Şimdi Ara

Mac OS X SnowLeopard (10.6.1) Kurulum YARDIM...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
7.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Windows 7 işletim sistemi kullanıyorum hdd iki bölümden oluşuyor, D'yi ikiye ayırıp oraya SnowLeopard kurmak istiyorum dün gece biraz ugraştım beceremedim...
    Bu arada indirdigim sürüm sanırım 10.6.1
    Yapmam gereken adımları sıralayla yazarsanız kurulumu tamamlayabilicegime eminim...
    İngilizce oldugu için bir noktadan sonra yanlış birşey yaparım diye korkuyorum...

Sistem özelliklerim,

• Intel® Centrino® 2 İşlemci Teknolojisi
    - Intel® Core ™ 2 Duo İşlemci P7450
    - İşlemci hızı 2.13 GHz, 3MB L2 cache, 1066 MHz FSB
    - Intel® PM45 Chipset
    - Kablosuz Ağ Bağlantısı 802.11 b/g - Pro Wireless 5100
    • Orijinal Windows®7 Home Premium
    • 4 GB DDR2 800 MHz Bellek
    • 320 GB SATA Harddisk
    • 15.4" WXGA (1280x800) TFT Renkli Ekran
    • 1 GB Nvidia Geforce GT 130M Ekran Kartı
    • 2.0MP Web Camera
    • DVD ± RW DUAL
    • Bluetooth
    • PCI-e Mini Card
    • Multi Card reader (MS/MS PRO/MMC/SD)
    • 3X USB 2.0 port, 1X eSATA Combo, 1X HDMI

İşin ehli olan arkadaşlardan yardım bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaB0 -- 10 Ocak 2010; 12:17:11 >

• Kurulumu tamamladım ancak bir sorunum var. Kurulum bittikten sonra bilgisayar yeniden başlıyor ve siyah ekranda takılıp kalıyor. Win7'ye veya Snow Leopard'a girilemiyor..
    Win7 için dvdsini takıp, onarım yapıp başlangıcı kurtarmam gerekiyor.. Win7 sorunsuz şekilde açılıyor ancak Mac için işletim sistemi seçebilcegim o ekran gelmiyor..
    Mac için hdd'imi 3e ayırdım..
    C - Win7
    D- Depo
    M- Macintosh

Win7den bilgisayarımı açıp M sürücüsünü göremiyorum, ancak Bilgisayar Yönetiminden görebiliyorum... Depo'yu birincil olarak görüyor sanırım sorun burda ve nasıl Mantıksal yapılır bulamadım..
    Resmini aşagı ekliyorum cvb verirseniz sevinirim...

• Merhabalar,

Snow leo şu an için 32 bitte çalıştırılabiliyor (naçizane bilgim dahilinde sorunsuz olarak 64 bitte çakılıyor kernel hatası veriyor) 32 bit boot etmek içinde eski bootloaderlar kullanılıyor. Bunlarla boot ediliyor. Bootloader 1_2 gibi. eğer chamelon 2.0 veya üzeri bir bootloader kurarsan açılışta disklerini görebilirsin. Ama sl açılırmı ona bişey diyemeyeceğim. Denemen lazım. Genelde snow için ayrı bir disk öneriyorlar kurulumda. O zaman sorunsuz kullanabiliyorsun. Leopard kurdunuzmu 10.5.8 in snowdan çokta aşağı kalır bir yanı yok hani :)) hem boot sorunuda yok chamelon la sorunsuz kullanabilirsiniz. 10.6.3 beta yayınlandı yakında çıkar belki ondan sora çözüm bulunabilir.

Tekrardan kolaylıklar...
  • Bu sabah 2 kere 10.5.8 sürümünü kurdum,
    Kurulum sorunsuz şekilde oldu, Yeniden başlat yapınca çeşitli dillerde Hoşgeldiniz yazısı karşıma geldi touchpad ve klavyeyi tanıyamıyor touchpad yerine kablosu mouse'u gördü klavyeyi göremedi..
    Fare adaptörünü çıkarıp takınca klavyeyide görür gibi geçti ancak bu kezde "ıdentifying your keyboard" die birşeyi tanımaya çalışıyor, o kısım bir türlü bitmiyor.. O yüzden ben bi türlü masaüstüne ulaşamıyorum

