Şimdi Ara

Mac OS X - Güncelleme Gerekliliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir bilgisayar kullanıyorum şu an mac os x, işlemci 3.06 ghz inter core i3, bellek 4gb 1333mhz ddr3

Bilgisayarda ne program açsam artık sizin mac'i desteklemiyoruz, güncelleyin diyor. Ben software uptade yaparken zaten güncel diyor. Ben bu bilgisayarı nasıl güncellerim? Güncellemem gerekli midir? İlk defa mac kullanıyorum pek hakim değilim, yardımlarınızı bekliyorum.

İyi çalışmalar

• Hangi model mac miş bu
  • Sorunun işletim sistemi ile ilgili de olabilir, öncelikle kullandığın bilgisayarın modelini ve işletim sistemini yaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 9 Haziran 2017; 21:29:58 >
  • Model Name: iMac
    Model Identifier: iMac11,2
    Processor Name: Intel Core i3
    Processor Speed: 3.06 GHz
    Number Of Processors: 1
    Total Number Of Cores: 2
    L2 Cache (per core): 256 KB
    L3 Cache: 4 MB
    Memory: 4 GB
    Processor Interconnect Speed: 5.86 GT/s
    Boot ROM Version: IM112.0057.B00
    SMC Version (system): 1.64f5
    Serial Number (system): W80500EAHJV
    Mac OS X version 10.6.8

Başka ne bilgi vermem gerekiyor? O bilgiye nasıl erişebileceğimi de söylerseniz sorarken çok sevinirim. Umarım bir yardımınız dokunur.
    İyi günler
  • 10.6.8de App Store olması lazım arama yerine El Capitan yazıp indirin daha sonra launchpad'den OS X yükleyiciyi çalıştırıp adımları izleyin. Daha sonra aynı şeyi Sierra (10.12) için yapın.

Direkt olarak 10.12ye yükseltmek için 10.7.5 gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neselihayalet kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarında tahmin ettiğim gibi, 10.6.8 (Snow Leopard) yüklü MacOS çoğu programları 10.8 (Montain Lion) altındaki işletim sistemlerinde çalıştırmıyor, güncelleme istemesi de ondan kaynaklanıyor. İşletim sistemi yazılımını AppStoreden ücretsiz güncelleyebilirsin. Bende de en son 10.7.5 (Lion)'a kadar yükseltilebilen 2006 çıkışlı bir laptop var oradan biliyorum. Senin bilgisayarın 2010 çıkışlı en son işletim sistemi sürümüne (Sierra 10.12)'ye kadar destekliyor.
    http://www.everymac.com/systems/apple/imac/specs/imac-core-i3-3.06-21-inch-aluminum-mid-2010-specs.html

Güncelleme ile ilgili detaylı bilgi: https://support.apple.com/tr-tr/HT201541
    https://www.apple.com/tr/macos/how-to-upgrade/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 10 Haziran 2017; 12:5:55 >

• @cmldrs Evet hocam ama ben 10.8 e güncelleyemiyorum. Sierra'ya güncelleme yapmam için OS X 10.7.5 ve üstü lazım. Ben bu işlemi gerçekleştiremiyorum. Software update yapamıyorum, zaten güncel diyor. Appstore'da başka versiyonu yok mac os'un.

@açmayın-bağıran-karı Dediğin şekilde el capitan'ı göremiyorum, çıkmıyor. Sadece sierra çıkıyor o da güncelleme yapmıyor. Apple'ın sitesine girip bakıyorum bu sefer de appstore yönlendirmesi yapıyor, appstore yönlendirmesi yine karşıma o 10.7.5 yüklü olması gerek sorunu çıkıyor.

Bu update işlemini bir şekilde hallettim diyelim, dosya falan silinmez değil mi? Aynı şekilde devam eder yani çalışmaya? Bir de hangi bilgiler gerek bana ekstra bir şey gerekecek mi bu update işlemi sırasında? Kusura bakmayın sizi de yoruyorum ama cidden rahatsız olmaya başladım durumdan

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O zaman torrentten El Capitan yükleyiciyi indirip deneyin hocam. Linki pmden atıyorum inceleyin bi. Yükseltme yaparken dosyalar, ayarlar vs. silinmiyor.
  • açmayın-bağıran-karı kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam çok teşekkürler. Bekliyorum mesajınızı
    Sanırım güncelle deyince AppStore'a bağlanıyor, AppStore'dan indirmek için Apple kimliği ile giriş yapmak gerekiyor.
  • açmayın-bağıran-karı kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi Mac modelini kullanıyorsunuz? MacOS konusunda size bazı sorularım olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whippoorwill

Hocam hangi Mac modelini kullanıyorsunuz? MacOS konusunda size bazı sorularım olabilir.

6 senelik hackintosh tecrübesi hocam

Onun dışında tamire gelen macbooklarla uğraşmışlığım da var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: açmayın-bağıran-karı

quote:

Bende yeni MacOS kullanmaya başladım. Daha önceden de tecrübem vardı ama çok yüzeyseldi. Şimdilik kendimi geliştirmeye çabalıyorum. Ara sıra rahatsız ederim sizi artık.

• quote:

quote:

quote:

Bende yeni MacOS kullanmaya başladım. Daha önceden de tecrübem vardı ama çok yüzeyseldi. Şimdilik kendimi geliştirmeye çabalıyorum. Ara sıra rahatsız ederim sizi artık.

Her zaman hocam. Siz de benim gibi Microsoft'tan tamamen kurtuldunuz sanırım
    Sırf inadıma Apple'ın ofis uygulamalarını kullanmaya alıştırdım kendimi ben, o kadar sevmiyorum MSyi

• quote:

quote:

quote:

quote:

Her zaman hocam. Siz de benim gibi Microsoft'tan tamamen kurtuldunuz sanırım
    Sırf inadıma Apple'ın ofis uygulamalarını kullanmaya alıştırdım kendimi ben, o kadar sevmiyorum MSyi

Kesinlikle hocam.

Tamamen kurtuldum Microsoft'tan. Bir Onedrive kaldı o işte de en iyisi onlar vazgeçemiyorum.

Konuyu çok dağıtmadan birde teşekkürlerimi ileteyim size.

Hocam n'aptınız güncellemeyi, yapabildiniz mi, aynı sorunu biz de yaşıyoruz, torrent'ten gelen uygulama işe yaradı mı?
  • @neselihayalet güncellemeyi yapadursun, arraken ben de başka bir çözüm buldum sanırım. Aşağıdaki şu bağlantıya

https://itunes.apple.com/app/os-x-el-capitan/id1147835434?mt=12

tıklayınca iTunes'tan El Capitan'ı indirebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: kibritucu

@neselihayalet güncellemeyi yapadursun, arraken ben de başka bir çözüm buldum sanırım. Aşağıdaki şu bağlantıya

https://itunes.apple.com/app/os-x-el-capitan/id1147835434?mt=12

tıklayınca iTunes'tan El Capitan'ı indirebilirsiniz.

Günaydın hocam :D

Direkt store üzerinden ulaşamamıştım bu veriye. O nedenle işe yaradı torrent dosyası. Bunu görmek için app store'a girmek gerekiyormuş. Ofiste bilen yoktu şifreyi, bilen kişi ofiste değildi. Evet bu da bir çözümmüş şimdi şifreyi sorup denedim de

Teşekkür ederim hocam bilgilendirme için, pc güncellendi şu an, sevindim ya mutluyum valla

İyi günler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.