Şimdi Ara

MAC OS X 10.8 DAĞ ASLANI HACINTOSH KURULUMU ANLATIM. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
3
Favori
19.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 2smoke

Yok bişey olmaz kolay kolay. Heleki sistem uyumlu ise hiç bişey olmaz. Anca ne olur elinde uyumsuz bir ekran kartı veya ses kartı vardır. Sadece kurduğun sürüm için sürücüsü modlanmıştır, bu durumda update yapınca tekrar yeni sürücüyü beklemek zorunda kalabilirsin.

Anladım abi sağolasın,o zaman sistemi kurunca şu hachintosh olayını bi deneyim.Nvidia'ya geçtim zaten,hatırladığım kadarıyla Ati kartlarda sıkıntı çıkıyordu ?
  • Arkadaşlar yüklemeyi yaptım iboot.iso ile. Daha sonra yükleme bitince res atın dedi attım tekrar yüklemeyi başa sardı. Bende cd den iboot.iso yu okutup sonra dvd yi taktım ve mac os x de kurmuş olduğum kullanıcı adı çıktı. Ona tıkladım ve gene ıvır zıvır yazılar çıktı hata verdi. Napmam gerekiyor bundan sonra ?

dvd den f8 i tıkladığımda da kullanıcı adı gözüküyor. Ordan seçtim bu kez apple amblemi çıktı kaldı öyle dvd okumuyor. Bu nasıl bir şeydir çıldırıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spader -- 19 Şubat 2012; 2:07:27 >
  • iboot ile kuramazsın arkadaşım. iboot sadece retail yani parakende satılan orjinal mac dvd lerini kurmak için gerekli. Senin 10.6.6i çektim diyorsun, direk o dvd ile açacaksın.
  • Onuda yaptım belirttim zaten. Sorun şu. Yukleme bittikten sonra dvd icindeyken tekrar başa sariyor yuklemeyi. "Welcome" yazisi cikip diger bilgileri giremiyorum. Dvd cikarip yeniden baslatincada (bi forumda yazmislar) siyah ekranda "-'' isareti kalip duruyor...
  • Ben şöyle söyliyim. Boot bulamadığı için "-" çıkıyor ve bekliyor. Şöyle deneyebilirsin. DVD den açarken f8 e basıp kurulum yaptığın diski seç, entera basmadan -v -f gir bu sayede elmalı ekran gelmez, nerde çakıldığını görürsün. Onun resmini çek cep tel ile falan yolla buraya.
  • Kurabildim ancak bu seferde, usb mouse çalışmıyo ilginç. Klavye ve Mouse'u set almıştım kablosuz, aynı Usb girişi ile çalışıyolar. Ancak klavye çalışıyo, mouse çalışmıyo anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dmitri Karamazov -- 19 Şubat 2012; 15:44:36 >
  • quote:

Ben şöyle söyliyim. Boot bulamadığı için "-" çıkıyor ve bekliyor. Şöyle deneyebilirsin. DVD den açarken f8 e basıp kurulum yaptığın diski seç, entera basmadan -v -f gir bu sayede elmalı ekran gelmez, nerde çakıldığını görürsün. Onun resmini çek cep tel ile falan yolla buraya.

MAC OS X 10.8 DAĞ ASLANI HACINTOSH KURULUMU ANLATIM.

Bundan sonrada res atıyor

Bırde Hardware info da driverlerin sadece birkaçı sorunsuz gözüküyor diğerlerinde de error yazıyor çoğunda sorun bundan olabilir mi ve nasıl çözeceğim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spader -- 19 Şubat 2012; 19:39:52 >

• Hocam kurduğun disk ayvayı yemiş diyor :))

sistemi açarken -s ile açıyorsun

eğer açılırsa fsck -fy komutunu verip enter la uyguluyorsun. Diski düzeltebilirse düzeltiyor. Düzeltemez ise o diske güzel temiz bir bölümleme ile güzelce bir format atıp yeniden deniyorsun.
  • quote:

Hocam kurduğun disk ayvayı yemiş diyor :))

eğer açılırsa fsck -fy komutunu verip enter la uyguluyorsun. Diski düzeltebilirse düzeltiyor. Düzeltemez ise o diske güzel temiz bir bölümleme ile güzelce bir format atıp yeniden deniyorsun.

