Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.096
Cevap
12
Favori
379.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kiwi21

herşeyi hallettim. kuruldu.

şimdi soracağım şey şu. mac'e yabancı olduğum için soruyorum yoksa komik bi soru olabilir belki de.

bu mac'te wireless'ı nasıl göstereceğiz? nereden internet'e bağlanacağız?

bir de türkçe q klavye yapmayı beceremedim.

bu iki sorunumu çözersem sorun kalmayacak sanırım.

yardımcı olursanız sevinirim.

teşekkürler...

Hocam, Mac ı ilk açtığım zaman ülke seçiminden sonra internetle ilgili birşey çıkmıştı. Oradan halledebilirdin.

Şimdi ayarlar-internet ve ağ - ağ kısmına gelirsen halledebilirsin. O kısmı biraz kurcala.

Q klavye kısmına gelince. Yine ayarlar kısmına gel orada ''uluslararası'' olması gerek ona bas, açılan sayfada ''giriş menüsü'' sekmesine gel oradan istediğin klavye yi seçebilirsin.

@Hobar

Evet problem oymuş, çözdüm.

Şimdi tek sorunum boot flag değiştirme. Çünkü PC açılınca direk Mac'a geçiyor halbüki ben de Vista'da var. Sanırım LiveCD diye bir program'la yapabiliyormuşuz o'nu.

.İso dosyasını nasıl yazdırabilirim ? Veya bu toast programının bedava sürümünü bulabilir miyiz ?

Son olarak Hiren's boot CD 'den nasıl boot flag ı değiştirebileceğimiz hakkında bilgi verebilir misin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noir Désir -- 1 Ağustos 2009; 18:20:36 >

• Méxes sağolasın abi. klavye sorununu çözdüm.

ama internet sorunum hala devam ediyor malesef :(
  • dual bootun cevabı ilk sayfada var
  • Hacı iyi o'nuda yaparız da, ben .İSO yazdıramıyorum. Toast zaten paralı bir program, bir tane dvd yazıcı indirdim direk yazdı yanlış oldu. Bana .İSO:yazıcı lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kiwi21

Méxes sağolasın abi. klavye sorununu çözdüm.

ama internet sorunum hala devam ediyor malesef :(

Bu arada wrissles sürücüsünü kurdun mu ?
  • dostum toast titanium 10 un serilaini verdim burada sanırım 5 veya 6 da olabilir yada şu sitede bakwww.codez4mac.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengiz34 -- 1 Ağustos 2009; 20:40:03 >
  • az once ideneb in en son cıkan surumu olan v1.5.1 10.5.7 ıle kurulum yaptım gayet basıt bır arayuzu var sıstemı uygun olanları sectım tekrar baslattıktan sonra acıldı ekran sımsıyah....!sanırım ekran kartından dedım tekrar kurdum bu sefer acıldı ama elme logosu var baska bırsey yok bılmıyorum burda cok beklıyor muyuduk anlamadımda sımdı ne yapabgılırım
    laptop ıcın konfıgurasyon

intel chıpset.. idenebde bunu secebılıcegım bırsey goremedım
    9600 gt ekrarn kartı.. bunu daha sonra kurmalıyım sanırım
    realtek ses surucusu....... tamam bunu kurdum
    intel wireless wireless surucusu yoktu.ipc de vardı ama
    realtek ethernet.. bunuda kurdum

ayrıca fıxlerın hepsını sectım anakart ıle ılgılı bır sorun olabılır mı sızcee
  • mrb herkese
    lyldz senden cinebench render testi yapmanı rica etsem macosda sistem sana bakalım kaç puan vericek..tekli ve multiple render kaç sn de bitircek..resimli koyarsan süper olur... bendeki sistem multiple render 58 sn de bitiryo bu arada (taktım ben cinebench testine)
  • bir kurabılsem yapıcam da

• '' Realtek High Definition Audio ALC268'' nın driveri lazım bana. Hoparlörden ses geliyor ama kulaklığı takınca, kulaklıktan ses alamıyorum yine direk hoparlörden veriyor sesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noir Désir -- 2 Ağustos 2009; 23:18:25 >
  • benım yukarda yazdıgım sorunun bır cozumu var mı arakadaslar
  • arkadaşlar merhaba, bende dizüstüme mac kurmak istiyorum.
    başarılı olabilirmiyim sizce? ve en hangi sürüm ve kurulum yönergelerini kullanabilirim?
    bilgisayarım: toshiba A200-1BP

http://www.toshibatr.com/notebook_detay.asp?modelad=385

İşlemci Intel® Core™ 2 Duo T7200(2.00 GHz, 4 MB L2 cache, 667 MHZ FSB), Intel® PRO/Wireless Wi-Fi™ Link 4965AGN Ağ Bağlantısı ve Intel® 945 PM Express chipset

Memory Standard : 2.048 MB (1,024+1.024), Maximum : 4,096 MB

Teknoloji : DDR2 RAM (667 MHz)