Senin dedigin chamelon olayı nedir biraz açıklarmısın...
  • klavye ve mouse ikiside usb olsun biri ps2 oldumu sorun yaşadım ben kendimden biliyorum
  • bios'dan ayarlamayla halloldu o kısımları geceli çok oldu gerçi.. Empire efi yöntemiyle kurulum tamamladım herşey sorunsuz fakat usb portlarından bir çalısıyor dieri çalısmıyordu..
    Tekinde mouse digerinde wireless adaptör kullanmam gerekiodu.. Sayısını hatırlamadıgım kadar çok kext ve karnel panic'den sonra usandım, dün itiariyle tekrardan win7'e döndüm.. Macosx maceram şimdilik bu kadar :S
    Çok şey kaptım yanlız..
  • http://www.osx86project.org/ konu ile ilgili pek çok bilgi barındıran bir sitedir.. Ayrıca,http://www.kexts.com/ driverları vs bulundurur.

Ben SL 10.6.0 kullanıyorum, 64bit sorunsuz çalışıyor :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows 8.1 kurmalımıyım?
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dostum o sitelerden indirmedigim kext kalmadı, yinede sorunumu çözmedi..
  • hocam soyle denesen birde?

HDD'nin backup ini al bir yere, SL 10.6 kurulum diskini tak, orda acilinca kurulum ekrani Disk Utulity'yi sec, tum partition'lari sil, tek bir tane Mac OS Extended(Journaled) partition yarat. SL 10.6 kurulumunu yap. Sonrasinda bilgisayari ac, Applications => Utilities ten Boot Camp Assistant'i ac. Ordan kurulum alani olusturup, Bootcamp ile windows kurulumu yap. Bu durumda bootloader'in mac bootloader olacagi icin sorun yasamaman gerekir. Acilista alt tusuna basarak ne acacagini secebilirsin.

yani tabi bu benim fikrim =D
  • Selam,

Toshiba satellite a200-1bp model notebook'uma MAC OS X Snow Leopard 10.6.2 (INTEL) kurmak istiyorum.

Kurulum sirasinda Customize kisminda hangi driverlari ve ya opsiyonlari sececegimi bilmiyorum.

Customize'e girmeden kurmaya calistigimda ise bilgisayar hic acilmiyor...

yardimci olabilecek bi arkadas var mi?

Hormetler...
  • herkese kolay gelsin beim sorunum çok büyük sürekli aynı hatayı alıyorum lütfen bana yardımcı olacak biri varmı ben mac os x snow yüklüyorum bütün yüklemeleri bitiyor tam açılırken bu hatayı veriyor sanalda kuruyorum hiçbirtane bile hata vermiyor lütfen yardım edebilirmisiniz sisdemim

Marka: MSI K9NGM-L GF6100 DDR2 800 MHZ SOKET 940 ANAKART
    Model:
    İşlemci Desteği:Soket 940 AMD® Athlon 64 X2, Athlon 64, Athlon FX ve Sempron
    Bellek Desteği:4 x Çift kanal DDR2 533/667/800
    IDE Sürücü:2 X ATA 100
    SATA Sürücü:2 X SATA 300
    RAID Desteği:-
    Tümleşik Ekran Kartı:128MB Geforce 6100
    Tümleşik Ses Kartı:7.1 kanal ses codec RealTek ALC883
    Tümleşik Ağ Kartı:10/100/1000 Fast Ethernet - Realtek RTL8201CL
    Tümleşik Çıkışlar:1 Seri, 1 Paralel, 4 USB
    PCI Kart Yuvası:1 x PCI Express 1X , 2 x PCI
    Ekran Kartı Yuvası:1 x PCI Express 16X
    Yapı Standartı:mATX
    Ekran kartım: Geforce 9400GT
    İşlemcim: Amd 3000x2
    Rem: 4 GB
    Hardisk: 256 GB + Maxtor : 80 GB
    Ben çok denedim bir türli olmadı ama bu ekran kartıyla iç denemedim bide daha önce 2 gb rem vardı şimdi 4 yapdım sence çalışırmı bende şimdiden teşekürler

• arkadaşlar lütfen yardımlarınızı bekliyorum bu sorunu nasıl atlata bilirim lütfen yardım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.