAĞ ASLANI HACINTOSH KURULUMU ANLATIM.

• sırf bu hackintosh muhabbetine birsürü zaman harcadım zamanında kext'lerin içinde boğuldum tak etti gittim mac aldım hale bak şimdi nerden geldim buraya hackintosh aşkı depreşti ya

@2smoke
    paylaşım için teşekürler emeğine sağlık
  • Merhaba,

Aşağıdaki sisteme Lion kurduğumda sorunsuz açılıyor. Ancak Mountain Lion kurduğumda makine açılmıyor. -x ile sistem açılıyor. Acaba işlemciden kaynaklanan bir sorun mu diye düşündüm. Fakat aynı makineye Lion kurduğumda çalışıyor ise sorun bundan olamaz diye düşünüyorum. Anakart ise Hackintosh uyumlu anakart. Hatayı bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkürler

Anakart: Gigabyte GA-Z77 DS3H
    İşlemci: Intel i3 2120 3.30 GHz
    Ram: Corsair 2*8 GB 16GB
    VGA: Nvidia GT 7200SE
  • -v ile açıp nerde takıldığını görebilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.