Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.096
Cevap
12
Favori
379.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

tekrar merhaba. Ahci mod açık kullanıyorum yoksa hiç kuruluma bile geçemiyorum. Native ide olarak denedim bir sefer hdd lerin hiçbirini görmedi. Samsung sata dvd kullanıyorum. Anakartımın linkini vermiştim aslında bidaha yazıyım hiç sorun değil.

Gigabyte GA-MA74GM-S2H (rev. 2 )
    AMD 740G + SB700 Chipset

http://wiki.osx86project.org adresinden bulduklarım

GA-MA770-DS3 Chipset AMD770 & SB770 = Install Method: iPC OSx86 10.5.6 Public Beta PPF5

GA-MA770-US3 Chipset AMD770 & SB700 = Install Method: iDeneb V1.4 10.5.6

GA-MA78GM-S2H rev 1 AMD SB700 (work out of the box) = Used IPC osx86 beta public 10.5.6. Before installing

benim anakart modelim olmasada cipsetleri olabilir diye en son ideneb yükledim sata hdd okudu erase yaptım ancak kurulum yüklemesinden sonra (Türkçesini yazıyorum) Diski temizleyin hdd okunmuyor uyarısı aldım. ( clean your disk unreaded gibi bişeydi)

Not: Zaten harddisk sıfırdı hiçbirşey yoktu içinde

umarım açıklayıcı olmuştum önerilerini bekliyorum hocam... Bi harddiskleri okutabilsem işte ozmn final cut ' ı evimde kullanabilcem :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeus_bb -- 10 Temmuz 2009; 5:09:33 >

• zeus_bb

Hocam kurulum işlemini ahcii modda yapıp yeniden başlattığında ide moda geçmeyi denermisin. BEndede gigabyte 790xt anakart var. Ahci modda diskleri görmüyor disk başlatma hatası veriyor. Bu sebeple sadece ide modda kurulum yapabildim. Aynı şey sözkonusu olabilir. Sonuçta donanım başlatma hatası..
  • arkadaşlar yeni başlayanlar ve mac osx kurulum cd si arayanlara istanbul anadolu yakası bostancı-maltepe arasındayım şuan stabil çalışan mac osxi kurduğum ideneb 1.4v 10.5.6 dvd yi yanında boş dvd ile gelene kopyalar ve elimden geldiğince de kurulumda yardımcı olurum pm den mesaj atın yeter.
    - iwi3945 driveri hakkında gelişme var mı?
    - laptopa monteli olan webcam için bir driver önerisi olan varmı windowsta usb 2.0 vga webcam diye yazıyodu driveri
    - bide hem xp hemde mac osx kullanıyorum başlangıçta soruyor hangi işletim sistemini açarsam açayım saat kayıyor doğru saati ayarlasamda daha sonraki açılışta saat değişmiş oluyor fikri olan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prokopi -- 10 Temmuz 2009; 19:47:53 >
  • Honneur

Ben anlayamadım. çünkü kurulum işlemini ahci modda yapınca ilk kurulum ekranı geliyor ordan utility disk i seçip hdd yi biçimlendircem erase yapıp ama hardiskleri görüyor ama kırmızı yazılı oluyor bu yüzden hdd yi silemiyorum biçimlendirmek içn hiç bir seçenek çıkmıyor. ide kullandığımda ahci modda yada ide modda ide hdd yi utility disk penceresinde hiç gömüyorum sadece dvd sürücüsünü gösteriyor.

son olarak ideneb versiyonunda ise harddiskleri görüyor no problem ancak kurlum sırasında kurulum tamamlanmadan diski temizleyin disk okunamıyor hatası alıyorum.

Yani zaten kurulumu tamamlasam sonradan ahci yi değiştirebilirim. ama kurulum olmadan yeniden başlatma ve mod değiştirme imkanım yok :(:(:(

Cipsetim uyuyor ama anakart modeli de etki ediyormu bu kurulumlara?? yada ben galiba hiç kuramıcam bunu Honneur. aklına gelen başka şeyler varsa yada önerilerinseve seve okur cevaplarım. buralardayım ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeus_bb -- 11 Temmuz 2009; 5:43:32 >

• quote:

Orjinalden alıntı: prokopi

arkadaşlar yeni başlayanlar ve mac osx kurulum cd si arayanlara istanbul anadolu yakası bostancı-maltepe arasındayım şuan stabil çalışan mac osxi kurduğum ideneb 1.4v 10.5.6 dvd yi yanında boş dvd ile gelene kopyalar ve elimden geldiğince de kurulumda yardımcı olurum pm den mesaj atın yeter.
    - iwi3945 driveri hakkında gelişme var mı?
    - laptopa monteli olan webcam için bir driver önerisi olan varmı windowsta usb 2.0 vga webcam diye yazıyodu driveri
    - bide hem xp hemde mac osx kullanıyorum başlangıçta soruyor hangi işletim sistemini açarsam açayım saat kayıyor doğru saati ayarlasamda daha sonraki açılışta saat değişmiş oluyor fikri olan?

iwi2200 cıktı iwi3945 ede az var ;);)

