Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.096
Cevap
12
Favori
379.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selamlar laptop'uma mac os kurmak istiyorum.

şu laptop var ;

http://www.hangiurun.com/laptop-notebook-dizustu-bilgisayar+lg+e-500.html

http://forum.donanimhaber.com/m_18685013/mpage_1/key_/tm.htm

mac os ' u yüklerken " her gruptan sadece bir paket seçin. sürücüler, kernel, smbios mutlaka birer tane seçilmeli. Hazır seçili gelenler dışında sahip olduğunuz donanıma özel doğru birkaç seçenek daha seçmeniz sisteminizi büyük ihtimalle çalışır durma getirecektir. " yazılmış.

ben bu laptop özelliklerine göre hangilerini seçmeliyim? yardımcı olur musunuz?

• daha kurulum ekranına gelmedi bile. şu 3 ekran çıkıyor.

sonra sistem başa dönüyor ;

Mac OS x86 Kurulum Rehberi

sorun ne olabilir :(

tek bi hdd var pc'de 80 gb'lık. o yüzden o bölme işlemlerini falan yapmadım. ondan olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kiwi21 -- 25 Temmuz 2009; 12:05:00 >

• iatkos v7 yi kurdum problemlerim var

sistemimi sistem bölümünde görebilirsiniz

customize dan seçtiklerim:
    iatkos v7 main system
    chameleon v2
    extra directory
    dsdt
    apple decrypt
    9.7.0 kernel voodoo
    disabler
    ohr
    remove tyMCE
    ati hd
    ahci
    intel sata/ide
    usb
    voodoo hda driver
    voodoo ps/2 driver
    realtek r1000

ve

iatkos v7 main system
    chameleon v2
    extra directory
    dsdt
    apple decrypt
    9.7.0 vanilla kernel
    ati hd
    voodoo hda driver
    voodoo ps/2 driver
    realtek r1000

kurulum düzgünce tamamlandı benim sorunum sistemin yaklaşık 15 dk da açılması ve açıldıktan 10 15 dk sonra donup hiçbirşey yapılamaması ayrıca donmadan önce kapatmaya çalışsam da kapanmıyor yardım edersen sevinirim

edit: idenebi de şimdi denedim onda kurulumdan sonra boot ekranına bile gelmedi. Ayrıca kurulumda menüler arası geçiş iatkostan daha yavaştı. İatkosta kurulum dvdsini çalıştırmak için cpus=1 yapmam gerekiyordu idenebde normal açtı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azathoth -- 31 Temmuz 2009; 10:22:55 >

• dostum ideneb 10.5.7 ati 4800 kartları çok iyi tanıyor bir yanlışlık yapmış olmaasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengiz34

dostum ideneb 10.5.7 ati 4800 kartları çok iyi tanıyor bir yanlışlık yapmış olmaasın

bahsettiğim versiyonlar mobil olanlar. aylardır ben de 4830 kullanıyorum
  • hobar bana da yardım edebilir misin acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kiwi21

hobar bana da yardım edebilir misin acaba?

sistemin uygun görünüyor ama upload ettiğin resimlerde sorun var açılmıyor. sorununu anlamadım
  • abi sistem uygun da o başlangıç kısmında hangi dosyaları seçeceğiz?
  • abi sorun şu işte bi türlü kurulum ekranına geçmiyor. elmanın olduğu ilk ekranı görüyor.

hop tekrar reset atıyor

http://img262.imageshack.us/i/30164140.jpg/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kiwi21 -- 25 Temmuz 2009; 20:42:33 >
  • Tüm ayarları yaptım, takır takır çalışıyordu. Çok da beğendim. Fakat yine de Vista x64'e döndüm. Netbook olsaydı kesinlikle kullanırdım
    * Tüm ayarları biraz uğraşarak yapabildim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dembe7 -- 25 Temmuz 2009; 21:02:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: leylek1905

iatkos v7 yi kurdum problemlerim var

iatkos v7 main system
    chameleon v2
    extra directory
    dsdt
    apple decrypt
    9.7.0 kernel voodoo
    disabler
    ohr
    remove tyMCE
    ati hd
    ahci
    intel sata/ide
    usb
    voodoo hda driver
    voodoo ps/2 driver
    realtek r1000