Harddisk 160 GB (5.400 rpm) Seri ATA HDD

İşletim Sistemi Microsoft® Windows® Vista™ Home Premium Edition Türkçe / İngilizce

CR-ROM&Floppy DVD Super Multi (DVD±R/RW, DVD-RAM) çift katmanlı sürücü

Grafik Kart Nvidia® GeForce™ Go 7300 256 MB'ı yerleşik TurboCache özellikli 527 MB kullanılabilir grafik belleği, 16x PCI Express, 3D grafik hızlandırıcı

Ekran 15.4" Toshiba TruBrite® WXGA TFT ekran (1,280 x 800 çözünürlük)

Dahili Video Mod Çözünürlük: 1,280 x 800 Maksimum renk: 16.7 milyon

Harici Video Mod Max çözünürlük: 2,048 x 1,536

Max renk: 4.3 milyar

Max yenileme oranı: 100 Hz

Kablolu İletişim Uluslararası V92 modem, Ethernet LAN 10/100 Base-TX
    Kablosuz İletişim Dahili kablosuz LAN (802.11a/b/g/Draft N) network desteği, Bluetooth™ 2.0 EDR

• Hocam yukarda ss koydum, ben o özelliklerle başarılı olabildiysem senin bilgisayarda çalıştırır. Ama mesele daha çok uyumlu driver olması, benim şu an driverden yana ses dışında problemim yok.

Realtek ses sürücüsü lazım bulamadım hala. Kulaklıkla müzik dinliyemiyorum bigisayardan.

Edit: ses sürücüsünü Hobar'ın verdiği pakette buldum. Çok saol Hobar.

Bence driver sıkıntısı yaşıyan herkesin indirmesi gereken bir paket. Driver i kurun sonra -v ile tekrardan başlatın bilgisayarı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noir Désir -- 3 Ağustos 2009; 5:00:20 >
  • Nvidia 295 GTX ekran kartı için nasıl bir sürücü seçmem gerekir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dwain

Nvidia 295 GTX ekran kartı için nasıl bir sürücü seçmem gerekir?

www.netkas.org veyawww.insanelymac.com a bir bak. sanırım vardı

Ayrıca ilk sayfadaki yazıyı okumadan sistemlerini yazıp "bu sisteme nasıl mek kurarım?" şeklindeki sorulara artık cevap yazmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 3 Ağustos 2009; 16:12:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

quote:

www.netkas.com veyawww.insanelymac.com a bir bak. sanırım vardı

Ayrıca ilk sayfadaki yazıyı okumadan sistemlerini yazıp "bu sisteme nasıl mek kurarım?" şeklindeki sorulara artık cevap yazmıyorum

netkas.org hocam, com diyince kasnak firması çıkıyo

Benim ses driverinde yine sorun oldu, bu sefer de kulaklık taklıyken ses alıyorum, olmadığı zaman hoparlörden ses alamıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Méxes

quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

quote:

www.netkas.com veyawww.insanelymac.com a bir bak. sanırım vardı

netkas.org hocam, com diyince kasnak firması çıkıyo

Benim ses driverinde yine sorun oldu, bu sefer de kulaklık taklıyken ses alıyorum, olmadığı zaman hoparlörden ses alamıyorum

midi ayalarını bi kurcala istersen

• quote:

Orijinalden alıntı: lyldz

az once ideneb in en son cıkan surumu olan v1.5.1 10.5.7 ıle kurulum yaptım gayet basıt bır arayuzu var sıstemı uygun olanları sectım tekrar baslattıktan sonra acıldı ekran sımsıyah....!sanırım ekran kartından dedım tekrar kurdum bu sefer acıldı ama elme logosu var baska bırsey yok bılmıyorum burda cok beklıyor muyuduk anlamadımda sımdı ne yapabgılırım
    laptop ıcın konfıgurasyon

intel chıpset.. idenebde bunu secebılıcegım bırsey goremedım
    9600 gt ekrarn kartı.. bunu daha sonra kurmalıyım sanırım
    realtek ses surucusu....... tamam bunu kurdum
    intel wireless wireless surucusu yoktu.ipc de vardı ama
    realtek ethernet.. bunuda kurdum

ayrıca fıxlerın hepsını sectım anakart ıle ılgılı bır sorun olabılır mı sızcee

Intel Chipset için Chipset kısmından ICH driverini seçmelisiniz.

9600gt ekran kartı için Natit veya NVKush seçmelisiniz.

Intel PRO/Wireless 3945ABG için daha driverler mevcut değil ama çalışmalar var :http://projectcamphor.mercurysquad.com/ takip edeblirsiniz.

Fixlerin hepsini seçmeyin , Apple SMBIOS'tan ram hızınıza uygun olan smbios'u seçin. Sadece pc'niz için gerekli olan fixleri seçin.

• Bu arada ;

Aranıza katıldım.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.