Şimdi Ara

MAC OS X 10.8 DAĞ ASLANI HACINTOSH KURULUMU ANLATIM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
3
Favori
19.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Henüz hiç bir yerde bu kurulum yok arkadaşlar, malum yeni çıktı geliştirici sürümü. Yine her zaman ki gibi çok zor bir kurulum değl. Hazırlık yapıyorum, gün içinde burdan anlatımı yapacağım. Hem gerçek sisteme, hem sanal sisteme nasıl kuracaz burdan bulabilirsiniz.

Şu an için ön izleme sürümü olduğunu unutmamak lazım. En azından kurma denemeleri yapıp esas sürüm çıktığında sistemimiz yeterlimi değilmi, kurabilecekmiyiz şeklindeki soruları kafamızdan atmış oluruz.

Gözüme çarpan pek çok yenilik var.. :)) Dosya kopyalarken her dosyanın üstünde ilerleme çubuğu çıkıyor minik minik, ileriki versiyonlarda dururmu bilmiyorum ama çok hoş. Onun dışında Launchpad e arama kutusu koymuşlar, sistemi kapatırken yada logout olurken her seferinde işaretlemek zorunda olduğumuz reopen windows dalgası nihayet nasıl bırakırsak öyle kalıyor. Falan filan..

1-2 resim ekleyim.

Bunlar imzamdaki MAC üzerinde VirtualBOX ile Hackintosh olarak kurduğum sistemin resimleri. İmzamdaki PC ye kurmak için hazırladığım setuptan yaptığım için MAC içinde HACK oldu :) Windows altında da kurmak isterseniz değişen bişey yok.

VIRTUALBOX GÖRÜNTÜLERİ

MAC OS X 10.8 DAĞ ASLANI HACINTOSH KURULUMU ANLATIM. MAC OS X 10.8 DAĞ ASLANI HACINTOSH KURULUMU ANLATIM. MAC OS X 10.8 DAĞ ASLANI HACINTOSH KURULUMU ANLATIM. MAC OS X 10.8 DAĞ ASLANI HACINTOSH KURULUMU ANLATIM.

Bunlarda imzamdaki PC ye kurulmuş gerçek görüntüler. İmzadaki donanımı sorunsuz full destekliyor.. Bu herifler git gide PC versiyonunu da çıkaracaklar sanırım :))

HACINTOSH GÖRÜNTÜLERİ

MAC OS X 10.8 DAĞ ASLANI HACINTOSH KURULUMU ANLATIM. MAC OS X 10.8 DAĞ ASLANI HACINTOSH KURULUMU ANLATIM.

KURULUM HAZIRLIĞI

Bu iş için öncelikle hali hazırda kurulu bir HACKINTOSH yada MACINTOSH sahibi olmalı ya da bir arakdaşınızdan yararlanmalısınız. Sisteminde yada çevresinde hiç bir şekilde OSX86 kurulu olmayan arkadaşlar malesef ilerki dönemleri bekleyecek.

İlk önce 2.mesajda arkadaşımızın verdiği linkten, yanihttp://imzdl.com/# adresinden OS X 10.8 Mountain Lion Developer Preview 1 (Fixed) isimli dosyayı çekiyoruz. Dosya DMG uzantılıdır. Bunu isoya çevirip kurayım falan diye uğraşmayın saçma sapan bir dosya çünkü :) Zaten kurulu HACK yada MAC varsa DMG olması sorun olmayacaktır.

Kurulumu hazırlamadan önce kurulum dosyalarını atacağımız bir disk ayarlıyoruz, hızlı USB disk de olabilir. Veya kullandığınız diski diskutility yardımı ile parçalara bölüp resize edebilirsiniz. Virtualbox da ben öyle yaptım.

Nasıl yapıyoruz ??

Siseminizde Snow Leopard yada Lion olduğunu ve bunun bir tane diskte GUID partition olarak yüklendiğini varsayıyoruz. Zaten GUID değilse resize yapamayız. Disk Utilityden fiziksel diski seçip, parititon sekmesine gidiyoruz. Şemanın alt kısmında + - tuşları vardır. + tuşuna basarak mevcut partition'u önce 2 ye, sonra o bölüneni seçerek onuda 2 ye bölüyoruz. İte çeke ya da sizebox a GB cinsinden değerlerini girip apply tuşuna basıyoruz. Diski bölerken şu anki sisteminize verebildiğiniz en büyük boyutu verin, 2. bölüme kurulum yapacaz burası 20gb olsa yeter, 3. ve son bölüm setup hazırlayacağımız bölüm 5.5-6 GB yeterli.

