Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.096
Cevap
12
Favori
379.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dwain

eywallah tam zamanında yetiştin şu anda o seçimleri yapmaya başlayacaktım. :) bir yere gitmeyin lütfen bu aralar :))

Hadi hocam inşallah sorunsuz şekilde çalışır.
  • Arkadaşlar,

Chameleon 2 yi seciyorum. SMBIOS drivers seçmeye gerek var mı? Varsa ne seçmeliyim?
  • başladı :)
  • Evet arkadaşlar... Kurulum bitti restart yaptı ve logo da takıldı :) Takılmasa şaşardım.

-v komutuyla açtım. Bir sürü şey yükledikten sonra takıldığı yerdeli hataları söylüyorum.

ACPI: system State [S0 S3 S4 S5] (S3)
    SMBIOS: EFI bootloader
    SMBIOSEnabler: started
    OpenHaltRestart: 2008 Copyright ...............
    mbinit: done
    Security auditing service present
    BSM auditing present
    extension org.tgwbd.driver.LegacyAppleAHVIPort is not loadable
    Can't determine dependencies for org.tgwbd.driver.LegacyAppleAHCIPort.
    extension org.tgwbd.driver.LegacyAppleAHCIPort is not loadable
    Can't determine dependencies for org.tgwbd.driver.LegacyApplyAHCIPort.
    From path: "uuid",
    Waiting for boot volume with UUID EE6^................................
    (bazı yerleri nokta nokta geçiyorum.)
    sonuç olarak 2-3 kere esxtension org.tgwbd.driver.LegacyAppleAHCIPort is not loadable diyor..

En sonunda da
    Firewire (OHCI) TI ID 8024 built-in now active, GUID 00ac238500001fd0; max speed s400.

deyip orada kalıyor...

• Hemen bir şeyler daha ekleyeyim. Bios tan AHCI ile ilgili ayarları kapattım. IDE seçeneğine getirdim. Yukarıdaki yazdığım can't determine bölümü yok oldu. O hata yok ama yine o firewire dan sonra takıldı kaldı... Neden olabilir? Hatalı görünen bir mesaj yok ortada...
  • Hemen dikkatimi çeken bir şey daha söyleyeyim. Kilitlendiği esnada mouseun ışıkları yanıyor...

Wireless mouse ve keyboardun ışıkları yanıyor... Bilmiyorum yardımdı olur mu bu bilgiler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeune Ottoman

Hocam 10.5.8 update link verde bizde kuralım yahu.

update linkini ben de bulamadım. combo update var normali yok. yazılım güncelleştirmeyle yaptım
  • quote:

Orijinalden alıntı: dwain

Hemen dikkatimi çeken bir şey daha söyleyeyim. Kilitlendiği esnada mouseun ışıkları yanıyor...

Wireless mouse ve keyboardun ışıkları yanıyor... Bilmiyorum yardımdı olur mu bu bilgiler...

anakart için chipset drvierı yüklediniz mi?

Bu arada az önce şu şekilde bir mail geldi. başka forumda hobar nicki kullanmadığım için muhtemelen buradan görmüş.

quote:

"hobar Merhaba nasılsın? hangi Donanım MSI k9a2 platinium üzerinde Mac OSX kurulumu mı yayınlamak için foruma gelen adres kaldırmak istiyorum, çünkü yüklemek couldn't yardımcı olabilir sormak istiyorum benim MAC PC ve acil bir ihtiyaç.

Bana yardımcı olabilir umut

selamlar

MSI Platin k9a2
    readon ATI HD 4890
    6 GB RAM

Teşekkürler."

sanırım çeviri programı kullanmış. ne demek istediğini anlayan var mı? yoksa "do you speak türkçe?" diye cevaplıyorum ünümüz ülke sınırlarını aşmış anlaşılan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 6 Ağustos 2009; 23:52:43 >

• Ben anakart için bir şey seçtiğimi hatırlamıyorum hobar... Bak son problemlerimi özetleyen bir yazı yazdım. sana da gönderiyorum. Anakart ile ilgili mi ki acaba? Yani hangi sekmede seçtiiğimizi söylersen cevap verebilirim ama realtek olsun vs lan card ve ses kartı ile ilgili şeyler yükledim. Anakart için özel bir şey seçtiğimi hatırlamıyorum...

