Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.096
Cevap
12
Favori
379.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşım sanırım anlatamadım.önce osx kur sonra vista.tek diskin var yanılmıyorsam.easy bcd programını da vistayı kurduktan sonra yükle açlışta vista ön tanımlı olarak önyükleme ekranı karşına gelsin. sen tersini yapıyorsun chameleon sorun yapabiliyor ön yüklemede.
  • ama bendeki orjinal vista oem. yani sadece sistem kurtarma diski ile orjinal kuruluyor. kopya vista yükleyipte oem keyimle onu active edemem.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Psychopath Bird

bmax arkadaşım yardımların için saol.

daha temiz anlatayım...

şimdiki os'm vista home pre. ben bunun üstüne direkt ipc indirip kuruyorum. kurarken de customiz. den chamelon boot u seçiyorum. ama şöyle bazen ps de ipc dvdsi olmadan bilg. açılmıyor. boot kısmında boot:error yazıyor ve bozuluyor. işl. sistemi seçme ekranı gelmiyor. tek çare ipc dvd takıp haliyle boot ediyor ve yeniden mac yüklüyorum.

bazen de boot error olmuyor ama işletim sistemi seçme ekranı gelmiyor. vista mı mac mi sormuyo yani. onun yerine dvd takılıymış gibi olan ekran çıkıyor. açılınca mac açılıyor ama windows haliyle kayboluyor.

bazen de herşey yolunda gidiyor ve vista mı mac mi diye soruyor. ama bu seferde maci kaldırmak isteyince( kaldırmayı ipc dvdsi takıp yine macin hdd programını kullanarak yapılan işlemleri tersinden yapıyorum yani macin olduğu partitionu windows formatında formatlıyorum ama bu seferde mac gidiyo ama boot ekranı kalıyo ve boot ekranı saçmalıyor. windowsta kayboluyor. bilg. açılmıyor.

ben kısaca maci yükliyeyim, vista mı mac mi seçeyim, istediğim zaman da maci silip sorunsuzca windowsu kullanmaya devam edeyim istiyorum ama mümkün mü bilmiyorum. mümkünse nasıl?

ipc den bıktım kısaca. o yüzden iatkos v7 ye yöneldim. o belki bana yarar. windowstaki verilerimi yedekledikten sonra bi cesaret belki yükleyeceğim ama önce netten iatkosun inmesini beklemem ve dvd almam lazım.

bayağı uzun sürem var. bu sürede üstte yazdığım sorunlara derman olacak arkadaşlar lütfen cevap atsın.

Herkese hemen cevap veremeyiz. forumun başında beklemiyoruz.

Soruna gelince. İstediğin gibi yapmak mümkün. hatta ben şu an öyle kullanıyorum açılışta 2 seçenek çıkarıyor. windows 7 mi Mac mi diye? 3 saniye bekliyor aksini istemzsem windows açılıyor. sanırım sen de böyle istiyorsun. ayrıca vistanın çökmesi diye birşey söz konusu değil. sadece başlangıç bölümü değişiyor. ipc kullanıyorsan en başta chameleon bootloaderı kurma. bunun dışında chipset ve smbios yüklü olması gerekiyor. dual bootu nasıl yapacağını da ilk sayfadaki mesajımda anlattım. iyice oku yapamazsan yine buraya yaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 4 Temmuz 2009; 2:28:07 >

• quote:

zaten mac için ayrı boş bi partitionum var.

o easybcd programını da biliyorum. onuda denedim zamanında ve şöyle oldu; önce mac vs. yüklemeye başlamadan o prog. indirdim kurdum. maci ekledim. sonra ipc den mac kurdum. ama açılışta windowsun boot ekranı değil farklı bi boot ekranı çıkıyo. darwin yada chamelon sanırım adı. onda soruyo vistamı macmi diye eğer vistanın olduğu hddyi seçersem bu sefer windowsun boot ekranı geliyo ve easybcd ile eklediğim mac ve vista çıkıyo. yani ipc kurunca illa başa başka bi boot ekranı geliyor.

o boot ekranı da başıma bela oluyo genelde.

artık iatkos v7 inince onu deneyeceğim bakalım neler olacak.

bide ekran kartı gma950 olupta kuran arkadaşlarımızdan 1-2 önceki mesajımda anlattığım sorunu yaşayan var mı? yoksa bana mı ait o sorun?