kurulum düzgünce tamamlandı benim sorunum sistemin yaklaşık 15 dk da açılması ve açıldıktan 10 15 dk sonra donup hiçbirşey yapılamaması ayrıca donmadan önce kapatmaya çalışsam da kapanmıyor yardım edersen sevinirim

edit: idenebi de şimdi denedim onda kurulumdan sonra boot ekranına bile gelmedi. Ayrıca kurulumda menüler arası geçiş iatkostan daha yavaştı. İatkosta kurulum dvdsini çalıştırmak için cpus=1 yapmam gerekiyordu idenebde normal açtı

hobar benim problemime de cevap verebilirmisin

• quote:

quote:

iatkos v7 main system
    chameleon v2
    extra directory
    dsdt
    apple decrypt
    9.7.0 kernel voodoo
    disabler
    ohr
    remove tyMCE
    ati hd
    ahci
    intel sata/ide
    usb
    voodoo hda driver
    voodoo ps/2 driver
    realtek r1000

idenebde kurulumdan sonra boot ekranına gelmiyorsa bootloader yüklememiş. olabilirsin. chamelion v1 yükle. ayrıca işlemcin core2 ise vanilla kernel tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 26 Temmuz 2009; 1:17:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

quote:

quote:

iatkos v7 main system
    chameleon v2
    extra directory
    dsdt
    apple decrypt
    9.7.0 kernel voodoo
    disabler
    ohr
    remove tyMCE
    ati hd
    ahci
    intel sata/ide
    usb
    voodoo hda driver
    voodoo ps/2 driver
    realtek r1000

idenebde kurulumdan sonra boot ekranına gelmiyorsa bootloader yüklememiş. olabilirsin. chamelion v1 yükle. ayrıca işlemcin core2 ise vanilla kernel tavsiye ederim

hobar idenebi yüklerken chameleon v2 yi seçmiştim bootloader olarak

idenebde
    chameleon bootloader v2
    vanilla kernel 9.7.0
    voodoo hda
    realtek r1000
    ati 4850 driver

seçmiştim

iatkosta yukardakine ek olarak

iatkos v7 main system
    chameleon v2
    extra directory
    dsdt
    apple decrypt
    9.7.0 vanilla kernel
    ati hd
    voodoo hda driver
    voodoo ps/2 driver
    realtek r1000

seçtim aynı problem var.Sürücü bakımından herhangi bir sorunum yok hepsini tanıdı.İatkosta ve idenebde bir de chameleon v1 i denerim bu akşam.

•  Mac OS x86 Kurulum Rehberi

sistemim bu customize bölümünden neleri seçiyim
  • Mac os x 10.5.6 kurulu bilgisayarımda ethernet sorununu nasıl çözümlerim 7 sürümüne yükseltmesek sorunu çözermi ve nasıl update edebilirim yardımlarınızı bekliyorum.
  • Bu iatkos v7 'u indirmenin daha hızlı bir yolu yok mu ? Torrentten çekiyorum 3 hafta da yüklenecek bu gidişle.
  • Merhaba arkadaşlar dün gece iatkosun leopard son srümünü(10.5.7)
    sitesindeki torrent linkinden indirdim kuruluma geçtim sorunsuz bir şekilde kuruldu bütün yönergeleri izledim
    restart ekranı geldiğinde restart yapıyorum yeniden başlıyor apple logosu ve altındaki dönen zımbrtı dönüyor ve sonra o ekran öylece kalıyor yani kurulumu tamamlayamıyorum (klavye dil falan seçtiğimiz ekran gelmiyor)
    tekrar tekrar seçenekleri değiştirerek(driver yüklemeyi denedim olmadı tekrar driver yüklemeden kurdum olmadı kernel attım omadı kernelsiz kurdum yine olmadı ) kurdum ama hep aynı sorun restart edip apple logosunu gördükten sonra orada kalıyor ben daha önce bir kaç kere macintosh kurdum kaldırdım ama kalyvay de yaptım fakat kalyvay istediğim kadar stabil değil bı yüzden son sürümü 10.5.7 yi denemek istiyrum ama böyle bir hata oluyor maalesef nedendir bir yardımcı olsanız sevinirim

bu arada -v ile başlatınca bir hata göremedim ben -x le güvenli modda başlatayım diyorum yine aynı ekranda donup kalıyor