Özet:

"HDD'yi Journaled olarak erase yaptım hazırladım ve kurulum yapıldı. Sonra kendisi reboot da yaptı bittiğinde. DVD'yi çıkardım reboot yapmadan apple logosunda takıldı. Ben de -v -f komutlarıyla açtım.

Öncelikle AHCI can't determine gibi hatalar veriyordu. BIOS'tan AHCI ileri kapattım. IDE ye getirdim ve artık AHCI ile ilgili bir hata almıyorum.

Firewire ile ilgili bir hata verdi. Sonra Full secured diye bir yazı yazdı kendisi secure modunu bulamadığı için ve onu da geçti.

Ancak bu sefer hata yoktu öyle duruyordu. Mouse ve klavyenin tam ışıklarının yandığı andı o takıldığı an. Mouse u çıkarıp restart atıyorum (bu arada mouse ve klavye de wireless ve usb den bağlılar) bu sefer de kernel panic hatası veriyor. Hiçbir şey yapmadan bir daha restart ediyorum bu sefer kernel panic vermiyor. Yani ben problemin nerede olduğunu anlayamadım.

Bir keresinde waiting for root device dedi ama smart capability yi enabled yaptıktan sonra artık bunu çıkarmamaya başladı.

En son hata ekranında ise şunları görüyorum:

Birkaç satır hep USB Notification: The device "EHCI Root HUB Simulation" @ 0xfd000000 has caused an overcurrent dondition. The hub it is attached to has been desabled.
    .
    .
    warning: invalid kernel ip, won't attempt to handle trap

panic(cpu 3 caller 0x001AC599): Kernel trap at 0x0013e7bf, type 14=page fault, registers:
    .
    .
    .
    .
    .
    bir sürü sayılarla ifade edilmiş değerle var. Sonra da

Backtrace terminated-invalid frame pointer 0
    Kernel loadable modules in backtrace (with dependencies):
    com.apple.driver.AppleUSBEHCI(3.4.3)@...........
    dependency: com.apple.iokit.IOUSBFamily(3.4.4)@0x813df000
    dependency: com.apple.iokit.IOPCIFamily(9.9.9)@0x78157000
    "

• bmax benim msn listemde ekli onunla mac os x86 hakkında bayağı konuştuk. konuşup neleri seçtiğini öğrenirim. sorun anakartı tanımaması gibi geliyor bana.

ayrıca şunu da deneyin biostan firewire ı kapatıp, harddiski boot sırasında ilk sıraya alın sistemi açarken yükleme dvd si takılı olsun. bir de böyle denyin bakalım ne olacak?
  • Valla sorabilirseniz çok sevinirim. Şu anda bir kere daha en baştan kuruyorum. Bu sefer vodoo 9.7.0 seçmedim bilmiyorum ne olacak. Şansımı deniyorum.

Firewire ı iptal ettim zaten. Ayrıca ilk sıraya alarak yeniden başlatmayı deneyeceğim. Şu anda yeniden kurulsun haber vereceğim birazdan...

bmax e ben de bugün çok ulaşmaya çalıştım ama sanırım online olmadı. Anakartlarımız aynı olduğundan muhtemelen sorunun çözümü çıkacaktır ortaya...
  • Bu kurulumda da aynı yerlerde takılıyor. Bu sefer Still waiting for root device deyip duruyor.... :(

Yoruldum bu gece... Yarın iş var... bmax e benim msn adresimi de iletebilirseniz çok sevinirim.

dwain@superonline.com

koşsun yardımımıza :) kardeş sistem kullanıyoruz :)
  • demıstım zor olşacagını hadı bakalım hayırlısı
  • burayı core i yediciler bastı. ben kaçıyom core i7 ler gtx 295 ler havada uçuşuyo. biz de kötü amd x2 yle kafa tutuyoz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 7 Ağustos 2009; 2:51:18 >
  • CPU Fan olayını çözdüm galiba... Fanlar dengeli çalışıyor.