Bu verdiğimi bir kez yaparsanız bundan sonraki tüm kurulumlarınız için bu 3 alanı kullanabilirsiniz. DVD ye yaz ıvır zıvır uğraşmazsınız. O yüzden karışık gibi görünebilir ama çok kolay.

Resize videosu bu linkte mevcut.http://www.youtube.com/watch?v=GQ2bcyLpKTE

Eğer bu zor derseniz USB disk de kullanabilirsiniz. Ama her halikarda DAĞ ASLANINI şu an için birincil sistem yapmayacağınız için Sistem diskinizi Disk util ile en az 2 ye böleceksiniz. Yine bölerken DA nına 15Gb ayırsanız yeter.

Başlıyoruz.

Verdiğim paketin içindeki showallfiles uygulamasını çalıştırıp tüm gizli dosyaların görünmesini sağlıyoruz. Daha sonra çektiğimiz DMG ye tıklayıp mount ediyoruz, içinde bir sürü dosya göreceksiniz. Basesystem.dmg dosyası soluk olarak görünecektir. Buna tıklayıp bunu da mount ediyoruz. Disk utility yi açıyoruz, sol taraftan base system i seçiyoruz, sağ taraftan eklemlerden restoreye geliyoruz ve sol tafartaki basesystem i source kısmına sürüklüyoruz. Destination kısmına da daha evvel parçalara ayırdığımız diskin en küçük parçasını ya da usb diskimizi sürükleyip bırakıyoruz. (USB diskin daha evel GUID olarak bölümlenip mac os x extended journled oalrak formatlandığından emin olun.) Restore tuşuna bastığımızda 1-2 dakka içinde masaüstünde MAC OS X BASE SYSTEM isminde bir disk oluşacak. Bilmdiğimiz HDD şeklinde. İsmini SetupHDD şeklinde değişitrebilirsiniz.

Bunu açıyoruz ve system/install klsörüne gidiyoruz, burda packages isminde bir kısayol mevcut. Onu siliyoruz. Daha evvel download ettiğimiz dosyanın içindeki package isimli klasörü buraya kopyalıyoruz. Az bişey kaldı.

Yine verdiğim pakeetteki extra klasörünü SetupHDD diskine kopyalıyorsunuz. Verdiğim paketteki bootloader i şu an kullandığınız ana sisteme kuruyorsunuz. Asla başka bootloader çekip kurmayın. Kexts.com da daha yenisi görülüyor fakat çalışmıyor bilginiz olsun.

Şimdi elimizde ne oldu;

1 tane şu an aktif olarak kullandığımız sistem diski (3 e böldük ufak ufak)
    1 tane bu diskten oluşturduğumuz 15gb lik DAĞ ASLANI kurulumu için ayırdığımız bölüm.
    1 tane SetupHDD ismini verdiğimiz 5-6GB lık bölüm. Bu bölüme kurulum dosyalarımızı ve extra klasörünü attık, bootloader i de şu an kullandığımız diske yükledik.

KURULUM

Sistemi restart ediyoruz, açılışta f8 yardımıyla boot menüsüne ulaşıyoruz. Menüde yeni oluşturduğumuz SetupHDD yi de görebilmeniz gerek. -v -f ile ya Allah diyip başlıyoruz setup'a. Burdan sonrası bildiğiniz şeyler, Welcome gelince diskutility den 15gb lık ayırdığımız kısmı seçiyoruz. Daha sonra ileri ileri ileri.. şeklinde gidiyoruz. Yaklaşık 15 dk da kurulum bitiyor.

Tekrar restart ediyoruz, şimdi 15gb lık kısımda görünmeli boot menüde. AMAN DİKKAT henüz burayı seçmiyoruz, çünkü extra klasörü yok henüz içinde. O yüzden sistemi yine 1.bölümden yani aktif olarak kullandığınız bölümden açıyoruz. İster verdiğim extrayı, ister daha evvel setuphdd ye kopyaladığınız extrayı yeni kurulum yaptığımız 15gb lik DAĞ ASLANI diskine kopyalıyoruz.

Tekrar restart, bu sefer menüden DAĞ ASLANINI seçip kurulumu dil/klavye/kullanıcı adı vs.. girdiğimiz bölümleri geçerek bitiriyoruz. Hayırlı olsun..

Sanal'a kuracaklar verdiğim extra klsöründeki voodoohda.kext dosyasını kopyalamasın, KP veriyor..

Şimdi tabi her donanımda şak çalışacak diye bir durum söz konusu değil. Öncelikle şu an LION'u sorunsuz çalıştıran sistemler pek sorun çıkarmayacak. Tek sorun eski model ekran kartları olabilir ama onlarında kext i falan ilerde bulunacaktır.