• quote:

Orjinalden alıntı: zeus_bb

Honneur

Ben anlayamadım. çünkü kurulum işlemini ahci modda yapınca ilk kurulum ekranı geliyor ordan utility disk i seçip hdd yi biçimlendircem erase yapıp ama hardiskleri görüyor ama kırmızı yazılı oluyor bu yüzden hdd yi silemiyorum biçimlendirmek içn hiç bir seçenek çıkmıyor. ide kullandığımda ahci modda yada ide modda ide hdd yi utility disk penceresinde hiç gömüyorum sadece dvd sürücüsünü gösteriyor.

son olarak ideneb versiyonunda ise harddiskleri görüyor no problem ancak kurlum sırasında kurulum tamamlanmadan diski temizleyin disk okunamıyor hatası alıyorum.

Yani zaten kurulumu tamamlasam sonradan ahci yi değiştirebilirim. ama kurulum olmadan yeniden başlatma ve mod değiştirme imkanım yok :(:(:(

Cipsetim uyuyor ama anakart modeli de etki ediyormu bu kurulumlara?? yada ben galiba hiç kuramıcam bunu Honneur. aklına gelen başka şeyler varsa yada önerilerinseve seve okur cevaplarım. buralardayım ben.

i deneb de kuruluma geçiyor diyorsun nvidia controller ile alakalı seçeneği seçip denermisin birde.sanki o yüklenmediği için nvidia ide veya sata sürücüsünü görmüyor dolayısı ile dosyaları kopyalamıyor gibi görünüyor.
    pardon ya amd chipsetmiş sendeki.ati chipsetle alakalı bir seçenek olmalı onu seç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 11 Temmuz 2009; 14:49:47 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

quote:

Orjinalden alıntı: zeus_bb

Honneur

i deneb de kuruluma geçiyor diyorsun nvidia controller ile alakalı seçeneği seçip denermisin birde.sanki o yüklenmediği için nvidia ide veya sata sürücüsünü görmüyor dolayısı ile dosyaları kopyalamıyor gibi görünüyor.
    pardon ya amd chipsetmiş sendeki.ati chipsetle alakalı bir seçenek olmalı onu seç.

Selam İlkerinanç;
    nvidia controller'ı nerden yapıcam acaba? bu konuda malesef bir bilgim yok. Teşekkürler

• hocam bak bu iatkos v.7 customize seçeneği ideneb de de böuna benzer birşeyler olacaktı.oradan ati sata/ide seç öyle dene...

Mac OS x86 Kurulum Rehberi
  • welcome ekranına dönüp duruyor.bunu atlamanın başka bir yolu varmı acaba......teşekkürler...
  • zeus_bb;

Hocam erase kısmına geldiğini söylemişsin anladığım kadarıyla disklerin üzerinde kırmızı girilmez işareti oluyor. Sanırım bunun sebebi hdd nin partitionuyla alakalı bişey. Disk utality e kadar geldiğin sürümü tekrar yükle. Disk biçimlendirmeye gel soldan harddiskinin partitionunu seç yani alt diskleri değilde ana diski seç. Partition table dan master boot recordu seç. Diski kaça böleceksen partition seç sonra mac os kurcağın partitionu osx extended journalist olarak biçimlendir.

UNUTMA: Bu işlemi yaptığında diskteki bütün verileri kaybedeceksin. O sebepten içinde veri olmayan bir diskte bu işlemi gerçekleştir. Eğer pc de 1 den fazla hdd varsa kullanmadıklarını çıkart ki kazar silmeyesin..

Sonuçtan haber edersin. Kolay gelsin.
  • asder999

welcome ekranında yapman gereken tanımlamalar var sonra bidaha gelmez. yani kuulanıcı tanımlamaları vs..
  • teşekkürler...welcome gecınce you already mac os diye baslayan ekrandan tekrar welcome ekranına atıyor kendını.....dıger laptopda (lenovoda) kurdumm ama onunda ses ve eternet wireless kartlarını tanımadı.belki casper marka olan bu laptopu kuarım demıştim.buda welcome ekranına takıldı kaldı....
  • Benimde bir sorunum vardı. Birkaç ay önce kurduğumda, kurulumdan sonra açılmıyordu. Yani açılıyordu fakat 'loading' resmi dönüp duruyordu. Bazen de üstüne 'iptal' şeklinde bir resim geliyordu. Birçok kombinasyon ile denedim fakat olmadı. Acaba bu sorun çözülebildi mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: honneur

zeus_bb;

Hocam erase kısmına geldiğini söylemişsin anladığım kadarıyla disklerin üzerinde kırmızı girilmez işareti oluyor. Sanırım bunun sebebi hdd nin partitionuyla alakalı bişey. Disk utality e kadar geldiğin sürümü tekrar yükle. Disk biçimlendirmeye gel soldan harddiskinin partitionunu seç yani alt diskleri değilde ana diski seç. Partition table dan master boot recordu seç. Diski kaça böleceksen partition seç sonra mac os kurcağın partitionu osx extended journalist olarak biçimlendir.

