Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.096
Cevap
12
Favori
379.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 10.5.8'e yükseltmeye korkuyorum resmen birşey olur diye Ben 10.5.7 den memnunum kardeşim.
  • çok basit dostum önce update yi indir sonra kur reset attır açılışı leopard dvd si ile yap format atar gibi hiç birşeye dokunma costumuze seceneğine kadar hiç bir şeyi deiştirmeden gel orda kurulumdak ana sistemin tikini kaldır sadece anakartı smbiosu ses kartını kur bu kadar özellikle ideneb 10.5.7 kullanıyosan çok kolay normal bir şekilde kurup acmaya kalkarsan acılmaz apple smbios hatası veriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: raptor28

çok basit dostum önce update yi indir sonra kur reset attır açılışı leopard dvd si ile yap format atar gibi hiç birşeye dokunma costumuze seceneğine kadar hiç bir şeyi deiştirmeden gel orda kurulumdak ana sistemin tikini kaldır sadece anakartı smbiosu ses kartını kur bu kadar özellikle ideneb 10.5.7 kullanıyosan çok kolay normal bir şekilde kurup acmaya kalkarsan acılmaz apple smbios hatası veriyor

Fan kontrolünü zor tanıttım hocam , onu kaybederse makina geberirim burda

Mesela 10.5.8 getirileri neler?

• Arkadaşlar böyle bir şey olabilir mi yahu çıldıracağım :( Mickey Mouse'un tutorial ını okuyarak kurdum çalıştı her şey. Bir kere daha en baştan kurayım dedim seçtiğim paketleri ezberlemek adına ama bu sefer yine gri apple logosunda takılıyor ilk restarttan sonra :( Yani aynı ayarlarla iki sefer kurduğunda böyle bir problem olma ihtimali olur mu yaw :(
  • safari 4 ekran çözünürlüğü için bir kac ine ayar ve güvenlik yamaları
  • ama asıl önemli olan 8 varken orda 7 yazması canımı fena halde sıkar
  • dwain dostum birkere kurduysan artık senden kacamaz muhtemelen yanlış bir secim yapıyprsun yada yapmıyosun
  • Peki her yeni kuruluşta benim gparted ile açıp partition u silmeme gerek yok değil mi? DVD'den boot edip disk utilityden erase yapınca o zaten uçuruyoru her şeyi ve en baştan kuruyor değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: raptor28

ama asıl önemli olan 8 varken orda 7 yazması canımı fena halde sıkar

Benimde öyle de , insan korkuyor be hocam.

Günlerimi aldı lanet şey , bi taraflarım büzüştü notebook başında.

quote:

Peki her yeni kuruluşta benim gparted ile açıp partition u silmeme gerek yok değil mi? DVD'den boot edip disk utilityden erase yapınca o zaten uçuruyoru her şeyi ve en baştan kuruyor değil mi?

Erase yapman yeterli.

quote:

dwain dostum birkere kurduysan artık senden kacamaz muhtemelen yanlış bir secim yapıyprsun yada yapmıyosun

• evet dostum ama engüzeli hdd yi komle formatlamak ve tek partition oluşturmak mac ler temiz hdd isterler ama dual boot yapacaksan önce windowsu kur kurarken windowsu 2. bölüme kur 1. bölmü boş bırak tabi hdd yi 2 ye böl ama sen denemk için tek bölüm oluştur secerken mac os x journualı sec ve formatla sistemini bilmiyorum ve hangi sürümü kurduğunu ama sürücüleri secerken bilmediğin sürücüleri secme anakart ekran kartı smbios bazen farklı hızlardaki ram ler proplem cıkarabiliyor mesela 1066 mhz ram 800 mhz görülebiliyor drr3 ramlari hiç denemedim sonuc olarak bikere kurduysan herzaman kurabilirsin bu arada dvd nin bozulmadığına dikkat et
  • vvalla haklısınız kaçarı yok ama bugün 2. deneyişimde olmuştu. Şu anda 8. ya da 10. deneyişim... :( neyi atlıyorum çook merak ediyorum :(
  • offff buldum nihayet :) abi yeter ama yaaaa yazın bir kenara ben unutursam siz söyleyin :) systemden ahci seçip durdum hep meğer intel ide seçmem gerekiyormuş :)
  • CPU Fanı dengeli çalışmayan arkadaşların çözümü , ben sorunumu bu şekilde çözdüm. Gördüğüm kadarıyla notebook'unda bu sorunu yaşayan çok kişi var.

English:
    quote:

1. Install temperature monitor 4.4, you can get a copy herehttp://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/19994
    It will ask to install some drivers to read the temperature from the sensors, accept. After this you should have the temperature of your harddisk and CPU.

Now ACPI will be able to read the proper temperature and regulate the fan speed, but if the problem persist follow step 2.

2.Restore AppleACPIThermal.kext

Türkçe:
    quote:

1.Temperature monitor 4.4’ü yükleyin (şu linkten:http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/19994)

Size yükleme sırasında bazı sıcaklık değerlerini okuyabilmek için x86 sisteme uyumlu driverler yüklemesi gerektiğini ve onaylayıp onaylamadığınızı soracak. Onaylayın. Bu aşamadan sonra işlemcininizin ve harddiskinizin sıcaklık değerlerini göreceksiniz.

Şimdi ACPI sıcaklık ve ayarlaması gereken fan değerlerini driver sayesinde doğru okuyacak.

2.AppleACPIThermal.kext’i yükleyin , daha önceden kuruluysa tekrar yükleyin.

kext dosyası linki :http://www.speedyshare.com/451793764.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exit to DOS -- 8 Ağustos 2009; 1:18:48 >

• dostum sen sölemedinki ahci yi seciyorum diye
  • dostum kuarsan söle bende rahatlayayım
  • Ekran görüntülerini bekliyoruz arkadaşlar.....
  • sağlamasını da yapayım da önce :))) bir kere daha baştan kuruyorum eğer bu sefer de çalışırsa hemen asıl yapmak istediğim partitionları yaratıp vista ve mac osx i kuracağım. bir de ubuntu :) offf daha çok iş var çooook....

Haa tabi vista kurmadan önce şu ekran kartı driver problemimi bir halledeyim... :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dwain -- 8 Ağustos 2009; 1:25:37 >
  • evet oldu. Olay bir de raid i seçmemden kaynaklanıyormuş...
  • ideneb 10.5.8 combo update kit cıkmıştır ihackintos sitesinde yayınlandı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raptor28 -- 8 Ağustos 2009; 1:58:42 >
  • İDENEB 10.5.8 COMBO UPDATE CIKMIŞTIR ARKADAŞLAR ŞU ANDA İNDİRMEKDEYİM
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.