Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.096
Cevap
12
Favori
379.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eyv İndiririm bu gece :) bu arada ekran kartı olayına baktım nvidia açılmıyor..yani sadece seçilebiliyor içine girilmiyor...girse modelini vs..seçicektim...kalyway de bu sorun yoktu o yüzden başka linklere yöneldim..iatkos sorun oldu benm pc de
  • quote:

hobar ben ideneb kurdum senin anlatımını kullanarak yükleme yaptım.yükleme tamamlanıyor we tamamlandıktan sonra bilgisayar restart atıyor kendisi buraya kadar tamam.apple logosunda takılıp kalıyor bekliyorum açılmıyor.ben 20 dk kadar bekledim en son 6-7 kere yükleyince.galiba yanlış paketleri seçtim..bilgisayar özelliklerini yazdım. bana paket seçiminde yardımcı olursan sewinirim..

sistemi -v ile başlat bakalım. still wait hatası veriyor olabilir. bu durumda uygun chipset sürücüsü seçili değil demektir.

quote:

Gigabyte x38 ds4 anakartım var kuruluma gecmeden once dıskımı fat32 ayarladım c surucusunde xp kurulu "still waiting for root device" yazısını tekrar tekrar verıyor orda kalıyor nedır sorun acaba bılen varmı arkadaslar...

kuruluma bittikten sonra açılırken mi oluyor? yoksa kurulum dvdsinden kuruluma geçmeye çalışırken mi?
    quote:

Eyv İndiririm bu gece :) bu arada ekran kartı olayına baktım nvidia açılmıyor..yani sadece seçilebiliyor içine girilmiyor...girse modelini vs..seçicektim...kalyway de bu sorun yoktu o yüzden başka linklere yöneldim..iatkos sorun oldu benm pc de

ekran kartını kurulumda seçmek zorunda değilsin. kurulumu tamamlayıp sonra da yükleyebilirsin.www.insanelymac.com vewww.uphuck.com da uygun sürücü bulabilirsin. eğer kurulumdan sonra sistem açılmazsa -x le başlat. ama ne olursa olsun bu saatten sonra kalyway yükleme hiç stabil değil çünkü ve çok eski

• Evet link indi...yazdım biraz önce dvd ye...onu kurarım...ingilizcem pek yok...çok aradım o sitelerde ama bulamadım..teşekkürler ilgine..şimdi xp ve pardus var..pardusu silip kurarım bu gece..inş istediğim gibi olur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Crow_ -- 20 Temmuz 2009; 22:08:39 >
  • Benim sistemim icin yardimci olabilecek birileri yok sanirim
  • hdd yi 1. yaptım dvdrom da primery master'da ancak bi türlü ilk yükleme ekranının (-v kısmını) geçemedim.
    hfm+ yazıları 2 satır çıkıyor sonra makina reset atıyor..
    bilgisayarımda tek hdd 2 kısımdan oluşuyor.D kısmı tam olarak nasıl olmalı bi yerde hata yapıyorum ancak bulamadım..
  • hobar ;
    CPU Türü DualCore , 2833 MHz (12.5 x 227)
    Anakart Çipseti Intel Bearlake G31
    Sistem Belleği 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
    BIOS Türü AMI (03/12/08)

chipset bilgisi yeterli ise bana uygun driveri söyleyebilirmisin
  • Selam Arkadaşlar,Bende dell xps 1530 T7250 2 Gb laptop var.http://forum.donanimhaber.com/m_20054574/mpage_31/key_/tm.htm
    Burada Seopast arkadaşın anlattığı gibi ideneb 1.3 mac leopard 10.5.5 kurdum.Ses,Ethernet,wirelles ve power tuşu yani kapatma problemlerini yaşadım.
    Sonra ideneb 1.4 mac leopard 10.5.6 yı kurdum sorunlarım devam etti.Daha sonra da mac leopard
    10.5.6 yı combo upgrade yaparak 10.5.7 güncelleştirmesini yükledim.Maalesef değişiklik olmadı
    sorunlar devam etti.Bana gerekli olan ses ve ethernet driverleri ve nasıl yükleyeceğim,bir de
    ilk mac leopard kurarken hangi driverleri sececeğim bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.Kolay gelsin...
    Ses Kartım SIGMATEL STAC 92XX C-Major HD Audio,
    ethernet kartım Marvell 88E80XX 10/100 Ethernet Controller

• Dostlar bu laptopkaldırırmıbiri yardımcı olsa?

İntel Core 2 Duo p8700 2,53 ghz işlemci
    ATI Mobiliti radeon HD 4650 1 GB gddr3 ekran kartı
    4 GB Samsung ram ddr2 800 mhz
    320 GB seagate hardisk
    İntel pro wireless 5100
    realtek eternet kartı
    İntel ich 9 ses kartı

Selamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toygarabi

Dostlar bu laptopkaldırırmıbiri yardımcı olsa?