Hocam zaten sildim tekrar yükledim o hdd den. Bir tane daha var şimdi hdd orayı denicem de oda 250 gb. Benim 1 tb liğe kurmam gerek. Dediğin şeyide deendim düzeltmedi. Vallahi uyuz oldum söküp atıcam en sonunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spader

quote:

Hocam kurduğun disk ayvayı yemiş diyor :))

Hocam zaten sildim tekrar yükledim o hdd den. Bir tane daha var şimdi hdd orayı denicem de oda 250 gb. Benim 1 tb liğe kurmam gerek. Dediğin şeyide deendim düzeltmedi. Vallahi uyuz oldum söküp atıcam en sonunda.

hocam sistemin tam olarak ne ? yanlış bir yol izliysun sanırım kurmak için yok olmuyorsa getir bana 20 dakikada ful kurup teslim edeyim sana

• quote:

quote:

Ben şöyle söyliyim. Boot bulamadığı için "-" çıkıyor ve bekliyor. Şöyle deneyebilirsin. DVD den açarken f8 e basıp kurulum yaptığın diski seç, entera basmadan -v -f gir bu sayede elmalı ekran gelmez, nerde çakıldığını görürsün. Onun resmini çek cep tel ile falan yolla buraya.

Bırde Hardware info da driverlerin sadece birkaçı sorunsuz gözüküyor diğerlerinde de error yazıyor çoğunda sorun bundan olabilir mi ve nasıl çözeceğim?

hdd nin böyle bir hata vermesi ilginç disk utulity ile low level format atılması gerekiyor sata portlarını deiştir bir şekilde diski fabrika ayarlarına döndürmek ve yeniden denemek gerekiyor

• Deniyim bi hocam. Olmazsa getiriyim valla cok makbule gecer. İst densin dimi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: andromeda9

quote:

quote:

hdd nin böyle bir hata vermesi ilginç disk utulity ile low level format atılması gerekiyor sata portlarını deiştir bir şekilde diski fabrika ayarlarına döndürmek ve yeniden denemek gerekiyor

Disk utility de low level format diye birşey yokki. Şuan mac os extended journaled seçili hangisini seçiceğimide bilmiyorum açıkcası. diski boşaltıyorum ama öyle bi seçenek göremedim

• Arkadaşlar kurulumu yaptım pc ye reset attım. ''hduntitled'' diye (untitled diye açtım kurulumda) entere bastım bu kez ekran açılmıyor. boot kısmı cıktı oraya birşeymi yazmak gerekiyor nedir çözümü ??

http://imageshack.us/photo/my-images/820/20120220004627.jpg/#

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spader -- 20 Şubat 2012; 1:00:58 >
  • Erkanda yazıyor zaten :))

Başlatmak için entera bas, verbose mod için -v yaz enter a bas falan filan diye..

Bak arkadaşım sana prosedürü yazayım. Belliki yanlış yaptığın bişeyler var..

Çektiğin DVD Hazard 10.6.6i dir diye tahmin ediyorum.

Bununlan açıyorsun sistemi, welcome ekranına geliyorsun. Umarım buraya kadar gelmişindir.
    Üst menüden Disk Utility aracını seçiyorsun.
    Program açılınca sol tarafta diskini göreceksin.
    Bunu seçip, sağ taraftan partition sekmesine gidip bunu bölümlere ayırıyorsun. Kaç bölüm istiyorsan CURRENT yazan yerden seçeceksin. Format tipi de MAC OS X EXTENDED JOURNALED olacak. İş bitince kapatıyorsun bu uygulamayı. Welcome ekranına geri dönüyorsun.
    Diski seçip ileri diyorsun, sol köşede customize göreceksin. Ordan önce chamelon RC5 i, ve donanımın ile ilgili sürücüleri seçiyorsun. Senin donanımından farklı bişey seçme, eğer yoksa listede boş geç.
    Yamalardan, RTC, IOATA-SATA FIX, IOAHCI FIX, JMICRON ATA vs. seçiyorsun ve kuruluma başlıyorsun. Kurulum bitince restart edince sistem dvd yi çıkarıyorsun. Tam açılırken f8 yapıp -v -f giriyorsun, sonra bakıyoruz ne oluyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 20 Şubat 2012; 12:29:19 >

