Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.096
Cevap
12
Favori
379.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Peki işlemcim, ekran kartım ve anakartıma bakarsak hangi paketleri kurmalıyım?

Ekran kartı için Natit dedik. Ya diğerleri için? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dwain

Peki işlemcim, ekran kartım ve anakartıma bakarsak hangi paketleri kurmalıyım?

Ekran kartı için Natit dedik. Ya diğerleri için? :)

İşlemcin için iAtkos ise 9.7.0 Voodoo kernel , anakartın için intel chipsetliyse ICHx ve ACHI driver kurarsın.

VoodooHDA kur ses kartın için.

RAID0 olayını nasıl yapacaksın , bu konuda hiçbir bilgim yok.
  • Hah asıl ben de onu soracaktım zaten. Benim diskler raid 0 bağlantılı... :)
  • uphuck forum'a baktım şimdi , iAtkos v7 için raid0 destek driveri var diyorlar kurulumda eğer diskleri görürse customize'den RAID driverini de yükleyerek olay çözülür.

Ancak kurulumda diskleri görmezse , o zaman iş kötü işte.
  • iatkos 7 yı yenı ındırm sımdı natit i bıt denıycem bakalım ne olacak
  • :)) Allaha emanet kurmayı deneyeceğiz yani gördü gördü görmedi artık geçmiş olsun gibi bir durum :))))
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeune Ottoman

quote:

Şimdi vermiş olduğunuz linke baktım. Orada driver paketi var :) Ama nasıl yükleyeceğimi bilmiyorum. Yani ben bu sayfanın başındaki kurulum aşamalarını yaptığımı varsayalım. O aşamaların hangisinde bu driverı yükleyeceğim? Tamamen Mac kurulduktan sonra mı? Yoksa kurulmadan önce mi? Ve nasıl yüklerim onu da bilmiyorum :)

Mac zaten driver olmadan acaba tamamen kurulabilecek mi ondan da şüpheliyim :)

Hocam , mac windowstan çok daha basit bir sistemdir. Uygulama veya driver yüklemek kadar kolay birşey yok. Tek yapman gereken dosyayı indirip çift tıklamak ve install demek

Uygulamalar içinde aynısı geçerli hatta hatta bazı uygulamaların yükleniş biçimi aşırı basit ve komik ben çok şaşırmıştım ilk kullandığımda , firefox.dmg indiriyorsun mesela açıyorsun. Sana diyorki Firefox.app dosyasını Applications içine sürükle bırak. Sürükle bırak yapıyorsun ve yükleniyor.

Bu kadarbasit ve mükemmel bir sistem , Windows gibi alengirli işlere gerek yok yani.

iATKOS ile de deneyebilirsin , onda gtx enabler var (Natit) onu seç ve kur yeterki açılsın , açıldıktan sonra bu paketle QE/CI desteğini hallederiz.

Ek olarak kim 500 milyar ister yarışması gibi 60 tane soru sormuyor. Vista bıktırmıştı beni bu konuda.

• Valla hayırlısıyla kurabilirsem ben de göreceğim. 2 gün sonra ekran kartım geliyor. Bir arızası oldu yenisiyle değiştiriyorlar. Kurmak için sabırsızlanıyorum gerçekten :)
  • iAtkosv7'nin içindeki md5 ile ilgili bir şeyi check edin diyor kurulum açıklamalarında. Neyi nasıl check edebileceğim konusunda bilgi verebilir misiniz lütfen? Nedir bu olay?
  • quote:

iAtkosv7'nin içindeki md5 ile ilgili bir şeyi check edin diyor kurulum açıklamalarında. Neyi nasıl check edebileceğim konusunda bilgi verebilir misiniz lütfen? Nedir bu olay?

Nasıl yani? Kurulumda böyle bir hata mı aldın?