Şu an sadece DualCORE 64bit işlemci ve üzeri, 2007 den sonra çıkan ekran kartları destekleniyor. Geriside sizin şansınız.

Paketi burdan çekebilirsiniz..
    http://www.box.com/s/iqol3uivd8ef8sbjyjpx

ShowAllFiles
    http://www.box.com/s/8g1d6itqfyvl4kn5ym4e

Belki ilgilenirsiniz, yabancı bir anlatım.
    http://thetecherra.com/2012/02/17/tutorial-run-os-x-mountain-lion-10-8-on-a-pc-hackintoshosx86-from-start-to-finish/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 18 Şubat 2012; 14:02:57 >

• dmg için link te verelim, incelemeni bekliyoruz.

http://imzdl.com/
  • yok artık bu ne hız?
  • dağ aslanı beklesin biraz daha lion kuralı 3 ay oldu.
  • bug varmı murat izlenimlerin nasıl ?
  • Valla liondan iyi çalışıyor... :)) Yine oyalıyorlar milleti dandik LION ile.. Bu yazdıklarımın tümünu ML ile yapıyorum şu anda. 2 saatir açık aşağı yukarı, 3 tane film çektim, bir yandan bu işi yapıyorum, güzel yani. Bakacaz görecez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 17 Şubat 2012; 21:11:06 >
  • lionda düzeldi 10.7.3 güncellemesi ile deilde direk app den 10.7.3 ile kurulum yapınca çok düzeldi ben daha önce güncelme ile yükseltmiştim ama yarım saat dayana bilmiştim sonra direk 10.7.3 kurunca şaşırmıştım apple genelde beta ürünlerde çuvallıyor zaten buda lionun adı deişmiş hali dağ aslanına ayıp olmasın diye çıkrtmışlar galiba en karizmaik kediyi atlamalaı kediye ayıp olurdu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet 10.7.3 gerçekten iyi gibi. Bu 10.8 de aynı yani eksiği yok 10.7.3 den. Birtek NTFS diskleri görmüyor. ntfs.kext dosyasını çıkarmışlar içinden. Ne sebeple yapıldı bilmiyorum. Belki doğal NTFS desteğimi verecekler acaba.
  • murat sen hackintosh olarak kurdunmu birde yeni fakesmc çıktımı sonuçda kernel deişti 10.7 de kullandığımız kext ile çalışmaz muhtemelen smbios dosyasınıda deiştirmmiz gerekecek yarın kısmetse kurup sonucu burda paylaşırım
  • Arkadaşlar bende geçicem bir türlü geçemedim sırf pc de mac e geçebilmek için dün gidip İntel core i7 2600 soket 3.4 ghz işlemci aldım. Bi kaç deneme yaptım 10.4.6 snow leopar da ama gene olmadı. Boot dan dvd yi okutup ''-v'' yapıyorum karman çuman yazılar cıkıp arkada apple amblemi duruyor ve kalıyor öyle. i7 için bi kurulumu yokmu bu illetin valla bitirdi beni Ekran kartı Amd radeon hd 6970, sorun o yüzden miki ? Nvdia da sorun cıkmıyor diyolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: andromeda9

murat sen hackintosh olarak kurdunmu birde yeni fakesmc çıktımı sonuçda kernel deişti 10.7 de kullandığımız kext ile çalışmaz muhtemelen smbios dosyasınıda deiştirmmiz gerekecek yarın kısmetse kurup sonucu burda paylaşırım

Verdiğim resimlerin 2.sırası, yani 1920x1080 olanlar hacintosh, imzamdaki e5300 + 9800gt li sistem. Lion da çalışan kextler aynen çalışıyor.. Problem yok..

Tek ihtiyaç bootloader, onuda verdim zaten. Kexts.com da daha yenisi mevcut ama UID hatası verip çakılıyor. Kexts.komdan da çekerseniz 1820 10.8 olanı çekeceksiniz. 1822 yi değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spader

Arkadaşlar bende geçicem bir türlü geçemedim sırf pc de mac e geçebilmek için dün gidip İntel core i7 2600 soket 3.4 ghz işlemci aldım. Bi kaç deneme yaptım 10.4.6 snow leopar da ama gene olmadı. Boot dan dvd yi okutup ''-v'' yapıyorum karman çuman yazılar cıkıp arkada apple amblemi duruyor ve kalıyor öyle. i7 için bi kurulumu yokmu bu illetin valla bitirdi beni Ekran kartı Amd radeon hd 6970, sorun o yüzden miki ? Nvdia da sorun cıkmıyor diyolar

Hocam 10.4.6 yı nerden buldun Allahını seversen :)), Win 98 gibi bişey o yaw.. Nerden tanısın i7 yi.