İntel Core 2 Duo p8700 2,53 ghz işlemci
    ATI Mobiliti radeon HD 4650 1 GB gddr3 ekran kartı
    4 GB Samsung ram ddr2 800 mhz
    320 GB seagate hardisk
    İntel pro wireless 5100
    realtek eternet kartı
    İntel ich 9 ses kartı

Selamlar

ati mobility kartlar çalışmıyor sanırım. ayrıca intel wireless cihazlarda henüz sadece 2200 çalışıyor. diğerleri için de çalışmalar sürüyor
  • iatkos v7 indirme linki yazabilirmisiniz.bide bu sürümü deniyim bende
  • http://uphuck.ggrn.de/forum/viewtopic.php?f=22&t=4032

>>>> iATKOS v7 sayfası <<<< yazan yere tıkla malum siteye yönlendirecektir
  • aga peki buna torrent programı kullanmalımıyım yoksa direkt indiriyormu?
  • Selamlar ideneb 10.5.7'yi şuan indiriyorum bu akşam kurmayı planlıyorum. Sistem: asus p5k-se mobo,e7200 cpu, 2gb ram, ati hd4850 vga okuduğuma göre zaten 10.5.7'ye hd4850 driverları entegre geliyormuş benim sormak istediğim şu customize bölümünde ich9, onboard ethernet(attansic l1) ve alc883 ses için seçimlerde çıkıyormu yoksa sonradan mı kurmam gerekiyor. Zira daha önceki kalyway ve birkaç osx denememde genelde ses ve etherneti çalıştıramamıştım.
  • Tekrar selam şu an ideneb 10.5.7'den yazıyorum kurulum başarılı geçti. Ekran kartım ve ethernetim çalışıyor yalnız ses yok :( alc883 için bi driver tavsiyesi yapabilirmisiniz ayrıca mivrosoft usb mouse çalışmıyor a4 usb mouse taktım çalıştı yalnız sanki biraz mouse lag var halbuki hd4850 için mouse lag fixini tiklemiştim sanırım işe yaramamış şimdilik ses için yardımcı olabilicek varsa sevinirim.

edit:ekran kartında bi sorun oluştu sanırım dvi bağlantısı 1 deydi normal bi şekilde çözünürlük ayarlarını falan yapmıştım sistemi yeniden başlatınca monitörü görmemeye başladı sonrasında dvi 2 ye taktım bu sefer görüyor fakat monitörü doğru algılamıyor ve çözünürlük problemi oluşuyor ne yapmam lazım :(

edit2:Ses probleminide halletim fakat hala şu çözünürlük olayını çözebilmiş değilim :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeAr -- 24 Temmuz 2009; 22:38:22 >

• Anakartı değişince ben de 'iDeneb 1.4'ü kurabildim. Ethernet ve Audio driverlarıyla ilgili bir problemi çözdüm. Fakat 'uTorrent' ve 'Opera'nın Mac sürümlerini indirdikten sonra, kurarken 'Bilgisayarınızın yeniden başlatılması gerekiyor' yazıyor. Daha Türkçe kur(a)madığım için heralde budur. Bir başka sorunum ise 'at' ve 'çift tırnak' gibi bazı işaretler çalışmıyor. Yardımlarınızı bekliyorum.
    --------------------------------------------------------------------------------------
    Çözüm, kurulumda 'Seatbel Fix'in seçilmesiyle halledilebiliyormuş. Klavye sorununu ise çözemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dembe7 -- 25 Temmuz 2009; 1:11:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: seocu

Anakartı değişince ben de 'iDeneb 1.4'ü kurabildim. Ethernet ve Audio driverlarıyla ilgili bir problemi çözdüm. Fakat 'uTorrent' ve 'Opera'nın Mac sürümlerini indirdikten sonra, kurarken 'Bilgisayarınızın yeniden başlatılması gerekiyor' yazıyor. Daha Türkçe kur(a)madığım için heralde budur. Bir başka sorunum ise 'at' ve 'çift tırnak' gibi bazı işaretler çalışmıyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

ilk sorununuzu anlamadım. ama 2. soru için bütün osx86 kullanıcıları için faydalı olabilir. öncelikle klavyeyi sistemi kurarken veya bölge ayarlarından quwerty pc olarak ayarlayın. bunu yapmazsanız @ işaretini win+q şeklinde yazarsınız.bunun dışında windowsdaki ctrl nin yerini mac de windows tuşu almış durumda bunu değiştirmek için klavyedeki niteleme tuşları ayarlarından ctrl ve win tuşununun yerlerini değiştirin. bunu yaptığınızda ctrl+c gibi tuşları alıştığınız gibi kullanabilirsiniz.

@Baer sen de ekran kartı driverını yeniden yükle ve quartz extreme aktif mi kontrol et

bu resimdeki gibi olması gerekiyor. uygun driverı da insanelymac.comdan bulabilirsin
    www.insanelymac.com a bir bak
    http://netkas.org/?p=116 ayrıca şu başlığa da bir göz at. sanırım bu şekildeyken sende dual monitör çalışmıyor. dvi değiştirdiğinde o yüzden olmamış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 25 Temmuz 2009; 1:20:51 >

• Öncelikle mac'e çok yabancıyım mevcut driveri nasıl komple kaldırabilirim :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeAr

Öncelikle mac'e çok yabancıyım mevcut driveri nasıl komple kaldırabilirim :S

system/library/extensions klasöründe burda yapacağın değişiklikler sistemi çökertebilir.
  • Olayı çözdüm :S boş olan 2.dvi girişine boş bir vgadvi donusturucu taktim ve şimdi çalışıyor. :D

edit:Sadece şu mouse lag kaldı eheh okadar önemli değil ama olmasa tam olucak :) bunuda apple sitesinden microsoft mouse driverini çekerek hallettim 1 günde tamamladik :P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeAr -- 25 Temmuz 2009; 3:23:47 >
  • Seocu Klavye sorunu için System Preferences>İnternational>language>edit list>türkçe seç burda>Aşağda order for sorted list'ten yine türkçe seç
    sonra bi yandaki kutucuk formats'a tikla orda show all regions tikini klikle>Region türkiye seçili olucak
    Bir yandaki input methoda tikla>Listeyi aşaği çek Turkish Qwerty Pc seç bukadar.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.