Bunu sorunu aşmanın bi fare tıklamalık işi var. vista disk yönetimine gir ve vista olan bölüme sağ tıklayıp bu bölümü etkin olarak işaretle de. sonra mac os da osx86 tools u kur ve quiet bootu etkinleştir. böylece açılışta mac os seçince başka bir 5 sn lk seçim ekranıyla karşılaşmayacaksın

• quote:

Orjinalden alıntı: Hobar

quote:

o easybcd programını da biliyorum. onuda denedim zamanında ve şöyle oldu; önce mac vs. yüklemeye başlamadan o prog. indirdim kurdum. maci ekledim. sonra ipc den mac kurdum. ama açılışta windowsun boot ekranı değil farklı bi boot ekranı çıkıyo. darwin yada chamelon sanırım adı. onda soruyo vistamı macmi diye eğer vistanın olduğu hddyi seçersem bu sefer windowsun boot ekranı geliyo ve easybcd ile eklediğim mac ve vista çıkıyo. yani ipc kurunca illa başa başka bi boot ekranı geliyor.

bide ekran kartı gma950 olupta kuran arkadaşlarımızdan 1-2 önceki mesajımda anlattığım sorunu yaşayan var mı? yoksa bana mı ait o sorun?

Bunu sorunu aşmanın bi fare tıklamalık işi var. vista disk yönetimine gir ve vista olan bölüme sağ tıklayıp bu bölümü etkin olarak işaretle de. sonra mac os da osx86 tools u kur ve quiet bootu etkinleştir. böylece açılışta mac os seçince başka bir 5 sn lk seçim ekranıyla karşılaşmayacaksın

heee anladım. yani böyle yaparsam macle gelen o lanet boot ekranıyla değil normal windowsun boot ekranıyla karşılaşacağım. ordan da maci easybcd ile ekleyeceğim için açabileceğim. umarım doğru anlamışımdır.

peki maci silip sadece windowsla kalmak için ne yapmalıyım? tek işletim sistemi olarak windowsu bırakmak için?

• quote:

quote:

quote:

heee anladım. yani böyle yaparsam macle gelen o lanet boot ekranıyla değil normal windowsun boot ekranıyla karşılaşacağım. ordan da maci easybcd ile ekleyeceğim için açabileceğim. umarım doğru anlamışımdır.

peki maci silip sadece windowsla kalmak için ne yapmalıyım? tek işletim sistemi olarak windowsu bırakmak için?

evet. aynen öyle.

maci silmek için de (niye siliyon olm) windows disk yönetimine girip mac yüklü partitionu silip ntfs olarak formatla. sonra easy bcd den mac osu sil ki sistem açılırken mac os olmadğı halde windows mu mac mi diye sormasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 4 Temmuz 2009; 3:18:44 >

• sıkılırsam mac ten gözünün yaşına bakmam. geçen sefer yüklediğimde o yazdığım imleç sorunu ve ses sorunu tekrar ederse belki silebilirim. o yüzden sordum.

abi herşey için teşekkür ederim. kafamda soru işareti kalmadı. umarım sorunsuz bi şekilde kurar, hallederim. çok saol.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

arkadaşım sanırım anlatamadım.önce osx kur sonra vista.tek diskin var yanılmıyorsam.easy bcd programını da vistayı kurduktan sonra yükle açlışta vista ön tanımlı olarak önyükleme ekranı karşına gelsin. sen tersini yapıyorsun chameleon sorun yapabiliyor ön yüklemede.

Vaay vay vay ilkerinanç
    Senin buralarda olduğunu bilseydim uğrardım aralarda

2006'nın başlarındaki osx üzerine yazışmalarımızı hatırlıyorum da... vay be yaşlandık mı nedir

• B:mac os x (birincil) C:windows (birincil) E:depo (mantıksal)

bu şekilde olur mu??
  • quote:

B:mac os x (birincil) C:windows (birincil) E:depo (mantıksal)

bu şekilde olur mu??

öyle de olur ama

B sürücüsü diye sabit disk olmaz.

eğer mac osu kaldırmayı düşünürsen böyle yapman daha iyi yoksa diğer mantıksal sürücyle birleştiremezsin
    C:windows (birincil) D: mac os x (birinc)l E:depo (mantıksal)
  • quote:

Orjinalden alıntı: PrePress__

quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

arkadaşım sanırım anlatamadım.önce osx kur sonra vista.tek diskin var yanılmıyorsam.easy bcd programını da vistayı kurduktan sonra yükle açlışta vista ön tanımlı olarak önyükleme ekranı karşına gelsin. sen tersini yapıyorsun chameleon sorun yapabiliyor ön yüklemede.

