Şimdi Ara

Mac Os X Still Waiting For Root Device Çözümü Burada

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sizlere asıl gerçek çözümden bahsediyorum arkadaşlar LAPTOP sahipleri için...

Şuan sizlere MAC OS X SNOW LEOPARD 10.6.7 den yazıyorum ki sadece imzamda bulunan kendi makınama dahil bir sürü makinaya kurdum ve kuruyorum da..

Öncelikle makınanıza sata bir hdd var ve swtill waiting root device sorunu alıyorsanız eğer çözüm size göre...Nette ne kadar bu şekilde sorun alan Türk ve yabancı arkadaş varsa her gördüğüm konuya zamanım oldukça çözümü yazıyorum çünkü bende çok zorluk çektim ve bu işi öğrendim gece artık rüyalarıma bile giriyordu terminal kodları o kadar aklıma koymuştum bu işi..

Öncelikle BIOS ayarlarına girin ve AHCI Auto da cıkartıp manuel yapın. Hemen altında cıkan disable yazacaktır onu da ENABLE yapın.
    ardından hybird speet kapatın en basta olması gerekıyor hatırladıgım kadarıyla. Daha sonra normal olarak dvd yi takıp boot edınız F8 tusuna basınız ve tabii bundan önce busratio değerini öğrenmeniz lazım kendi işlemci modelinize göre.. Neyse bildiğinizi varsayıp oraya yazacağınız kod şudur: -v busratio=benim i7 değeri 12'idi ardından rd=disk0s1 o ilk hdd 1 ise part biri gösterir bizim dilimizde C yani.. ardından kuruluma geçecektir.. yani özetle:

-v busratio=12 rd=disk0s1

Kurulumu bitirip sistem yeniden başladıktan sonra tekrar bu hata ile karşılaşma ihtimaliniz çok yüksek o zamanda normal açınız makinayı ve F8 basıp oraya da aynı şekilde -v busratio=12 (benimki i7 720QM olduğu için 12 yazdım herkes kendi değerini yazsın buna dikkat edin arkadaşlar)

özetle tekrar: -v busratio=12 rd=disk0s1

daha sonra ENTER deyin ve WELCOME ile karşılanıyorsunuz.. HADİ GEÇMİŞ OLSUN :)))

KİMSE BANA BU YAZDIKLARIM HAKKINDA MUHALEFET OLMAYA ÇALIŞMASIN BEN BU İŞİ YAPIYORUM YANİ TECRÜBE KESİNLİKLE UDURMA YA DA ALINTI DEĞİLDİR...

SADECE VE SADECE BİR TEŞEKKÜR İLETİSİ YAZSANIZ YETERLİDİR KONUNUN ALTINA...

Özel mesajla yardım istemeyiniz kesinlikle cevap verilmeyecektir...

Selametle...

Başka şekilde de takılan olursa yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince ve bilgim dahilinde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proghammer -- 5 Haziran 2011; 22:08:47 >

• Peki, AHCI si olmayıp da bu sorun ile karşılaşan ne yapacak ?

Diyelim ki eski bir P4 var, Sata olmasına ramen AHCI yok bios ta, açılışta da bu hatayı veriyor. Nasıl çözücez ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: proghammer

...
    gece artık rüyalarıma bile giriyordu terminal kodları o kadar aklıma koymuştum bu işi..
    ...

bu işi bu kadar abartmayın. hackintosh sadece bir hobidir.
  • Eğer ki hayal ettiysen kafaya koyduysan gerçekleştirmek için herşeyi yaparsın ArdilesS sadece hobi deyip olmuyorsa bir köşeye bırakanlar anlamaz anlayamaz!!!!

Ben laptoplar ıcın konusuyorum masa üstüler için konuşmuyorum 2smoke..
  • quote:

Orijinalden alıntı: proghammer

Eğer ki hayal ettiysen kafaya koyduysan gerçekleştirmek için herşeyi yaparsın ArdilesS sadece hobi deyip olmuyorsa bir köşeye bırakanlar anlamaz anlayamaz!!!!

Ben laptoplar ıcın konusuyorum masa üstüler için konuşmuyorum 2smoke..

Ben masaüstü mü dedim ?
  • Yöntemi denemeyecektim ama islemcilerimiz aynı olduğu için bi deneyeyim dedim busratio=12 olan kısmı yazdım oldu teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veri_Mühendisi -- 29 Temmuz 2014; 22:40:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.