:::AppleACPIPlatform.kext

Çözüm şu kext ; aynı sorunu olan arkadaşlara yardımcı olur umarım :http://www.speedyshare.com/524167857.html

Bu arada sistemimin son hali:

@Vincent Mancini hocam , senden de bekliyoruz artık böyle görüntüler boşver Intel3945'i gel sana bi Broadcom 4311 ayarlayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exit to DOS -- 7 Ağustos 2009; 6:16:13 >

• Günaydın herkese,

Şimdi işyerinde olduğum için yeniden deneme yapamıyorum. Akşam gidince tekrar deneyeceğim inşallah ancak hemen hemen bir sürü şey denedim. O yüzden çözümün neler olabileceği konusunda fikir alışverişi yapabilirsek çok iyi olur. Yani EX58 UD5 anakart üzerine kurulum yapan sanırım bir tek bmax var forumdan. Tahmin ediyorum aynı sorunlarla o da karşılaşmıştır. Destek alabilirsem çok sevinirim...
  • herkese slm... adımı epeyce bi çınlatmışınız bakıyorumda...görende beni bişe sanıcak... dwain öncelikle şunu diyim ikimizinde sistem özellikleri aynı bir tek ekran kartı dışında (bana versene sen onu dermişim...) bak şimdi bendeki sistem ilk kurarken ideneb 10.5.6 idi ...sonra kaşındım baya bi kurcaladım bozdum bu sistemi ...ayrıca ekran kartı ve diğer çoğu şeyler içinde emrah kardeşim saolsun valla...onun başını baya bi ağrıttım...Şimdi gelelim senin sorunlarına aynı anakartda var sendede sanınrım, bendeki bios versiyonu F5 sendeki ne bilmiyorum..bios setupdan da hdd leri ahcı moda çevir macos bunu seviyo ...ideneb 10.5.7 olan dvd bende mesela kuruluma hiçbi zaman geçmedi...iatkos v5 10.5.7 olan dvd baya bi iyiydi ve güncel bi sistem çoğu programlar için...ama bu sürüm ise benim çekirdeklerin 4 ünü yedi, onuda anlayabilmiş değilim... kernel olarak da 9.7.0 olanı var sistemde..ses problemini ise hala çözebilmiş değilim ama benim sesle çok işim olmadığı için takmıyorum...işyerindede G5 lerle çalıştığım için içim dışım macos oldu...hatta çift xeon işlemcili G5 den bile daha hızlı benim sistemim.. bunuda cinebench diyo valla ben değil ....sana son olarak kurulumda seçtiklerimi resim olarak göndericem ona göre bakarsın artık...bişe olursada msn info@bmaxproduction.com..kal sağlıcakla...son olarak ben sistmimle alakalı seçenekleri işaretledim...sende de hemen hemen aynıdır ama ekstra bir iki şey kurman gerekebilir..mesela osx86 tools ile ekran kartı ondan sonra ramler için apple smbos bi patch var , usb fix var ...onları sana msn den elimden geldiği kadar yardımcı olurum

• Ohh gökte ararken yerde buldum :) Üstad tam sana özel mesaj yazmıştım ki sen gelmişsin. Çok teşekkürler kurulum dosyalarına baktım. Anladığım kadarıyla kırmızı ile çizdiklerinin hepsini kurdun. Ben de deneyeceğim onları akşam.

Bios versiyonumu şu anda bilmiyorum sadece en son versiyon olduğunu biliyorum. Ama yine de bir bakarım. Bios'ta ayarları AHCI yaparak da denedim ancak sonuçta işte yukarıda yazdığım hatalarla karşılaştım. Yine tekrar deneyeceğim tabi başka çare yok :)

MSN'e akşam ekleyeceğim. Akşam umarım online'sındır :)

Senin hiç kurulumdan sonra ilk başlatmada benim söylediğim gibi sorunların olmuş muydu?
  • Üstad gelmenle gitmen bir oldu yahu :)

Neyse nasıl olsa akşam yapacağım denemeleri o zaman ulaşabileyim sana yeter :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dwain -- 7 Ağustos 2009; 13:25:52 >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.