UNUTMA: Bu işlemi yaptığında diskteki bütün verileri kaybedeceksin. O sebepten içinde veri olmayan bir diskte bu işlemi gerçekleştir. Eğer pc de 1 den fazla hdd varsa kullanmadıklarını çıkart ki kazar silmeyesin..

Sonuçtan haber edersin. Kolay gelsin.

hocam sanırım arkadaş disk utility ye geliyor diski silmeye çalışıyor zaten.ama diskler kırmızı yazı ile görünüyor biçimlendiremiyorum diyor bu ilginç.erase kısmında sil dedinmi siler direkt.ben şimdiye kadar hiç özellikle partition oluştur öyle erase yap demedim.sadace tek bir disk de değil bahsettiğim birkaç disk hepsinde aynısını uyguladım.chipset ile alakalı gibi geliyor bana hala.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 14 Temmuz 2009; 15:04:32 >

• İlker hocam,

Buna benzer birkaç olay daha öncede başıma gelmişti. Sizde rastlamış olabilirsiniz. Özellikle ntfs3g yi kurmadan nfts disklere birşey kurmaya çalıştığınızda aynı girilmez işareti çıkıyor. Osx formatlı olmayan disklere kurulum yapmaya çalıştığınızdada aynı ekranla karşılaşıyorsunuz. Kurulum disklerini seçtiğiniz ekranda bütün disklerin üzerinde kırmızı girilmez işareti mevcut. Eğer çipseti görmemiş olsaydı disklerin hiçbirini göremezdi. - Daha önce amd sistemde tecrübem olmuştu sadece dvd çıkıyordu - Bu sebepten partition olayını yapmasını tavsiye etmiştim ama herhangi bir geri dönüşte olmadı.

Amd 790xt çipsetli ankartım var osx kurmamıştım daha önce sistemi yeniledikten sonra olmazsa deneyip tecrübe edebilirim. Ona göre yönlendirmede yapılabilir.

Resmi aşaya ekledim sanırım karşılaşılan resim budur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi honneur -- 14 Temmuz 2009; 18:43:29 >

• Arkadaşlar daha önce 10.5.5 sürümünü kurmuştum Macosx in. Fakat wlan driver ı bulamadığım için windows a geri döndüm. Şimdi tekrar osx kurmak istiyorum. Bana yardımcı olabilirmisiniz acaba? Sony Vaio FZ31M notebook sahibiyim. Özellikleri:
    Core2Duo T7250 2.0Ghz 800Mhz 2mb Cache Bellek
    4Gb 667Mhz Kingston Ram
    GeForce 8400M GT 256Mb ekran kartı
    Intel 4965agn Wlan

Bu özelliklere göre nasıl bir kurulum yapmam gerekiyor. Neleri işaretlemem gerekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

İlker hocam,

Buna benzer birkaç olay daha öncede başıma gelmişti. Sizde rastlamış olabilirsiniz. Özellikle ntfs3g yi kurmadan nfts disklere birşey kurmaya çalıştığınızda aynı girilmez işareti çıkıyor. Osx formatlı olmayan disklere kurulum yapmaya çalıştığınızdada aynı ekranla karşılaşıyorsunuz. Kurulum disklerini seçtiğiniz ekranda bütün disklerin üzerinde kırmızı girilmez işareti mevcut. Eğer çipseti görmemiş olsaydı disklerin hiçbirini göremezdi. - Daha önce amd sistemde tecrübem olmuştu sadece dvd çıkıyordu - Bu sebepten partition olayını yapmasını tavsiye etmiştim ama herhangi bir geri dönüşte olmadı.

Amd 790xt çipsetli ankartım var osx kurmamıştım daha önce sistemi yeniledikten sonra olmazsa deneyip tecrübe edebilirim. Ona göre yönlendirmede yapılabilir.

onu biliyorum ama arkadaş sanki disk utility de formatlayamıyorum diyor buradan yükleyemiyorum demiyor.ben mesajlarından öyle anladım.

• quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

quote:

İlker hocam,

onu biliyorum ama arkadaş sanki disk utility de formatlayamıyorum diyor buradan yükleyemiyorum demiyor.ben mesajlarından öyle anladım.

Bunun cevabını ilk sayfada verdim

• MacOS x86 uyumlu donanımlar listesinde bir araştırma yaptım. Benim anakart "Mac OS X Leopard 10.5.2 Intel/AMD (Leo4All)" sürümünde çalışıyormuş. Diğerlerinde ise çalışıp, çalışmadığını göremedim. Şimdi ben bunu mu indireyim yoksa başka bir versiyonu mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: seocu

MacOS x86 uyumlu donanımlar listesinde bir araştırma yaptım. Benim anakart "Mac OS X Leopard 10.5.2 Intel/AMD (Leo4All)" sürümünde çalışıyormuş. Diğerlerinde ise çalışıp, çalışmadığını göremedim. Şimdi ben bunu mu indireyim yoksa başka bir versiyonu mu?

iatkos v7, ipc 10.5.6 veya ideneb 10.5.6 indir dediğin sürüm çok eski
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.