Sistemin uyumlu olduğunu düşünüyorum daha önce kurduğum için ama yine de yazayım

intel core 2 quad işlemci
    gigabyte p35 ds3l anakart
    nvidea geforce 8600 gts ekran kartı
    kingston 4 gb rem
    Realtek RTL8168B/8111B Family ethernet
    Realtek ALC888/1200 @ Intel 82801IB ICH9 - High Definition Audio Controller [A-2] ses

bu sistemde stabil çalışacak başka bir leopard sürümü varsa tavsiyelerinizi de beklerim
    yada bu sorun hakkında bilgisi lupta yardım edenlere de şimdiden çok teşekkürler

• arkadaşlar merhaba, bende dizüstüme mac kurmak istiyorum.
    başarılı olabilirmiyim sizce? ve en hangi sürüm ve kurulum yönergelerini kullanabilirim?
    bilgisayarım: toshiba A200-1BP

http://www.toshibatr.com/notebook_detay.asp?modelad=385

İşlemci Intel® Core™ 2 Duo T7200(2.00 GHz, 4 MB L2 cache, 667 MHZ FSB), Intel® PRO/Wireless Wi-Fi™ Link 4965AGN Ağ Bağlantısı ve Intel® 945 PM Express chipset

Memory Standard : 2.048 MB (1,024+1.024), Maximum : 4,096 MB

Teknoloji : DDR2 RAM (667 MHz)

Harddisk 160 GB (5.400 rpm) Seri ATA HDD

İşletim Sistemi Microsoft® Windows® Vista™ Home Premium Edition Türkçe / İngilizce

CR-ROM&Floppy DVD Super Multi (DVD±R/RW, DVD-RAM) çift katmanlı sürücü

Grafik Kart Nvidia® GeForce™ Go 7300 256 MB'ı yerleşik TurboCache özellikli 527 MB kullanılabilir grafik belleği, 16x PCI Express, 3D grafik hızlandırıcı

Ekran 15.4" Toshiba TruBrite® WXGA TFT ekran (1,280 x 800 çözünürlük)

Dahili Video Mod Çözünürlük: 1,280 x 800 Maksimum renk: 16.7 milyon

Harici Video Mod Max çözünürlük: 2,048 x 1,536

Max renk: 4.3 milyar

Max yenileme oranı: 100 Hz

Kablolu İletişim Uluslararası V92 modem, Ethernet LAN 10/100 Base-TX
    Kablosuz İletişim Dahili kablosuz LAN (802.11a/b/g/Draft N) network desteği, Bluetooth™ 2.0 EDR

• http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.5.6 arkadaşlar burada uygun component yani donanım listesi var. Ayrıca taşınabilir aygıtlar listeside burada http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.5.6/Portables

Sorulara direk burdan cevap bulmak yerine öncelikle daha önce aynı sistemle kurulum yapanlar varmı diye bi aratın bakın, burada kimse size direk olarak sürekli kişisel bilgi ve donanım yardımı desteğinde bulunamaz.

• Arkadaşlar ben de iATKOS v7 ile kurulum yapmayaçalıştım ancak;

apple logosundan sonra ekrana "mac os installation could not complate..." gibi bi yazı geldi ve arkada da hata listesini içeren (tabi anlaşılamayan bi dilde bi sürü kod) bi log dosyası görünüyor, uyarıdaki seçenekler ise shut down, restart, save log bu kadar

daha önce böyle bi hata ile karşılaşan var mı , nedendir sizce acaba, donanım uyumsuzluğu böyle bir hataya sebep olabilir mi?

donanımım; asus P5K SE anakart, intel core 2 duo e7200 işlemci, ati 4850 ekran kartı ve diğer ıvır zıvırlar işte

kurulum ekranına hiç giremiorum kısacası
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.