• quote:

Erkanda yazıyor zaten :))

Başlatmak için entera bas, verbose mod için -v yaz enter a bas falan filan diye..

Bak arkadaşım sana prosedürü yazayım. Belliki yanlış yaptığın bişeyler var..

Çektiğin DVD Hazard 10.6.6i dir diye tahmin ediyorum.

Bununlan açıyorsun sistemi, welcome ekranına geliyorsun. Umarım buraya kadar gelmişindir.
    Üst menüden Disk Utility aracını seçiyorsun.
    Program açılınca sol tarafta diskini göreceksin.
    Bunu seçip, sağ taraftan partition sekmesine gidip bunu bölümlere ayırıyorsun. Kaç bölüm istiyorsan CURRENT yazan yerden seçeceksin. Format tipi de MAC OS X EXTENDED JOURNALED olacak. İş bitince kapatıyorsun bu uygulamayı. Welcome ekranına geri dönüyorsun.
    Diski seçip ileri diyorsun, sol köşede customize göreceksin. Ordan önce chamelon RC5 i, ve donanımın ile ilgili sürücüleri seçiyorsun. Senin donanımından farklı bişey seçme, eğer yoksa listede boş geç.
    Yamalardan, RTC, IOATA-SATA FIX, IOAHCI FIX, JMICRON ATA vs. seçiyorsun ve kuruluma başlıyorsun. Kurulum bitince restart edince sistem dvd yi çıkarıyorsun. Tam açılırken f8 yapıp -v -f giriyorsun, sonra bakıyoruz ne oluyor..

Hocam denedim bir daha denicem bolumlere ayirmamistim oyle deniyim birde. Birde bi forumda gordum. Eger vista yuklu ise (win7 yukluydu ama 2008 de yazmis o zaman win 7 yoktu.) EasyBCD yi pc ye indirip HDD ile ilgili ayari yapin diyor. Eger yapmazsaniz sistem duzgun yuklense bile acilmayacaktir yaziyor. Bir sorun olurmu ?

• Hocam yukledim customizeden dediklerini sectim. Yanlız RTC yi secmedim oda yoktu. Neyse kurulum bitti pc res atti baslamadan f8 e basip (İlk kez gordugum yerde bir disk simgesinin altinda hdd de actigim kullanici adim yaziyordu) boot kismina -v -f girdim
    Biraz komut yazisindan sonra ekran siyah bir sekilde kaldi. Graphic ayarlarini ellemedim hic bilmedigim icin. Daha dogrusu biliuorum Amd radeon hd 6970 ama yoktu sorun o yuzdenmiki. Yoksa sorun bendemi :)

ve ardından siyah ekran..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spader -- 20 Şubat 2012; 15:24:06 >

• bunu mesela dvd'ye yazdırdık normal pc ler açamıyo diye biliyorum efi boot cd ile açılırmı ?
    Ekleme:benim nvidia ekran kartını tanımıyor normalde 10.7.x de intelin ekran kartımıymış neymiş etkinleştirince oluyormuş o nasıl oluyor işlemcim intel i5 2410m

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senel2002 -- 20 Şubat 2012; 15:02:11 >
  • arkadaşlar HD 3850 ait ekran kartlarını Mac OSX lion tanıyor mu ? sorun var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender

arkadaşlar HD 3850 ait ekran kartlarını Mac OSX lion tanıyor mu ? sorun var mı

bildiğim kadarıyla direk tanımıyor, kext yüklemek gerek herhalde ama emin değilim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.