Senin yapacağın, en az 10.6.6i snow leopard çekip üstüne 10.6.8 e update yapacan. Yanlız dikkat update yaptıktan sonra sleepenabler.kext dosyasın silmen lazım. Yoksa KP alırsın. Bir çok kişi bu durumdan yakınıyor, update yaptım açmadı diyor. Sebebinin de bu olduğunu söyleyelim burdan.

Kesmesse 10.7.2 LION kurup üstüne 10.7.3 yapacan. Bunun için üst konu mevcut. iatkos L2 idi sanırım bunu çekip kurabilirsin.

Bunları bir yap, sonra yine görüşürüz..

• quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

quote:

Orijinalden alıntı: spader

Arkadaşlar bende geçicem bir türlü geçemedim sırf pc de mac e geçebilmek için dün gidip İntel core i7 2600 soket 3.4 ghz işlemci aldım. Bi kaç deneme yaptım 10.4.6 snow leopar da ama gene olmadı. Boot dan dvd yi okutup ''-v'' yapıyorum karman çuman yazılar cıkıp arkada apple amblemi duruyor ve kalıyor öyle. i7 için bi kurulumu yokmu bu illetin valla bitirdi beni Ekran kartı Amd radeon hd 6970, sorun o yüzden miki ? Nvdia da sorun cıkmıyor diyolar

Hocam 10.4.6 yı nerden buldun Allahını seversen :)), Win 98 gibi bişey o yaw.. Nerden tanısın i7 yi.

Senin yapacağın, en az 10.6.6i snow leopard çekip üstüne 10.6.8 e update yapacan. Yanlız dikkat update yaptıktan sonra sleepenabler.kext dosyasın silmen lazım. Yoksa KP alırsın. Bir çok kişi bu durumdan yakınıyor, update yaptım açmadı diyor. Sebebinin de bu olduğunu söyleyelim burdan.

Kesmesse 10.7.2 LION kurup üstüne 10.7.3 yapacan. Bunun için üst konu mevcut. iatkos L2 idi sanırım bunu çekip kurabilirsin.

Bunları bir yap, sonra yine görüşürüz..

:) Eyvallah hocam sağol umarım olur valla kaç dvd heba ettim bunun için. Onu bırak işlemci değiştirdim. Yani ya geçicem mac e ya geçicem Sağol tekrar

• HP Pavilion dv5 1021et için düşünüyorum mümkün müdür?
  • İndirdim ama üşeniyorum valla yüklemeye xMove ile yüklenebilir diye düşünüyorum, doğru mudur Murat Hocam?
  • LG A510 bu laptop a hackintosh kurulum şansı varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖzeDönükZeka

İndirdim ama üşeniyorum valla yüklemeye xMove ile yüklenebilir diye düşünüyorum, doğru mudur Murat Hocam?

Denemek lazım bişey diyemem. LION nun yapısından farklı bu DMG dosyasının içi. LION dan installESD falan çıkıyordu. Bunda öyle bişey yok.
  • Arkadaşlar cihaz modeli söyleyip kurulurmu diye sormayın. Benim cihazın modelinden içinde ne olduğunu bilmem imkansız. Bunun dışında bu konu henüz ALPHA aşamasındaki bir işletim sisteminin ön hazırlık konusu. Sisteminize OSX86 kurmak istiyorsanız ÜST KONU veya birden fazla bulunan ANA KONU lara bakınız. Bunun dışında google a OSX86 HCL yazarak çıkan wiki sitelerinde donanımınızı aratabilir, sisteminizin uygun oup olmadığını anlayabilirsiniz.

Benim söyleyebileceğim tek şey, eğer loptopa kurmak istiyorsanız yeni modellere çok zor kurulduğu, kurulsada adam gibi çalışmadığıdır. OSX86 bana göre en yi desktop cihazlarda çalışmakta. Loptoplarında eski modellerinde. Yeni işlemcili, çift grafik kartlı loptoplar sorun çıkarıyor. Şansınıza biraz da tabi.
  • Bu versiyon hakikaten çok güzel görünüyor henüz bende kurmadım ama bu akşam lion kurulu makinamda denemeyi düşünüyorum. Muhtemelen buradaki anlatımla sorunsuz kurarım. IOS 5 ile birlikte gelen bazı özellikler bu versiyona da eklenmiş sanırım. Komple bir entegrasyon oluşmuş. Apple bilgisayar tablet ve telefon üçlüsünü tekeline alıyor görünüyor ve hakkını da veriyor.
  • Videolarından lanse edilen özellikleri kullanabilmek için tacpad'e ihtiyac olsada yinede yeni sürümler her zaman daha iyi ve güzel olanı kullanıcıya verecekdir emeğin için teşekkürler Smok
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.