Vaay vay vay ilkerinanç
    Senin buralarda olduğunu bilseydim uğrardım aralarda

2006'nın başlarındaki osx üzerine yazışmalarımızı hatırlıyorum da... vay be yaşlandık mı nedir

eyvallah hocam aralarda buradayımn ben.görüşürüz...

• quote:

quote:

B:mac os x (birincil) C:windows (birincil) E:depo (mantıksal)

bu şekilde olur mu??

öyle de olur ama

B sürücüsü diye sabit disk olmaz.

eğer mac osu kaldırmayı düşünürsen böyle yapman daha iyi yoksa diğer mantıksal sürücyle birleştiremezsin
    C:windows (birincil) D: mac os x (birinc)l E:depo (mantıksal)

hocam disk yöneticisinden harfleri değiştirdim. aynı dediğin şekle soktum.

şuan macosx teyim. önce ekran kartını tanımadı ama bi arkadaş önceki sayfada saolsun vermişti driveri onu yükleyince tanıdı. şuan sorun yok gibi. kullanıyoruz bakalım. boot ekranı olarak chameleon v2 yüklü. bootcamp gibi görünüşü ama ben yinede onu kapatıp normal windowstan açacağım.

• Darwin/x86 boot v5.0.132-Chameleon v1.0.12
    Build date-2008-11-16 17-37-29
    1023MB memory
    VESA v2.0 16MB (ATI RV380)
    Use keys to select the startup volume

hd(0,1)diskos1
    hd(0,5)
    hd(0,6)
    hd(0,7)

press enter to start up darwin/x86 with no options or you can:
    Type -v and press enter to start up with diagnostic messages
    type ? and press enter to learn about advanced startup options

boot:

Bunlar çıkıyor karşıma -v yazınca bir şeyler çıkıyor uzun uzun ama okumaya fırsat kalmadan resetliyor enter dersem de resetliyor napıcam yardım eder misiniz ?
  • veee buda oldu sonunda arkadaşlar....baya bi uğraşın ardından macosx içine xpyi kurmayı başardım...paralel desktop ve vmware de baya bi sorun yaşadıktan sonra vitrual box ile bununda üstesinden geldim...
  • defalarca denedim ben de delirme aşamasındayım artık.
    umarım yardımcı olabilecek biri çıkar...

• venuslight,

Hocam kurmaya çalıştığınız sistem özelliklerini yazabilirmisiniz. Birde kurduğunuz osx versiyonu nedir ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: honneur

venuslight,

Hocam kurmaya çalıştığınız sistem özelliklerini yazabilirmisiniz. Birde kurduğunuz osx versiyonu nedir ?

Asus P5GD1 PRO anakart
    İntel pentium 4 3.00 ghz işlemci
    Ati radeon x600 serisi ekran kartı
    1 gb ram

Özellikler bunlar valla.

iatkos ve ideneb versiyonlarını denedim ikisinde de aynı hatayı aldım.

kalyway yüklemeyi denedim ama onla başaramadım böyle sayılar yükleme başlamadan önce sayılar yazılar bir sürü şey çıktı.

leopard için tabiki de bunları denedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venuslight -- 5 Temmuz 2009; 12:53:02 >
  • Buarada dün bilgisayar resetliyordu bugün o yazdığım ekrandan sonra elmaya gelmeye başladı ama bu sefer orda takılı kaldı.
  • arkadaşlar bende Mac OSX Leopard 10.5.2 sürümünü yükleyince Still Waiting for Root Device uyarısı geliyor. bütün forumu alt üst ettim ide sata bağlantılarını değiştirdim söylenenlere göre jumperlarla oynadım ama nafile hiçbir sonuç alamadım. Daha sonra Leopard-10.5.2-AMD-EFI-Rev2 versiyonunu yükledim hiçbir uyarı gelmedi galiba 2. versiyonda bu sorunu aşabildim. direk elmanın olduğu sayfaya ulaşabildim ancak altta yükleme işareti dönüyor ve tabiri caizse elma üzerinde girilmez işareti çıkıyor. Çakışan birşeyler var sanırım. bazı forumlarda bu sorurnun ekran kartı olduğu söylenmekte.

Donanım ;

AMD 740G + SB700 Chipset
    Integrated ATI Radeon 2100-based graphics
    amd athlon 64 5000+ x2 dual

Kuran arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim. Bu sorunu aşmak için önerileriniz nelerdir ?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.