Açıklamaları boşver devam et md5 bir nevi dosyanın imzası gibi birşeydir pek ilgilendirmiyor bizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exit to DOS -- 4 Ağustos 2009; 19:49:22 >
  • ok yok ben daha kurmuyorum. Ekran kartım perşembe gelecek.

Şimdi okudum aslında bayağı. Kurulum aşamasında neler yapılması gerektiğini vs...

Birkaç şey sorayım. Mesela uphuck da anlatıyor kurulumu. gtx200 serisi için xxxx paketi seçin diyor büyük ihtimalle sorun olmaz diyor. Ok anladım onu ama mesela başka bir konuda gtx200 driverları çıktı diye bir başlık açılmış ve bir dosya indirdim bu driverların olduğu. Şimdi diyelim ki doğru olan driverlar benim çektiklerim ve cd nin içindekiler uyumsuz olsun. Ben mac i önce kuracağım ve ekranı adam gibi çalıştıracağım ki indirmiş olduğum asıl doğru olan driverları yükleyebileyim değil mi? Peki cd deki driverlar uyumsuzsa ve ben bir türlü ekranı getiremezsem doğru olan driverları nasıl yüklemeyi başarabilirim ki? :) Böyle bir soru geldi aklıma...
  • ben hbu sıyaj ekran ısını ne ıdeneb de ne ipc de nede iatkosda gecemedım natit onunla da denedım sıyah ekrana dusuyor pc ve sankı uyku modu gıbı bırsey bu hıc bır sey yapamıyorum..komple sıldım ugrasamadık daha fazla
  • Hocam hemen hemen aynı sistemlere sahibiz. Bakalım ben de deneyeceğim. Çözersem paslaşırız bilgileri...
  • ben laptop ıcın denıyorum acer 6930g.....masaustune kurmam vısta yı sevıyorum ben sorunsuzda calısıyor..

umarım halledersın
  • Anladim :) Yok ben de seviyorum aslinda vistayi.. Ama bugunlerde gercekten Mac OS'e karsi biraz ilgim oldu. O yüzden denemek istiyorum. Bakalım göreceğiz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: lyldz

ben hbu sıyaj ekran ısını ne ıdeneb de ne ipc de nede iatkosda gecemedım natit onunla da denedım sıyah ekrana dusuyor pc ve sankı uyku modu gıbı bırsey bu hıc bır sey yapamıyorum..komple sıldım ugrasamadık daha fazla

Kurarken hangi kerneli kuruyorsun?

Vanilla mı?

Netkas 9.2.0 ile denesene bi.
  • 9.7.0.0 kernılı standart degıl mı aten genede ben onu ısaretlıyorum

iatkosta sadece kernel olarak 9.7 ve 9.5 vodoo kerneli var

dıgerlerıne de bakmadım
    bırsey farkeder mı pekı?
  • quote:

9.7.0.0 kernılı standart degıl mı aten genede ben onu ısaretlıyorum

iatkosta sadece kernel olarak 9.7 ve 9.5 vodoo kerneli var

dıgerlerıne de bakmadım
    bırsey farkeder mı pekı?

Vanilla kernel Apple'nin orjinal kerneli.

Mesela ben 9.2.0 Speedstep kerneli kullanıyorum , çünkü diğerleri ile sistemim açılmıyor. Farklı kernel derlemeleri çoğu sorunların çözümü olur
  • idenebde var mıydı kı o kernel?
    sımdı aklım karıstı sankı ıpc de ve ıdnebde hatırlamıyorum ben o vodoo harıc kernellerı
  • quote:

idenebde var mıydı kı o kernel?
    sımdı aklım karıstı sankı ıpc de ve ıdnebde hatırlamıyorum ben o vodoo harıc kernellerı

iDenebte hepsi var.

Netkas 9.2.0 Sleep
    Netkas 9.2.0 Speedstep
    Voodoo 9.5.0
    Qoopz 9.6.0
    Vanilla 9.7.0

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.